triestessä

Italian Trieste huokuu historiaa

Trieste

Italian Trieste sijaitsee Pohjois-Italiassa Adrianmeren rannalla. Runsaan 200 000 asukkaan kaupunki huokuu historiaa. Lyhyen visiitimme perusteella en suosittele Triesteä lapsiperheen lomakohteeksi, vaikkakin hieno kaupunki se on käydä ainakin katsomassa. Trieste vaikutti olevan hyvä matkakohde enemmän aikuiseen makuun. Historia huokuu vanhoista, upeista rakennuksista ja kaupungin monissa museoissa saisi vierähtämään päivän jos toisenkin. Trieste on tunnettu myös teattereistaan.

Miten Triesteen?

Suomesta ei ole suoria lentoja Triesteen. Suosittelen siis yhdistämään Triesten jonkin muun kaupunkiloman yhteyteen. Me pysähdyimme Triesteen matkalla Venetsiasta Ljubljanaan. Venetsiasta pääsimme parissa tunnissa junalla Triesteen. Junaliput maksoivat noin kymmenen euroa per aikuinen. Kulkeminen oli helppoa, junat olivat siistejä ja nykyaikaisia ja ne kulkivat ajallaan.

triesteen
Junamatkalla Venetsiasta Triesteen oli kauniit maisemat.

Yöpyminen

Triesten keskustassa on runsaasti hotelleja eri hintaluokissa. Halvimmillaan yöpymisen voi saada jopa parilla kympillä, mutta laadukkaampien hotellien yöpymisistä saa pulittaa perhehuoneessa noin sata euroa. Myös huoneistoja löytyy keskustasta ja läheltä keskustaa noin sadalla eurolla per yö.

Me emme tällä kertaa yöpyneet Triestessä vaan jatkoimme jo saman päivän aikana matkaa seuraavaan kohteeseen. Jos loma-aikaa olisi ollut enemmän, niin ehdottamasti olisin halunnut jäädä Triesteen yöksi tai pariksi.

Syöminen

Triesten keskustassa ei ravintoloista ole pulaa. Lämpimillä säillä suuret terassit valtaavat historiallisia aukioita ja toreja. Me kävimme syömässä terassilla pitsat ja pastat ja niissä oli oikein hyvä hinta-laatu-suhde. Myös italialainen jäätelö maistui rantakahvilassa.

triestessä
Trieste on merellinen kaupunki, joskaan uimarantaa ei löydy.
trieste
Lapset tykkäsivät juosta rantakadulla ja ihastella veneitä.

Tekemistä ja nähtävää

Vaikka Trieste sijaitsee meren rannalla, ei se ole mikään rantalomakohde. Ilmasto on Triestessä leuto, ja varsinkin kesällä sen verran kuuma, että uiminen saattaa houkutella. Lähellä on kuitenkin Barcolan kylä, jossa on mahdollisuudet käydä uimassa. Uimarantaakin löytyy, mutta kivoimmat houkuttelevimmat auringonotto- ja uimapaikat ovat rantojen kivikoilla. Nämä tosin eivät ole kovin helppoja pienten lasten kanssa.

trieste

trieste

trieste
Kuvista näkyy Triesten kauneus. Meitä vähän uhkasivat tummat sadepilvet, mutta eivät onneksi käyneet pahasti päälle.

trieste

trieste

trieste
Olimme aikamoinen karavaani, kun mukana oli kahden viikon matkatavarat.

Harhailimme aikamme Triestessä ja löysimme kivan puiden varjostaman leikkipaikan. Lapset viihtyivät leikeissä ja aikuiset saivat pienen lepotauon.

Kävimme myös Marine Aquariumin ovella, mutta se sattui olemaan juuri sinä päivänä kiinni. Aquariumissa olisi voinut ihastella Adrianmeren tyypillisiä kaloja ja mereneläviä. Lisäksi paikassa pääsee tutustumaan myös muun muassa käärmeisiin, sammakoihin ja matelijoihin. Harmi juttu, että paikka jäi nyt meiltä tällä kertaa näkemättä.

Kovin paljon muuta emme ehtineetkään tehdä, sillä matka jatkui jo saman päivän aikana kohti Ljubljanaa. Siitä kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa!

Triesten hyvät ja huonot puolet

+ Upeat historialliset rakennukset ja meri tekevät kaupungista todella kauniin ja näyttävän.
+ Ravintoloita riittää ja etenkin italialaisen ruoan ystävää hemmotellaan. Hyvä hinta-laatusuhde.
+ Jonkin verran mielenkiintoista tekemistä lapsille: Marine Aquarium, Mini Mu, Seikkailupuisto ja dinosaurusten fossiileja.
+ Paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri tarpeisiin.
– Suurin osa museoista, konserteista ja näytelmistä on suunnattu aikuiseen makuun.
– Ei uimarantaa.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin, ota yhteyttä anna@lapsennimi.com.

Lue myös:

Annan matkablogi

Radisson Blu Seaside kokemuksia – Urbaani hotelli Helsingissä

Päiväkodin aloitus – Vinkit päiväkotipaikan hakemiseen ja valintaan

Lentomatka lasten kanssa – Näillä vinkeillä selviät!

Tukiperhe – tavallisia viikonloppuja tavallisille lapsille

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös