jyvaskyla lasten kanssa

Jyväskylä lasten kanssa – matkavinkit ja Jyväskylän nähtävyydet

Jyväskylä lasten kanssa – matkavinkit ja Jyväskylän nähtävyydet

Tämä Jyväskylä lasten kanssa -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Hoplopin, Superparkin, Elsa ja Eemilin, Jesper Juniorin, Pienikamarin, Polarn O. Pyretin, Suomen käsityön museon, Vauvauvan, Beach & Jump Parkin, Mummin pullapuodin, ravintola Taikurin, Pannukakkutalon ja Scandic Station -hotellin kanssa.

Vietin kohta 3- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa neljä touhukasta ja aurinkoista päivää Jyväskylässä heinäkuussa 2018. Kesäinen ilma (joka päivä poutaa ja +22 astetta) näytti Jyväskylästä parhaat puolet, mutta en epäile etteikö kaupunki olisi oivallinen matkakohde myös muina vuodenaikoina.

Lue lisää tästä artikkelista, millainen Jyväskylä lasten kanssa on!

jyvaskyla lasten kanssa
Kompassiaukio on Jyväskylän keskuspiste.

Jyväskylän erityispiirteitä

Jyväskylä on perustettu vuonna 1837 ja tänä päivänä se on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki. Asukkaita on reilu 140 000, joista moni on opiskelijoita. Erään jyväskyläläisen sanoin: ”Jyväskylä on niin pieni, että kaikki tuntevat toisensa, mutta silti niin suuri ettei ketään kiinnosta toisten asiat”. Aika sopivankokoinen kaupunki siis!

Saavuttuani lasten kanssa Jyväskylään junalla, kiinnitin heti ensiksi huomiota autojen vähyyteen ja pyörien paljouteen. Varsinkin koko keskusta-alue tuntui hyvinkin autovapaalta ja siksi niin viihtyisältä. Pyöräilijöitä sitä vastoin oli senkin edestä, mutta ajotyyli oli kaikilla hyvin leppoisa ja kaupunkiin sopiva.

Pyöräily sopii Jyväskylään, sillä se tunnetaan myös liikuntapääkaupunkina. Liikunta-alan osaamisen lisäksi kaupungista löytyy noin 360 liikuntapaikkaa, 500 kilometriä kunto- ja hiihtoratoja sekä 230 urheilu- ja liikuntaseuraa.

Jyväskylä on lisäksi Suomen Valon kaupunki. Keskikesällä riittää lähes yötä päivää ihan luonnonvaloakin, mutta pysyvästi valaistuja kohteita pääsee parhaiten ihailemaan pimeämpinä vuodenaikoina. Muun muassa siltoja, taideteoksia ja rakennuksia on valaistu näyttävästi.

jyvaskyla lasten kanssa
Jyväskylä on tunnettu monista järvistään ja kauniista silloistaan.

jyvaskyla lasten kanssa

Yöpyminen Jyväskylässä

Jyväskylä lasten kanssa on helppo majoittua useissa vaihtoehdoissa. Delux-retkiperheblogin Heidin on aiemmin käynyt testaamassa Original Sokos Hotel Alexandran lasten kanssa. Heihin vaikutuksen teki erityisesti hotellin ravintolan leikkipaikka, mukavat ja tilavat huoneet sekä ystävällinen palvelu.

Itse majoituin lasten kanssa tällä kertaa Scandic Stationissa, jonne oli juna-asemalta matkaa noin 350 m. Hotelli sijaitsee siis todella hyvällä ja keskeisellä paikalla, ja kaikkialle oli lyhyt kävelymatka. Vain muutaman kerran jouduimme turvautumaan bussiin (rattaiden kanssa pääsee matkustamaan veloituksetta klo 9-14 välisenä aikana).

Scandicin hotellit ovat todellisia perhehotelleja, ja lapset on huomioitu monessa yksityiskohdassa. Ruotsalainen perhematkailun nettisivuilla käydyssä äänestyksessä Scandicin hotellit veivät voiton kun äänestettiin parasta lasten hotellia.

Heti ensimmäisenä lapset bongasivat leikkihuoneen, joka ei järin suuri ollut, mutta lapset viihtyivät siinä tovin jos toisenkin. Aikaa olisi voinut viettää myös uima-allas- ja saunaosastolla, mutta me emme tällä kertaa käyneet uimassa ollenkaan. Sitä vastoin oman huoneen kylpyamme oli käytössä joka ilta.

Jyvaskyla lasten kanssa
Scandic Sation -hotellin leikkuhuone.

Huone oli siisti ja sängyt mukavat. Avasin vuodesohvankin, koska lapsilla on välillä tapana nukkua sängyssä poikittain. Saatoin siis yöllä paeta nukkumaan omaan rauhaan jos parisängyssä kävi tila ahtaaksi. Poikakin halusi välillä nukkua omassa sängyssä. Nukkumatilaa oli siis tosi hyvin, enemmän kuin kotona!

Jyvaskyla lasten kanssa
Scandicin hotellihuone.

Huonehintaan kuului runsas aamiainen, josta löytyi jokaiselle jotakin mieluista. Joka aamu paikalla vieraili myös Sigge Siili, joka ihastutti kaikenikäisiä hotellivieraita.

Jyvaskyla lasten kanssa
Scandicin aamiaisella riitti valinnanvaraa. Itse en ehtinyt edes maistamaan lämpimiä ruokia kun maha ehti täyttyä jo kaikesta muusta.

Jyväskylä lasten kanssa – Mitä tekemistä lapsille?

Jyväskylä lasten kanssa tarjoaa monia kivoja leikkipuistoja. Mäki-Matin perhepuisto (Oikokatu) sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta rauhallisella alueella. Arkena päiväsaikaan ovat puiston talot ja leikkivarastot avoinna kaikille halukkaille.

Me kävimme puistossa alkuillasta. Lämmin ja valoisa kesäilta oli saanut monet muutkin lapsiperheet ulos leikkimään, joten minunkin lapsille löytyi leikkikavereita. Puistossa riitti paljon tutkittavaa, kiipeiltävää ja ihmeteltävää.

Jyvaskyla lasten kanssa
Mäki-Matin perhepuisto.
Jyvaskyla lasten kanssa
Mäki-Matin perhepuisto.
Jyvaskyla lasten kanssa
Mäki-Matin perhepuisto.

Puistotorin leikkipuisto (Puistotori 4) oli meidän Scandicin vierailun aikana lähipuisto. Päivisin puistossa lienee ohjelmaa, ulkoleluja ja sisätilat avoinna, mutta me kävimme leikkimässä vain ilta-aikaan ennen hotellihuoneeseen vetäytymistä.

Puistossa juoksentelu on tehokas keino kuluttaa viimeiset mehut lapsista. Hotellihuoneessa vielä iltapala ja kylpy, jonka jälkeen lapsia ei ollut vaikea saada unten maille.

Hienointa puistossa oli suuri veturi, johon pääsi kiipeilemään. Minun kannaltani oli todella kiva, että taas löytyi lapsille leikkikavereita, eikä itse tarvinnut niin paljon osallistua leikkeihin. Talon takaa löytyi myös punaviinimarjapensas, josta lapset kävivät napsimassa marjoja.

Jyvaskyla lasten kanssa
Puistotorin puiston veturi.
Jyvaskyla lasten kanssa
Puistotorin puistossa riittää tilaa juoksennella.

Toivolan vanha piha (Cygnaeuksenkatu 2) 1800-luvun lopun käsityöläispiha, jonne on vapaa pääsy. Pihalla oli paljon ihmeteltävää: paja, taidetta, käsitöitä, putiikkeja ja museo. Lisäksi puistossa toimii kahvila Love Local Brands Cafe & Bar, josta sain kuulla heidän toivovan asiakkaiksi aiempaa enemmän myös lapsiperheitä.

Paikka oli lasten kanssa hyvin miellyttävä ja helppo. Me nautimme kahvilassa jäätelöt ja lapset hyppelivät ja loikoilivat suurilla säkkituoleilla tovin jos toisenkin.

toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha.
toivolan vanha piha
Toivolan vanhan pihan pajan tuotoksia.
toivolan vanha piha
Taidetta Toivolan vanhalla pihalla. Uudet vaatteet Polarn O. Pyretiltä.
toivolan vanha piha
Toivolan vanhan pihan kahvilassa oli monenlaisia istumapaikkoja. Nämä suuret säkkituolit olivat lasten ehdoton ykkösvalinta!

PÄIVITYS 4.11.2020: Jyväskylän SuperPark on lopettanut toimintansa. Jätän silti esittelyn tähän, koska vastaavia puistoja löytyy muualta Suomesta.

SuperParkissa saa helposti koko perhe hien päälle ja tekemistä riittää vaikka koko päiväksi. Me olemme käyneet paljon Espoon SuperParkissa, ja siihen verrattuna Jyväskylä oli paljon pienempi. Sieltä kuitenkin löytyi monta sellaista juttua, joita ei Espoosta löydy.

Eniten aikaa tuli vietettyä trampoliineilla, mutta intouduimme myös tekemään palikoista oman temppuradan, jota pitkin lapset hyppelivät monta kierrosta.

superpark
Siirreltävistä palikoista sai tehtyä kivoja temppuratoja.
superpark
SuperParkista löytyi näitä pieniä trampoliineja ja myös isompia.
Jyvaskyla lasten kanssa
Foamiin hyppelyt olivat hauskaa puuhaa. Nyt tyttökin osaa jo ”uida” vaahtomuovimeressä eikä jää raukka sinne enää niin helposti jumiin.

Suomen käsityön museo (Kauppakatu 25) sijaitsee aivan keskustassa ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Pääsymaksu on vain kuusi euroa ja lapset pääsevät veloituksetta. Aluksi lapset olivat ihmeissään ja minä kauhuissani kun jouduin koko ajan kieltämään koskemasta näyttelyesineisiin.

Onneksi löysimme tiemme pajaan, jossa sai koskea, tutkia ja tehdä itse. Pajassa oli monta kymmentä käsityöohjetta ja materiaalit niihin. Käsitöitä sai tehdä pajassa omatoimisesti ja materiaalimaksu maksettiin lippaaseen (riippuen työstä noin 0,50-4 euroa).

Me teimme langasta tupsun ja metallilangasta kirjaimen. Poika olisi halunnut tehdä enemmänkin, mutta minulta loppui kolikot sekä kärsivällisyys, kun tyttö hääräsi koko ajan ihan omiaan.

Sain houkuteltua lapset alimpaan kerrokseen, ennen kuin koko paja olisi ihan hyrskyn myrskyn. Alakerta olikin iloinen yllätys, koska siellä lapset pääsivät tutkimaan ja havainnoimaan kaikilla aisteilla. Tunnustelimme ja haistelimme erilaisia materiaaleja, kudoimme kangaspuilla ja minä kudoin muutaman rivin isoa kaulaliinaa samalla kun lapset ihmettelivät puhuvaa lammasta.

Kaiken kaikkiaan todella onnistunut museokäynti ja lapsillekin riittää tekemistä ja ihmeteltävää.

Jyvaskyla lasten kanssa
Käistyömuseon aula.
Jyvaskyla lasten kanssa
Museon pajassa sai askarrella ja tehdä käsitöitä.
Jyvaskyla lasten kanssa
Kangaspuilla kutominen oli lapsista mielenkiintoista.

Jyväskylän Hoplop (Sorastajantie 1) sijaitsee vähän kauempana keskustasta. Pääsimme sinne kuitenkin kätevästi bussilla. Espoon Hoploppiin verrattuna Jyväskylän puisto on pienempi, mutta onneksi sieltä löytyi monta lempparijuttua, kuten tulivuori ja sähköautot.

Jyvaskyla lasten kanssa
Hoplopin pienten leikkialue.
Jyvaskyla lasten kanssa
Tulivuorta lapset jaksoivat kiivetä ylös ja alas vaikka kuinka monta kertaa. Vaatteet Polarn O. Pyretiltä.
Jyvaskyla lasten kanssa
Tyttö ei ihan vielä osannut ohjata autoa mutta onneksi isoveljellä oli jo homma hanskassa!

Beach & Jump Park sijaitsee Jyväskylän Palokankaalla. Siellä pääsee hyppimään trampoliineilla, hikoilemaan kuntosalilla, pelaamaan beach-kentillä ja pyörimään törmäilypalloilla. Puisto oli heinäkuussa kiinni, joten valitettavasti emme päässeet paikkaan itse tutustumaan. Seuraavalla kerralla aiomme ehdottomasti käydä Beach & Jump Parkissa!

jyvaskyla lasten kanssa
Beach & Jump Parkissa riittää trampoliineja moneen makuun.

Kirjastointoilijana piti käydä katsastamassa Jyväskylän kaupunginkirjasto, joka sijaitsee keskustassa osoiteessa Vapaudenkatu 39-41. Kirjasto oli suuri ja osittain remontin alla. Ilmeisesti lastenosastoa tullaan ensi vuonna uudistamaan, sillä remontti etenee osio kerrallaan.

Lastenosasto oli aika suuri ja siellä oli pieni leikkipaikka ja muutakin katseltavaa. Ja tietenkin paljon kirjoja luettavaksi!

Jyvaskyla lasten kanssa
Jyväskylän kaupunginkirjasto.
Jyvaskyla lasten kanssa
Kirjaston lastenosasto.

Lillijuna kulkee kesällä sateettomina päivinä, lähdöt keskustasta aina tasatunnein. Aikuisten lippu oli 7 euroa, lasten 5 euroa ja alle 3-vuotiaat pääsivät veloituksetta. Lapset tykkäsivät ajelusta ja Lillijunan kyydistä oli kiva katsella maisemia.

jyvaskyla lasten kanssa
Lillijuna.

Jyväskylässä riittää kauniita järviä ja uimapaikkoja on näin ollen myös runsaasti. Kaupungin ylläpitämiä yleisiä uimarantoja on yhteensä 35. Olisi ollut kiva käydä katsomassa muitakin uimarantoja, mutta tällä kertaa ehdimme vain Mattilanniemen rannalle, josta pääsee uimaan Jyväsjärveen.

Uimaranta oli pieni ja söpö. Rannalta löytyi vessa ja pukukopit. Yllättävän vähän oli väkeä rannalla, vaikka oli lämmin heinäkuinen päivä. Maisemat olivat kauniit, joskin näköetäisyydellä jylläävä moottoritie vähän rikkoi idylliä.

Jyvaskyla lasten kanssa
Mattilanniemen uimaranta.
Jyvaskyla lasten kanssa
Väkeä ei ollut paljoa. Lähistöltä löytyi sekä nurmikkoa että hiekkarantaa ja useat isot puut mahdollistivat myös varjopaikan valitsemisen.
Jyvaskyla lasten kanssa
Rantakatua pitkin kävellessä sai nauttia kauniista maisemista.

Ostokset

Elsa ja Eemil (Kauppakatu 22, kauppakeskus Forum 2. kerros) on hyvän palvelun lastenvaatekauppa, jonka valikoimiin kuuluu kohtuuhintaisia lastenvaatteita koossa 50-152 cm sekä odotus- ja imetysvaatteita äideille.

Kauppa toimii myös verkkokauppana! Myymälään oli saapunut jo syysmallistoa ja muun muassa kätevät softshell-haalarit herkullisissa väreissä.

Lapset saivat valita asut uudesta syksyn mallistosta. Poika halusi ehdottomasti Name it -merkin punaisen autopaidan ja siihen kaveriksi valitsimme pehmoiset ja mukavat farkut, joissa on todella kätevä säätövyötärö.

Tytölle valitsimme ihanan asun kotimaisen Roo-merkin valikoimasta. Legginssit ja tunika ovat kaunis, helppo ja mukava asu tytölle. Roon valikoimissa on ihania kuoseja, ja tuotteiden materiaaleina käytetään pehmeää luomupuuvillaa, kannattaa tutustua!

Jyvaskyla lasten kanssa
Elsan ja Eemilin myymälässä oli viihtyisä lasten leikkinurkkaus.
Jyvaskyla lasten kanssa
Valikoimaa löytyy vastasyntyneistä isompiin koululaisiin saakka.
Jyvaskyla lasten kanssa
Uusissa vaatteissa kelpaa leikkiä heinäkuun helteiden hieman viiletessä.

Pienikamari (Kilpisenkatu 9) on täynnä kaikenlaista ihanaa ja söpöä tavaraa. Kauppa toimii myös verkkokauppana.

Pienikamari on nimensä mukaisesti aika pieni ja täynnä kaikkea ihanaa ja kaunista tavaraa. Lapset olivat ihan innoissaan ja tutkivat erilaisia leluja ja härveleitä. Onneksi he ovat jo sen verran isoja, että osaavat jo katsella kaupassa tavaroita varovaisesti.

Valinnanvaikeus meinasi iskeä, kun lapset saivat valita itselleen jotain kaupasta. Loppujen lopuksi molemmat saivat omat purkit limaa. Poika valitsi itselleen lisäksi magneetin ja tyttö pienen prinsessan ja pari pientä nukkea. ”Pinta”, ”pieni tyttö” ja ”äiti” kulkivatkin sitten koko loppureissun tiukasti tytön käsissä ja jopa yöllä niiden piti olla vieressä.

Jyvaskyla lasten kanssa
Valikoimassa oli kortteja, pelejä, leluja, vihkoja, nukkekodin tavaroita, sisustusesineitä ja varmasti kaikkea muutakin.
Jyvaskyla lasten kanssa
Lapsilla meinasi tulla valinnavaikeus lelujen suhteen. Tytön vaatteet Elsasta ja Eemilistä.
Jyvaskyla lasten kanssa
Uusien lelujen onnelliset omistajat.

Polarn O. Pyretin (Kauppakatu 24, kauppakeskus Sokkarin 2. krs) myymälään oli myös jo saapuneet syksyn uutuudet. Tarjolla on POPille tuttua raitaa mutta myös muita kuoseja ja ihania värejä. Sokkariin kannattaa tulla muutenkin, sillä se on Jyväskylän uusin kauppakeskus ja siellä on myös muita lastenliikkeitä.

Lapset saivat valita itselleen asut kesän mallistosta. Poika ihastui heti raidalliseen t-paitaan, mutta sortsien suhteen meinasi iskeä valinnanvaikeus. Turkoosit sortsit olisivat myös miellyttäneet, mutta päädyimme vaaleansinisiin, koska niiden malli oli mielestäni parempi hoikalle pojalle. Polarn O. Pyretin mallistoista näyttääkin löytyvän vaatteita kaikenkokoisille ja -muotoisille lapsille.

Tyttö valitsi itselleen mekon, jota voi käyttää pitkälle syksyyn kun sen asustaa sukkahousuilla ja neuleella.

Jyvaskyla lasten kanssa
Syksyn mallistosta löytyy muun muassa petroolia ja vaaleaa roosaa. Aika ihana yhdistelmä!
Jyvaskyla lasten kanssa
Lisää syksyn uutuuksia.
Jyvaskyla lasten kanssa
Lapset olivat vähän menojalka päällä, joten ”poseeraus” uusissa vaatteissa on nyt tällainen. 😀

Palokan kauppakeskus (Saarijärventie 50-52) sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä Jyväskylän keskustasta. Sinne on myös helppo kulkuyhteys monesta suunnasta, jos on autolla liikenteessä.

Me kävimme tutustumassa Jesper Junior -liikkeeseen, josta löytyy varusteet lapsille joka lähtöön. Sisävaatteiden lisäksi myymälässä on laaja valikoima eri merkkien kenkiä, ulkovaatteita, reppuja, hanskoja ynnä muuta.

Poika oli innoissaan kun hän löysi kaupasta Ninjago-repun, joka sopi hänen lippiksensä kanssa. Pojan kerhoreppu heitettiin rikkinäisenä roskiin keväällä ja pientä huolta on aiheuttanut, löytyisikö uusi reppu ennen kuin kerhot taas alkavat syksyllä. Nyt se puoli on sitten kunnossa, kun mieluinen ja sopivankokoinen reppu löytyi.

Lisäksi poika valitsi itselleen pitkähihaisen uv-paidan. Paita on uimapukukankaasta, joten sitä voi käyttää uidessa mutta myös ihan tavallisena paitana vaikka leikkipuistossa suojaamassa auringon uv-säteiltä. Paita lähtee ehdottomasti mukaan seuraavalle lomallemme!

Tyttö on suuri Ryhmä Hau -fani, joten hän valitsi pitkähihaisen Kaja-paidan sekä tummansiniset Ryhmä Hau -crocsit. Edellisen Ryhmä Hau -paidan olen joutunut vaivihkaa poistamaan tytön vaatehyllystä kun se alkoi jo olemaan liian pieni. Luulen, että Kaja-paita tulee olemaan ehdoton suosikkipaita heti kun pahimmat helteet ovat laantuneet. Crocsit ovat hyvät kesäjalkineet, ja ne on lapselle helposti riisuttavissa ja puettavissa.

Jyvaskyla lasten kanssa
Jesperistä ja Juniorista saa monia eri vaatemerkkejä ja värikkäitä vaatteita.
Jyvaskyla lasten kanssa
Leikkipaikka helpottaa ostosten tekemistä, kun lapsille on kivaa puuhailtavaa.
Jyvaskyla lasten kanssa
Uusien vermeiden onnelliset omistajat.

Vauvauvan (Erämiehenkatu 17) myymälä sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä Jyväskylän keskustasta. Meidän piti käydä tutustumassa myymälään, mutta lopulta emme sitten ehtineetkään. Lähtöpäivän aamuna lapset nukkuivat tosi pitkään, enkä millään meinannut saada heitä heräämään. Jesper ja Juniorissa käynnin jälkeen oli bussi mennyt juuri minuutti sitten ja jouduimme odottamaan seuraavaa puoli tuntia. Lopulta bussi tuli, mutta olimme olleetkin väärällä pysäkillä ja bussi lähti ajelemaan ihan väärään suuntaan. Kuski jätti sitten meidät johonkin pysäkille, josta pääsimme keskustaan. Tässä vaiheessa aikaa junamme lähtöön oli sen verran vähän, ettemme millään enää ehtineet Vauvalle.

Vauvauvassa on kuitenkin laaja valikoima hyvälaatuisia äitiystarvikkeita ja -vaatteita, lasten ruokailutarvikkeita, kantoliinoja, vaatteita, leluja ja vaikka mitä. Kauppa toimii myös verkkokauppana. Jos kaipaa mitä tahansa perhearkeen liittyvää tuotetta, niin kannattaa vilkaista Vauvauvan nettisivut! Nyt meneillään on myös kesäale, jossa tuotteita jopa 70 prosentin alennuksella. Myymälässä on myös kirppis.

vauvauva

vauvauva
Vauvauvan kirppiksen valikoima päivittyy jatkuvasti.

Syöminen

Jyväskylä lasten kanssa tarjoaa monia erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa saa mahan täyteen. Usein lapset on huomioitu omalla lastenlistalla ja pienellä leikkipaikalla.

Ravintola Taikuri (Asemakatu 3) sijaitsee aivan ydinkeskustassa. Ravintolalla on oma terassi, mutta lapset halusivat ehdottomasti yläkertaan syömään. Löysimme viihtyisän ikkunapöydän, ja poika nappasi mukaansa Afrikan tähti -pelin, jota sitten pelailimme ruokien odottelun ja syömisen ohessa.

Taikurista saa muun muassa taskuja ja burgereita. Lapset söivät ranskalaiset ja itse maistoin jakkitaskua, jossa oli marinoitua jakkihedelmää. Ruoka oli herkullista ja helposti syötävää. Annos oli juuri sopivan kokoinen, että sen jälkeen jaksoi syödä vielä jäätelöpallon. Todella ihana ateria kaiken kaikkiaan!

Toinen ravintola Taikuri sijaitsee Kauppakeskus Sepässä, jossa saa lounasta myös buffetista.

ravintola taikuri
Ravintola Taikuria ei ole vaikea löytää ydinkeskustasta.
ravintola taikuri
Pelien pelaaminen ruokapöydässä ei ehkä kuulu hyviin pöytätapoihin, mutta lasten kanssa helpottaa kun on syömisen lomassa jotain muutakin tekemistä. Eivätpä ihan heti lähteneet juoksemaan pitkin ravintolaa.
ravintola taikuri
Herkullinen jakkitasku ja mojo-kastiketta.

Herkullisia suolaisia ja makeita pannukakkuja saa kauppakeskus Forumissa sijaitsevasta Pannukakkutalosta (Asemakatu 5). Istumapaikkoja löytyi sisältä ja ulkoa terassilta. Ravintolassa on myös pieni leikkinurkkaus lapsille.

Pannukakkuja saa isona ja pienenä. Minä söin ison suolaisen pannukakun ja jälkiruoaksi ison makean pannukakun. Lisäksi kun join valkosuklaakaakaon, niin voin sanoa että maha oli hyvin täysi. Suosittelen ehkä kuitenkin syömään joko suolaisen tai makean tai ainakin ottamaan pienet annokset tai jakaa kaverin kanssa. Tähteet saa toki ottaa mukaan, mutta kyllä pannukakut maistuvat parhaalta aivan tuoreina.

pannukakkutalo
Viihtyisässä ravintolassa on hyvin tilaa kulkea rattaidenkin kanssa.
pannukakkutalo
Pannukakut maistuivat helteellä varjoisalla terassilla ihmisvilinää seuratessa.
pannukakkutalo
Kesällä makeiden pannukakkujen kaveriksi kannattaa valita marjoja, kun niitä kerran saa tuoreina. Kermavaahto ja maitosuklaa kruunasivat kokonaisuuden.

Mummin pullapuoteja on Jyväskylässä kaksi: keskustassa kauppakeskus Forumissa ja vähän kauempana keskustasta osoitteessa Ahjokatu 15. Me kävimme Ahjokadun puodissa, koska se oli Hoplopin lähellä.

Mummin pullapuoti on perinteinen jyväskyläläinen kahvila ja konditoria. Omassa leipomossa leivotaan päivittäin perinteisillä resepteillä tuoreet pullat, munkit ja suolaiset syötävät. Konditoriassa valmistuu päivittäin myös leivokset ja täytekakut.

Lapset valitsivat syötäväksi croissantit ja pillimehut. Minä söin mehevän lihapiirakan ja jälkiruoaksi simpukkaleivoksen. Leivoksessa maistui kookos, kermavaahto ja se sisälsi hilloyllätyksen.

mummin pullapuoti
Ahjokadun leipomomyymälä, jonka yhteydessä olevasta leipomosta tulee tarjolle tuoreita leivonnaisia.
mummin pullapuoti
Herkullinen simpukkaleivos vei kielen mennessään!

Jyväskylä lasten kanssa: hyvät ja huonot puolet

+ Pieni kaupunki täynnä elämää
+ Keskusta-alueella on kävelykatuja ja kohtuullisesti autoja
+ Keskustassa on paljon tekemistä ja nähtävää, ja melkein kaikkialle on lyhyt kävelymatka
+ Paljon luontoa, järviä ja leikkipaikkoja lapsille
– Suomen kesä on lyhyt, joten parhaat matkailukelitkin ovat vain murto-osan vuodesta
– Jyväskylässä on paljon mäkiä, joten rattaiden työntäminen vaatii hyvää kuntoa

Millainen on sinun Jyväskylä lasten kanssa?

Lue lisää Annan matkablogia.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin, ota yhteyttä anna@lapsennimi.com.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös