Lapsimessut 2018 – kevään odotetuin viikonloppu on 20.-22.4.2018

Lapsimessut 2018 – kevään odotetuin viikonloppu on 20.-22.4.2018

Lapsimessut 2018 -artikkelissa mukana yhteistyössä Me&I, Bebeliini, Taival Clothing, Pono Design, YO ZEN, VALKAMA, MioMao Clothing, Kiddex ja Name it.

Helsingin Messukeskuksen vuosittaisilla Lapsimessuilla riittää vilinää. Viime vuonna tapahtumakokonaisuus keräsi yli 48 000 kävijää ja Lapsimessut 2018 tullee olemaan vähintään yhtä suosittu. Lapsimessujen lisäksi samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Hupiconiin, OutletExpoon ja viikonloppuna Eläinystäväni-tapahtumaan. Tekemistä ja näkemistä riittää siis moneen makuun ja kaiken ikäsille.

Lapsiarkea-media kokosi mielenkiintoisia messutärppejä ja esittelee muutamia messuille osallistuvia näytteilleasettajia. Lue vinkit ja nähdään messuilla!

Lapsimessut 2018 aukioloajat
pe 20.4.2018 klo 9-18
la 21.4.2018 klo 9-18
su 22.4.2018 klo 9-17
Lisätietoja

lapsimessut 2018
Me&I on mukana lapsimessuilla. Messuosastolla kaikki aiempien kausien lastenvaatteet tasahintaan 10 euroa. Kuvan vaatteet ovat SS18-mallistoa, jota on mahdollista tilata mm. kotikutsuilta. Me&I löytyy osastolta 6f2.

Varhaislapsuus kehitysmaissa

Neuvola-lava pe 20.4.2018 klo 12:00-12:30
Neuvola-lava la 21.4.2018 klo 14:30-15:00

Minkälainen on lapsuus kehitysmaissa? Minkälaiset lähtökohdat lapset saavat elämään kun aineelliset pääomat ovat heikot? UNICEFin edustajat Päivi Kovalainen ja Annika Launila kertovat mielenkiintoisesta aiheesta.

Lapsimessut 2018
Eettisten ja ekologisten arvojen yritys Taival tuo messuille uuden SS18 Wild Waters -malliston, jonka kaikki tuotteet ovat GOTS ja Öko-Tex 100 sertifioitua laadukasta luomupuuvillaa. Mallisto on saanut inspiraationsa veden elementeistä, jotka ovat tuotu vaatteisiin yhdistämällä herkkyyttä sekä dynaamista kontrastia. Tuplakokojen ja käännettävien hihan- sekä lahkeensuiden ansiosta vaatteet kasvavat lapsen mukana ja ovat näin ollen ekologisempi valinta. Taival messuilla osastolla 6e31.

Leluja netin halpakaupoista ja kodin yllättävät vaaranpaikat

Neuvola-lava pe 20.4.2018 klo 15:30-16:00
Neuvola-lava la 21.4.2018 klo 11:00-11:30
Neuvola-lava su 22.4.2018 klo 15:30-16:00

Tukesin lasten turvallisuuden asiantuntija Anja Merenkivi kertoo puheenvuorossaan ulkomaisten nettikauppojen tuotteista ja kodin yllättävistä vaaranpaikoista. Ovatko ulkomaisten halpanettikauppojen tuotteet samoja kuin mitä kaupoista löytyy? Ovatko ne turvallisia? Mitä riskejä niissä on? Entä uskaltaako esimerkiksi autonavaimia ja kaukosäätimiä antaa pienten lasten käsiin? Mitkä ovat kodin suurimmat turvallisuusriskit pikkulapselle?

Lapsimessut 2018
Pono Design tuo messuille täysin kierrätetystä collegesta uuden vaatemalliston. Laatuun ja ekologisuuteen panostavan Ponon tuotteet ovat 100% kotimaisia ja ne valmistetaan itse Suomessa omassa tuotannossa. Messuilla tiedossa on settitarjouksia sekä asuste-, että vaatepuolella ja Pono Design löytyy osastolta 6h28.

Mindfulness-harjoituksia lapsiperhearkeen

Neuvola-lava pe 20.4.2018 klo 14:30-15:00
Neuvola-lava la 21.4.2018 klo 12:30-13:00
Neuvola-lava su 22.4.2018 klo 13:00-13:30

Lapsiperheohjaaja ja mindfulness-ohjaaja Anne Kuusisto tutustuttaa kuulijat muun muassa Hengityskaveriin, Hiljaisuuden höyheneen ja Viisaaseen pöllöön. Kuusisto kertoo kuinka lasten kanssa voi rauhoittua kiireisessä arjessa ja antaa muutamia konkreettisia harjoituksia oman ja lapsen mielen rauhoittamiseen.

Lapsimessut 2018
Graafisista kuvioistaan tunnettu YO ZEN osallistuu tänä vuonna Lapsimessuille ensimmäistä kertaa ja tuo mukanaan ORIGAMI Swan -malliston sekä uuden TOTEM -malliston, joista molemmista löytyy naisten- ja lastenvaatteita sekä koruja. Vaatteiden tuotannossa panostetaan tuotteiden ja materiaalien laadun lisäksi koko prosessin eettisyyteen ja ekologisuuteen. Ajattomuus, laadukkuus ja käytännöllisyys kulkevat punaisena lankana YO ZENen kokoelman läpi. YO ZENen löytää Lapsimessuilla osastolta 6H30.

Aktiivinen ja itseensä luottava lapsi – työkaluja kasvattajalle

Neuvola-lava pe 20.4.2018 klo 11:30-12:00
Neuvola-lava la 21.4.2018 klo 15:30-16:00
Neuvola-lava su 22.4.2018 klo 15:00-15:30

Kirjailija ja lapsen itseluottamuksen asiantuntija Makke Leppänen kertoo puheenvuorossa lapsen minäkuvan, itseluottamuksen ja itsetunnon rakentumisesta. Leppänen antaa konkreettisia vinkkejä näiden osa-alueiden kehittymisen tukemiseen. Samassa puheenvuorossa Superparkin lasten ja nuorten liikunnan ohjaaja Kirsi Ojakoski näyttää esimerkkejä siitä kuinka lasten kanssa voi liikkua ja miten motoristen taitojen oppimista voi tukea. Luvassa on käytännönläheisiä vinkkejä kotiin ja pihalle. Liikkuminen, temppuilu ja motoristen taitojen kehittäminen luovat lapselle ilon ja onnistumisen elämyksiä, jotka luovat pohjan eheälle minäkuvalle.

Superparkin messuosastolla pääsee liikkumaan temppu- ja taitoradalla ja se sopii kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille. Superparkin työntekijät ovat mukana osastolla antamassa vinkkejä temppuiluun ja taitojen kehittämiseen. Superparkin osaston numero on 6a70.

lapsimessut 2018
Bebeliini on lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden myymälä ja verkkokauppa. Bebeliini myy monia eri brändejä (kuvassa Makian t-paita) ja myymälässä on lisäksi kirpputori. Bebeliinin messuosastolta 6h40 löytyy lasten vaate- ja sisustusbrändejä, joita ei joka paikasta saa.

Lapsimessut 2018 toiminnalliset alueet: pelejä, leikkejä ja askartelua

Temmellystä pajulahden peuhualueella

Pajulahden peuhualueella lapset pääsevät temmeltämään erilaisilla temppuradoilla, joissa voi harjoitella parkour-, ketteryys- ja tasapainotaitoja. Alueelta löytyy myös pomppupatja sekä pelailuintoon palloilua! Lisäksi Pajulahden opiskelijat tekevät lapsille kasvomaalauksia. Lapset temmeltävät alueella huoltajan valvonnassa, mutta pajulahtelaisiakin on paikalla ohjaamassa ja innostamassa lapsia. Aikuiset voivat temmellyksen ohessa osallistua perheloman arvontaan ja tutustua Pajulahden palveluihin. Peuhualue on maksuton ja se sopii kaiken ikäisille.

Lapsimessut 2018
Valkama tuo messuille uuden, vasta lanseeratun vaatemalliston, jota pääsee hypistelemään livenä ensimmäistä kertaa messuilla! Tuotteiden suunnittelussa pääperiaatteina ovat kaunis ulkomuoto, ekologisuus, käytettävyys ja laatu. Messuilla on tiedossa tarjouksia ainakin vaate&headwrap -yhdistelmästä ja Valkama löytyy osastolta 6e20.

bObles – seikkailualue

Liikkuminen on karkeamotorisen kehityksen perusta. Leikin ja liikunnan iloisen yhdistämisen tarjoaa bOblesin seikkailualue, jossa käytössä ovat karkeamotoriikkaa kehittävät ja monikäyttöiset bObles-kalusteet. Lapset pääsevät messuilla rakentamaan ja temppuilemaan bObleseilla.

Lapsimessut 2018
MioMao suunnittelee skandinaavisia lastenvaatteita, joiden mallistot syntyvät ”Personal, Casual & Stylish” -periaatteella. MioMaolta löytyy sekä sisä-, että ulkovaatteita ja kaikki tuotteet valmistetaan eettistä valmistusprosessia noudattaen. Sisävaatteiden materiaaleissa käytetään ainoastaan Öko-tex standard 100-, sekä ETKO -sertifikaatin omaavia, myrkyttömiä materiaaleja. MioMao löytyy messuilla osastolta 6f30.

Lasten liikennekaupunki

Liikennesääntöjen ja varovaisuuden opettelua hauskasti leikin kautta. Lasten liikennekaupungin ajoradalla pääsee harjoittelemaan käytännössä muiden huomioimista liikenteessä.

Tutustu poliisiautoon ja poliiseihin

Messuilla mukana on poliiseja, joiden kanssa pääsee keskustelemaan ammattiin liittyvistä asioista. Ystävälliset poliisit tarjoavat myös mahdollisuuden päästä istumaan oikean poliisiskootterin kyytiin!

Lapsimessut 2018
Kiddex keskittyy ekologisiin, vastuullisesti tuotettuihin ja turvallisiin lastentarvikkeisiin. Messuilla mukana on tuotteita muun muassa PlanToys, Hoppekids, HEVEA, Luma, NatureZOO ja Affenzahn -merkeiltä. Kuvassa esiintyvässä Affenzahn-repussa materiaalina käytetään kierrätetystä muovipulloista valmistettua PET-polyesteria. Tuotteet ovat täysin myrkyttömiä ja kemikaalittomia. Kiddex messuilla osastolla 6p20.

Suosittu Satuhahmokulkue

Supersuosittu satuhahmokulkue viihdyttää messuilla jokaisena päivänä klo 14:00 eteenpäin. Hahmojen kanssa pääset ottamaan myös kuvia! Mukana kulkueessa on Vekarat-lavan juontaja Marianne Harjula.

Huvittelua ja hyppimistä

SK-Profitin hupialueelta löytyy pomppulinna, simulaattori ja karuselli, joita pääset kokeilemaan 3,5€ hintaan.

Bagjump pomppuauton katolta pääset hyppimään ilmatäytteiselle hyppypatjalle! 2€/hyppy tai 5€/kolme hyppyä.

 

Lapsimessut 2018
Name it suunnittelee käyttömukavia, turvallisia ja laadukkaita lastenvaatteita, joista välittyy hauskuus ja nykymuoti. Vastuullisen muodin luomisessa mukana oleva Name it käyttää materiaaleissaan paljon orgaanista puuvillaa, vain mulesing -vapaata merinovillaa ja tuotteiden turvallisuus tarkistetaan useasti ennen myyntiin pääsemistä. Kesäinen ja raikas mallisto on tulossa myyntiin vain messuille, ja kaikki tuotteet ovat -30%. Name it:n messuosastolta 6d48 löytyy myös tuotteita odottaville ja imettäville äideille.

Nähdään Lapsimessuilla!

Osallistu myös arvontoihin Lapsiarkea-median somekanavissa; Instagram, Facebook. Jaossa lippupaketteja Superparkkiin!

Lue myös:

Suosituimmat nimet 2017 – Aino ja Leo kärjessä

Leikkejä lapsille – Näillä leikkivinkeillä tuet lapsesi kehitystä

NIPT-testi kertoo vauvan sukupuolen ja kromosomipoikkeavuuksia

Imetysopas – Imetyshetken tulee olla rento äidille ja vauvalle

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös