backaksen kartano brunssi

Backaksen kartano brunssi tai äitienpäivän picnic-kori puutarhassa

Backaksen kartano brunssi tai äitienpäivän picnic-kori puutarhassa

Tänä Backaksen kartano brunssi -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Backaksen kartanon kanssa. Poikien ja minun puserot on saatu Isla & Elyas -verkkokaupasta yhteistyönä.

Kävimme perheeni, vanhempieni ja veljen lasten kanssa tutustumassa Backaksen kartanoon tänään. Mikä ihana paikka! Ja vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä kotoamme. Backaksen kartano viettää 200-vuotisjuhlavuottaan ja herkuttelimme brunssin merkeissä. Paikka ja sen henkilökunta todella tekivät vaikutuksen. Backaksen kartano brunssi on yksi parhaita brunssikokemuksia ja vertailupohjaa on kertynyt ihan kohtuullisesti.

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

Ihanaa kartanotunnelmaa

Kävelimme hieman tuulisessa kevätsäässä kartanon alueen läpi kohti kartanorakennusta. On helppo kuvitella miten ihana vehreä keidas tämä on kesällä. Pojat olivat aivan innoissaan ja juoksentelivat pitkin piha-aluetta. Myös sisällä otettiin heti tila haltuun ja tehtiin tupatarkastus. Ystävällistä henkilökuntaa ei vauhdikkaat poikamme haitanneet ja pääsimme tutustumaan myös yläkerran kokoustilojen yhteydessä olevaan nurkkaukseen, jossa oli lapsia kiinnostavia täytettyjä eläimiä.

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

Backaksen kartanon kiinnostavaa historiaa

Backaksen kartano sijaitsee Vantaanjoen töyräällä, Turusta Viipuriin johtavan Kuninkaantien varrella. Backaksen kartano on aiemmin ollut ratsutila ja herraskartano. Päärakennuksen ympäristössä asuttiin jo kivikaudella. Omistajina on ollut muun muassa korkea-arvoisia upseereita. Elanto osti Backaksen kartanon 700 hehtaarin tiluksineen vuonna 1916. Helsingin seudun ruotsinkielisiä kauppa ei miellyttänyt. Suomalaisen työväestön tulo vanhalle ruotsinkieliselle seudulle koettiin uhkaavaksi. Kartanon mittavien rakennustöiden johdosta alueelle muutti paljon nuorta työväkeä. Sinne valmistui oma junaratakin 1920.

Sotien jälkeen aluetta alettiin pilkkoa

Työntekijöiden lapsille perustettiin alueen ensimmäinen suomenkielinen koulu 1926. Elanto tuotti aikoinaan Backaksessa valtaosan myymistään elintarvikkeista. Puutarhassa oli satoja hedelmäpuita ja pelloilla kasvatettiin viljaa, perunaa ja juureksia. 1930-luvulla suurtilalla oli 900 possua ja yli 100 lehmää. Talvisodan aikana maan hallitus kokoontui kartanon päärakennuksessa pahimpien pommitusten aikaan. Sotien jälkeen Backaksen alue alkoi pienentyä pakkolunastusten takia ja osa lohkaistiin Helsinki-Vantaan lentokenttää varten. Jumbon kauppakeskus sekä Veromäen ja Kartanokosken asuinalueet sijaitsevat entisillä Backaksen kartanon mailla. Kun tätä historiaa lukee niin on kyllä mahtavaa, että itse kartano on edelleen olemassa.

backaksen kartano brunssi

Sijainti mahdollistaa matkailijoiden tavoittamisen

Potentiaalia nousta merkittäväksi matkailukohteeksi on paljon. Kartano sijaitsee lentokentän läheisyydessä mikä tarjoaa oivat mahdollisuudet näyttää matkailijoille palan historiallista Suomea idyllisessä ympäristössä. Pelkästään pääkaupungin väestöstä löytyy paljon potentiaalia. Juuri yksi tuttavani ihasteli Facebook-Live videota brunssilta ja sanoi, “Onpas hyvännäköistä nam. Eipä ole tullut mieleenkään koko paikka, muuta kuin alueella lavatansseissa ja musiikkitapahtumassa.”

Remontin jälkeen lupaava alku

Kun astuin ruokasaliin olin aivan myyty. Vau, mikä tunnelma ja sisustus. Ihanaa vanhan-ajan fiilistä ja samalla uuden karheaa. HOK-Elanto omistaa kartanon ja kunnosti sen perusteellisesti viime vuonna. Muutostöissä ja kartanon sisustuksessa tavoiteltiin 1920-luvun tyyliä ja siinä on onnistuttu mielestäni hyvin. Remontin hintalapuksi tuli lopulta 2,4 miljoonaa euroa. Ravintolatoiminta on ollut pysähdyksissä 2014-2017 välisen ajan. Nyt sitä pyörittää yrittäjä Lauri Kaivoluoto. Erämies Lauri on tuonut kartanoon ripauksen Lappia, mikä miellytti meitä todella paljon. Kattaus, jossa kahvi nautitaan kuksasta on super. Riista- ja kalaruokiin sekä muihin pohjoisen antimiin erikoistunut ravintola on aloittanut lupaavasti. Paikka vetää puoleensa niin yritysvieraita, kuin lapsiperheitäkin. Laskiaisriehassa oli yli 1000 ihmistä ja vappuna on luvassa ohjelmaa koko perheelle. Kesällä on erilaisia viihteellisiä tapahtumia, kesäteatteria ja konsertteja kera loistavan ruoan.

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

Backaksen kartanon äitienpäivä

Backaksen kartanon äitienpäivän tarjonta on mielestäni aivan ihana. Tarjolla on herkullinen brunssi hintaan 52€/hlö. Toinen kattaus klo 14 on jo täynnä. Kannattaa siis varata äkkiä oma paikkansa. Meidän perhettä insipiroi erityisesti picnic-kori konsepti. Backaksen vehreässä puutarhassa voi viettää äitienpäivää luonnon helmassa. Varaa äitienpäivä picnic-kori ja nauti herkullisesta kakkubuffetista kuplivan kera. Olohuoneen kesäterassilla viihdyttää energinen Duo Soria klo 13.30-14.30. Luvassa laulua ja viulua pianosäestyksellä, iloista musiikkia elämämme tärkeimmille naisille!

Kakkubuffet + kahvi 12,00€
Lasi kuohuvaa 5,00€
Backaksen raparperia ja valkosuklaata
Mansikkaa ja koivua
Vadelmaa ja salmiakkia
Mummi mukaan tarjouksella nautitte kakkubuffetista kaksi yhden hinnalla!

Myynnissä herkullisia picnic-koreja, jotka sisältävät:
Lopen palvipeuralla täytettyjä lapin rieskoja
Alina emännän maalaisperunasalaattia
Backaksen kylmäsavustettua possua
Kartanon ruislastuja ja villiyrtti-valkosipulismetanaa
Bebe leivoksia
Mansikoita ja rypäleitä
Kartanon kermakaramelleja
Alina emännän marjamehua

Picnic kori neljälle 49€
Picnic kori kahdelle 25€
Varaa ennakkoon! Picnic-koreja vain rajoitetusti.
Puhelin 0400 153 281 tai myynti@ravintolabackas.fi

Lapset pääsivät neuvomaan yrittäjää

Kun olimme lähdössä kotiin huikkasi ystävällinen raksamies meidät kurkkaamaan “Olohuone” nimistä kesäravintolaa. Ensin mietimme, että onpa poikkeuksellisen ystävällinen raksamies täällä. Hetken päästä tajusin, että kyseessähän on yrittäjä Lauri Kaivoluoto itse. Kiipesimme olohuoneen yläkertaan, johon tulee lasten leikkipaikka. Pojat pääsivät konsultoimaan lelutoiveita suoraan yrittäjälle itselleen. “Legoja, Playmobilejä, haamu-kirjoja ja robotteja” tuli selkeä ohjeistus. Voin sanoa, että meistä tulee Backaksen kartanon vakiovieraita. Ihan täydellinen paikka meidän hulivilien kanssa.

Tutustu Backaksen kartanon tarjontaan

backaksen kartano brunssi

Kuvien vaatteet Isla & Elyas verkkokaupasta

Saimme kuviin vaatteita suomalaiselta Isla & Elyas -verkkokaupalta. Minulla ja pienemmällä pojallamme on Vimman paita ja tunika sekä pian 6-vuotiaalla esikoisella Papu Designin paita, joka osuvasti sanoo ”I Hear you”… aina ei tosin siltä tunnu 🙂

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

backaksen kartano brunssi

Lue myös historiaa huokuva Radisson Blu Grand Tammer kokemuksia artikkeli

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös