riika hotellit

Riika hotellit – esittelyssä Riga Apartment Sonada

Riika hotellit – esittelyssä Riga Apartment Sonada

Tämä Riika hotellit -artikkeli on tehty yhteistyössä Riga Apartment Sonadan kanssa.

Majoituimme Riikan matkallamme pääsiäisenä 2018 Riga Apartment Sonadassa, joka sijaitsee osoitteessa 129 Gertrudes Street. Viihdyimme Sonadassa todella hyvin matkamme aikana. Hyvin varustellussa huoneistossa voisi asua pidemmänkin ajan, sillä sieltä löytyi kaikki tarvittava lapsiperheen tarpeisiin.

Huoneistohotelli Sonada sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin, niin taksit ovat hyvin edullisia Riikassa ja niitä on helppo löytää. Meille ei parin kilometrin matka myöskään tuottanut ongelmia, vaan mielellämme tutustuimme Riikan eri alueisiin jalkaisin. Me emme kovin paljoa edes viettäneet vanhassa kaupungissa, vaan ympäriinsä eri puolella Riikaa. Tässä mielessä hotellimme sijainti oli todella hyvä. Vanhassa kaupungissa myös majoitusten hinnat ovat hieman kalliimpia kuin alueen ulkopuolella.

riika hotellit
Huoneistohotelli Sonada sijaitsee kauniissa vanhassa rakennuksessa, jossa on remontoidut huoneistot.

Sonada-huoneistohotelli sijaitsee täysin rmontoidussa historiallisessa rakennuksessa. Sonadasta löytyy 16 yhden tai kahden makuuhuoneen huoneistoa. Respa palvelee vuorokauden ympäri ja auton saa parkkiin aidatulle alueelle hotellin pihalle. Langaton netti sisältyy huonehintaan ja meillä se toimi koko matkan ajan moitteettomasti.

Pienten lasten kanssa meitä innosti hotellin leikkipaikka. 2- ja 4-vuotiaat lapsemme viihtyivät hyvin kiipeilytelineessä siitäkin huolimatta, että ulkoiluvaatteet eivät ihan olleet säänmukaiset. Suomessa oli jo ennen pääsiäistä ollut sen verran keväiset säät, ettemme osanneet ja halunneet varautua märässä lumessa telmimiseen. Meillä oli vain käsimatkatavarat, joten senkään puolesta emme halunneet roudata kaikenmaailman kuravaatteita mukanamme.

riika hotellit
Hotellin pihan leikkipaikalla viihdyttiin.
riika hotellit
Leikkipaikalla on kesäisin hotellin sivujen kuvien perusteella myös trampoliini ja enemmän terassikalusteita. Kesällä olisi varmaan mukava istuskella iltaa, syödä ulkona iltapalaa ja lapset voisivat kuluttaa päivän viimeiset energiat trampalla ja kiipeilytelineessä.

Jos vaan mahdollista, niin yritän matkoillamme löytää yleensä majoituksen, jossa on erillinen makuuhuone. Toki viihdymme myös ihan tavallisissa hotellihuoneissa, mutta onhan se nyt mukavampaa kun saa lapset laitettua illalla omaan huoneeseen nukkumaan. Itse voi sitten hieman rennommin istua iltaa ennen nukkumaanmenoa, eikä tarvitse olla pimeässä ja lukea kirjaa kännykän taskulampun avulla.

Erillisen makuuhuoneen lisäksi oli mukavaa, kun huoneistossa oli hyvin varusteltu keittiö. Aiemmin reissatessa olen monesti ihmetellyt, miksi huoneistohotellien keittiöt ovat niin huonosti varusteltuja. Keittiö voi olla todella hieno, mutta sitten kaapeista löytyy vain pari lautasta, ruokailuvälineet ja kämäinen kattila. Usein puuttumaan jää esimerkiksi leikkuulauta, kuorimaveitsi, kunnon veitset, siivilä, sauvasekoitin, paistinlasta ja niin edelleen. Nämä kaikki löytyivät huoneistostamme. Vaikka pääasiassa syömme matkoilla ravintoloissa, niin välillä on kiva tehdä lapsille tai itselle jotain pientä iltapalaa myös kämpillä.

riika hotellit
Eteisestä pääsi olohuoneeseen, jossa oli pieni ruokapöytä, sohva, televisio ja avokeittiö.
riika hotellit
Lastenohjelmat olivat hitaiden aamujen pelastus.
riika hotellit
Olohuone oli mukava ja kätevä. Ei liian suuri, mutta tilavasti sisustettu.
riika hotellit
Keittiöstä löytyi kaikki tarvittava.

riika hotellit

riika hotellit

riika hotellit
Makuuhuoneessa oli yksi kapea ja yksi leveä sänky.

riika hotellit
Kylpyhuone oli tilava ja toimiva ja sieltä löytyi myös pesukone.

Hotellin ympäristö

Riga Aparthoel Sonada sijaitsee muutaman kilometrin päässä Riikan vanhasta kaupungista. Hotellin ympäristössä on paljon asuintaloja ja jonkin verran ravintoloita ja kauppoja. Talot ovat pääasiassa vanhoja, luultavasti 1900-luvun alussa rakennettuja ja osa puutaloista 1800-luvun lopulta. Itse henkilökohtaisesti pidän tämän aikakauden rakennuksista ja kävellessä tykkäsin ihastella taloja. Osa oli aika ränsistyneitä, ja monia komeita taloja vaikutti olevan aivan tyhjilläänkin.

riika hotellit
Kauniita vanhoja puutaloja sateisella ilmalla.

riika hotellit
Yksi monista suurista hylätyistä rakennuksista.

Riika hotellit – Riga Apartment Sonada on viihtyisä vaihtoehto

+ Tilavat ja uudenaikaiset huoneistot myös isolle perheelle.
+ Hyvä hinta-laatusuhde. Yöpyminen maksaa ajankohdasta riippuen alle tai yli 100 euroa.
+ Keittiössä hyvä varustelu ja pesukonekin löytyy.
+ Leikkialue lapsille ja viihtyisä piha-alue.
+ Toimiva langaton netti sisältyy hintaan.
+ Turvallinen pysäköinti.
+ Ystävällinen palvelu 24 h.
– Hotellin lähellä vähemmän palveluja kuin lähempänä keskustaa.
– Jos ei pidä kävelemisestä tai haluaa viettää kaiken ajan vanhassa kaupungissa, niin sijainti ei ole paras mahdollinen.
– Vanhaan taloon on rakennettu uudenaikainen hissi, mutta se kulkee vain välikerroksiin. Pääsy huoneisiin ei siis ole täysin esteetön.

Lue lisää:
Riika kokemuksia
Anna matkablogi

Lue myös Riika hotelli Grand Palace Hotel viiden tähden kokemuksia

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös