ritz carlton abama

Teneriffa kokemuksia – Ritz Carlton Abama on upea hotelli

Teneriffa kokemuksia – Ritz Carlton Abama on upea hotelli

Tämä Teneriffa kokemuksia – Ritz Carlton Abama –artikkeli on tehty yhteistyössä hotellin kanssa.

Olen ollut viimeksi Teneriffalla 20 vuotta sitten. Jostain syystä se ei ole ollut mielessä matkakohteena. Kanarialle suuntautuneita reissuja on tehty muutaman kerran Gran Canarialle ja kerran Lanzarotelle. Kuitenkin nyt tämän matkan jälkeen voin todeta Teneriffan olevan suosikkikohteeni Kanarian saarista. Se tulee varmasti olemaan listoilla, kun valitaan tulevien reissujen kohteita.

Tämän matkan pääsyy oli työmatkani. Edustamani suoramyyntiyhtiö vie vuosittain yhtiön menestyneimmät partnerit palkinto- ja koulutusmatkalle johonkin upeaan kohteeseen. Vuosi sitten olimme Hard Rock Hotelli Punta Canassa. Tällä kertaa meitä oli 376 ihmistä Teneriffalla Ritz Carlton Abamassa. Vietimme hotellissa tämän viikon mittaisen yhtiön puolesta järjestetyn Director Tripin lisäksi 4 yötä perheen kesken. Kun muu matkaseurue oli lähtenyt hiljeni hotelli aikalailla. Olimme välillä keskenämme lasten altaalla tai ravintolassa. Hotellissa on yli 400 huonetta, joihin majoittuu yli 1000 ihmistä.

ritz carlton abama
Työmatkani päätösillalliselle menossa
teneriffa kokemuksia
Allasalueet olivat lapsille sopivia

Jylhä Teide tulivuori luo uniikin tunnelman saarelle

Teneriffassa oman tunnelmansa luo Teide tulivuori. Se toivottaa vieraat tervetulleeksi jylhällä komeudellaan jo lentokoneessa. Meidänkin oli tarkoitus vuokrata auto ja mennä Teidelle, mutta tällä kertaa se jäi tekemättä. Olisi pitänyt varustautua lämpimillä ulkoiluvarusteilla. Teide on purkautunut viimeksi yli 100 vuotta sitten, mutta se lasketaan edelleen maailman 16 toiminnassa olevan tulivuoren joukkoon, jotka kansainvälinen vulkanologien yhdistys IAVCEI on määritellyt tarkimmin maailmassa seurattaviksi. Tulivuori on luonnollisesti muokannut saaren luontoa ja tummat upeat kivimuodostelmat olivat lapsista erityisen kiinnostavia kiipeilypaikkoja. 

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia

Monimuotoinen saari

Teneriffan saarella on kaksi erilaista puolta. Playa De Las Americas on lämpimämpi ja kuivempi, kun taas Puerto De La Cruz vehreä ja kosteampi. Pehmeät hiekkarannat löytyvät Americaksen puolelta ja Puerton puolella taas löytyy kivirantoja ja upeat merivesialtaat. Juuri pohdin, että olisi kiva yhdistää esimerkiksi viisi päivää molemmilla puolilla saarta. Ilmat olivat maaliskuussa pääasiassa aurinkoisia. Kerran tiputteli vettä 11 päivän aikana. Finnair, Norwegian ja Tui tekevät suoria lentoja Teneriffalle monta kertaa viikossa. Näin ollen voi helposti itse räätälöidä matkan ostamalla lennot ja haluamansa hotellit erikseen.

teneriffa kokemuksia
Troyan rannalla Playa De Las Americaksessa kiville kiipeilemässä

Ritz Carlton Abamassa kaikki oli kohdallaan

Me olemme matkustaneet paljon ja olemme aika vaativia matkailijoita. Hotelli saa olla aika erityinen, että se tekee vaikutuksen. Yleensä aina löytyy jotain huomautettavaa. Joko sänky on huono, palvelu ei vastaa hintatasoa, leikkipaikka puuttuu, huoneen seinät ovat liian ohuet, aamiainen ei aivan täytä toiveita tai jotain muuta vastaavaa. Nyt kuitenkin saimme hotellikokemuksen, josta ei ole mitään valitettavaa. Ritz Carlton Abamassa kaikki oli loistavasti. Jopa se sänky, josta puuttuu usein petarit jopa viiden tähden hotelleissa. Family suite eli yhden makuuhuoneen sviitti oli aivan loistava 80m2 kooltaan meidän perheelle. Yksi asia, jonka olisin halunnut vaihtaa oli terassien suunta. Nyt terassimme olivat San Juanin kalastajakylään päin eli aurinko ei juurikaan näyttäytynyt terassille. Näkymä altaille ja merelle olisi ollut ihanteellinen.

teneriffa kokemuksia
Välillä nukuttiin kaikki neljä tässä sängyssä, vaikka olohuoneessa oli vuodesohvakin.
ritz carlton abama
Tilavassa kylppärissä oli lisäksi erillinen suihku.
teneriffa kokemuksia
Sviitissämme oli kaksi parveketta. Näkymät olivat San Juanin kalastajakylään ja banaaniviljelmille.

Mitä maksaa viikko Ritz Carlton Abamassa?

Tutkailin mihin hintaan tähän ihanaan hotelliin pääsee majoittumaan. Luonnollisesti high season on talvella kalliimpaa ja kesäisin hinnat ovat edullisempia. Deluxe-huoneen saa kahdelle huhtikuussa viikoksi noin 2000€. Junior Suite noin 3000€. Yhden huoneen Suite hintaan 4462€. Nelihenkiselle perheelle ei Deluxe-huonetta voi kuulemma varata. Edullisimmillaan suoria lentoja saa noin 300€ hintaan. Luksusluokan loman nelihenkiselle perheelle esimerkiksi Ritz Carltonin Junior Suitessa lentoineen saa noin 4000€. Kannattaa ehdottomasti kurkata hintoja, koska saatat löytää todella edullisia tarjouksia tähänkin kohteeseen.

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia
Ritz Carlton Abaman aulan upeita kukka-asetelmia

Ihana aamiainen

Aamiainen oli todella hyvä ja monipuolinen. Minulle tärkeintä on saada tuoreita hedelmiä, terveellisiä mehuja, jogurttia, mysliä ja munakasta. Näitä kaikkia oli tarjolla. Lapset söivät hedelmien lisäksi puuroa tai muroja. Erikoiskahveja oli saatavilla ja tietysti skumppaa joka aamu. Se tosin jäi minulta väliin raskauden takia.

teneriffa kokemuksia
Aamiaisella viihdyttiin aina toista tuntia

Huonepalvelu ahkerassa käytössä

Pienten lasten kanssa tulee hyödynnettyä huonepalvelua iltaisin. Tilasimme usein ruoat huoneeseen, jossa oli hyvä ruokailutila. Alle viisivuotiaat lapset syövät ilmaiseksi Ritz Carlton Abaman ravintoloissa. Se on minusta hyvä etu. Ruoka on noin kolme kertaa hinnakkaampaa kuin kaupungin rantaravintoloissa. Se on luonnollista viiden tähden hotellissa. Kun söimme lounaan altaalla ja tilasimme huonepalvelusta iltaisin ruoat kului meillä noin 100€ ruokiin päivässä kahden aikuisen, viisivuotiaan ja kaksivuotiaan lapsen osalta. Itse söin lähinnä salaatteja ja Potatos Bravas perunat majoneesilla ja tulisella kastikkeella oli herkkua. Ritz Carltonissa on myös kahden Michelin tähden ravintola, mutta sitä emme testanneet.

teneriffa kokemuksia
Sviitissä oli iso ruokailupöytä
teneriffa kokemuksia
Huonepalvelusta sai tilata omavalintaisen salaatin 16€ hintaan
teneriffa kokemuksia
Lapset tykkäsivät syödä altaan lepotuoleilla lounasta
teneriffa kokemuksia
Lounasta altaalla

Ritz Kids lastenklubi

Ritz Kids lastenklubilla käytiin useana päivänä. Vanhempien kanssa leikkipaikassa saa olla ilmaiseksi. Jos lapsen jättää ohjaajien valvontaan maksaa se 6€. Viisivuotiaamme halusi muutamana iltapäivänä jäädä sinne muiden suomalaislasten kanssa. Yhtenä päivänä ohjelmassa oli Pizzan paistoa ja se oli pikkuherrasta oikein hauskaa. Lasten altaalla on kivoja uimaleluja ja altaat ovat noin 26 asteisia. Viisivuotiaamme oli aivan fiiliksissä päästessään polskuttelemaan joka päivä. 

ritz kids

teneriffa kokemuksia

Hotellilla on oma ranta

Hotelli sijaitsee korkealla kukkulalla ja korkeuseroja on paljon. Rantapoukamaan on kuljetus. Pojat nauttivat hiekkaleikeistä ja esikoinen ui myös meressä. Aallokko oli aika kovaa, joten aikuisen mukana olo vedessä oli välttämätöntä. Rannalla on myös kiva ravintola.

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia

Iso hotelli sopii sekä perheille että pariskunnille

Vaikka hotelli on perheystävällinen saavat aikuiset halutessaan olla omassa rauhassa. Osa altaista ja ravintoloista on vain aikuisille varattu. Hotellialue on iso, joten vaikka paikalla olisi paljonkin lapsia ei se ole hälyinen. Hotellin yhteydessä on Golf-kenttä. Korkeuseroja on paljon ja mieheni keräsikin yli 150 000 askelta reissun aikana. Liikuntaesteiset tai muuten vaan laiskat pääsevät liikkumaan alueella Golf-kärryillä ja junakuljetuksella. Palvelu oli joka puolella ystävällistä ja vastasi odotusarvoa, mikä tämän tason hotellissa pitääkin olla. Meidän perhe tykkäsi ja suosittelee lämpimästi Ritz Carlton Abamaa

teneriffa kokemuksia

teneriffa kokemuksia
Kukkaloistoa hotellin alueella

Liikkuminen Teneriffalla ja Pipo Cafe

Takseilla matkustaa suht edullisesti Teneriffalla. Lentokentältä Ritz Carlton Abamaan maksaa taksi 40€. Hotellista Playa De Las Americakseen 20€ ja viereiseen San Juanin kylään noin 6€. Näin ollen voi hyvin mennä syömään myös noihin paikkoihin ja säästää rahaa ruokien sekä juomien osalta. Hotellilta on kerran päivässä ilmainen kuljetus edestakaisin Playa De Las Americakseen. Ehdoton suositus ravintolakäynnille on Pipo Cafe Troyan rantakadulla Playa De Las Americaksessa. Paikka on ollut pystyssä 17 vuotta ja se on suomalaisten tuttavieni omistama. Todella herkullisia salaatteja ja tapaksia tarjolla kohtuuhintaan. Minkälaisia Teneriffa kokemuksia sinulla on?

teneriffa kokemuksia
Troyan rannalla maisemia ihailemassa
teneriffa kokemuksia
Pipo Cafe on suomalaispariskunnan pyörittämä ravintola, jossa on ripaus suomalaista fiilistä Marimekon kuosien muodossa.
teneriffa kokemuksia
Pipo Cafen salaattia kannattaa testata

Lue myös Dubai lasten kanssa

Lue myös Risteilykeskus kokemuksia – Upouusi MSC Seaside vei Karibialle

Lue myös lapsiperheen matka-apteekki ja matkailijan rokotukset

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös