sauli ja jennin lapsen nimi

Saulin ja Jennin lapsen nimi julkaistiin

Saulin ja Jennin lapsen nimi julkaistiin

Jo viikkokausia on spekuloitu presidenttipariskunnan lapsen nimellä. Nyt lapsen nimi on vihdoin julkaistu ja se on Saletti.

Kun presidenttiparin mahdollisesta nimivalinnasta tehtiin katugallupeja alkuvuodesta, oli kansa melko yksimielinen siitä, että luvassa olisi joko jotakin perinteistä suomalaista nimeä tai sitten jotakin vahvasti suomalaisuuteen viittaavaa, kuten presidentti Niinistön oma toinen nimi: Väinämö.

Nettiviha repesi oudosta nimivalinnasta

Omituiseksi tuomittu nimivalinta sai kansan repeämään raivosta. Osa varsinkin vanhemman sukupolven edustajista koki nimen valtavana pettymyksenä.

Osa kansasta ei innostunut oudosta nimivalinnasta.

”Onko se nyt ihan Saletti?”, kysyivät monet epäuskoisina.

Presidentin kansliasta asiaa ei kommentoitu, mutta useat eri lähteet pitävät hyvin todennäköisenä, että presidentti Niinistön helppo uudelleenvalinta jatkokaudelle on toiminut suurena vaikuttimena presidenttipariskunnan nimivalintaan.

Nyt kun nimi on Saletti, toisiksi nimiksi valikoituivat Salama ja Laine. Tässä suurimpina vaikuttimena lienee virallisesti sukupuolineutraalittomuus,  mutta lähipiiristä huhuillaan Teemu Selänteellä (Teukka Salama) ja Patrik Laineella olleen näppinsä pelissä, sillä presidentti tunnetaan suurena jääkiekon ystävänä.

Nimivalinnasta uutisoi ensimmäisenä Pohjoismaiden suurin nimisivusto, Lapsennimi.com. Nimi ei kuitenkaan vielä 1.4.2018 aamulla ollut ihan saletti. Tai edes sale.

(Artikkelikuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös