Vauvakassiyhdistys Vaaka ry – Vauvakassikeräys on helppo tapa auttaa

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry – Vauvakassikeräys on helppo tapa auttaa

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry tunnetaan erityisesti valtakunnallisista vauvakassikeräyksistään. Ensimmäinen vauvakassikeräys toteutettiin vuonna 2000, ja samana vuonna perustettiin myös yhdistys.

Jos moni tekee pikkuisen, niin maailma muuttuu.

vauvakassikerays

Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisin voimin ympäri maata ja toteuttaa vuosittain useita erilaisia projekteja ja keräyksiä. Vaikka vauvakassikeräys on edelleen toiminnan ydin, avustaa yhdistys monin eri tavoin myös isompia lapsia ja nuoria.

Vauvakasseja kootaan ja toimitetaan Karjalaan säännöllisesti, vuosittain noin 400 kappaletta.

Vauvakassiyhdistyksen toiminta on tarvelähtöistä ruohonjuuritason avustustyötä. Siitä, kun avustuksen tarve on todettu yhdessä kummi- tai muun avustuskohteen kanssa, on lyhyt matka varsinaiseen toimintaan. Jäsenet osallistuvat toimintaan kukin omien resurssien ja elämäntilanteen mukaan; joku projektinvetäjänä, toinen sukkia neulomalla ja kolmas kokoamalla esim. toilettilaukun keräykseen.

Pienen yhdistyksen jäsenistö on aktiivista ja toiminta ketterää.

Jäsenet kokevat tärkeänä sen, että omalla, itselle sopivalla panoksella voi olla auttamassa lapsia ja lapsiperheitä täsmällisen avun muodossa. Siksi yhdistyksen motto on: ”Jos moni tekee pikkuisen, niin maailma muuttuu”.

Osa keräyksistä toteutetaan jäsenistön kesken, osa julkisesti ja valtakunnallisesti huomioiden yhdistyksen mahdollisuudet ja resurssit. Jäsenistön lisäksi toimintaa tukee lukuisa joukko seuraajia lahjoittamalla keräyksiin vaatteita, tekemiään käsitöitä ja muita kaivattuja tarvikkeita.

Vauvakassien ohella Vaaka ry kerää vuosittain esimerkiksi reppuja koulutarvikkeineen Venäjän Karjalassa koulunsa aloittaville ekaluokkalaisille. Tänä vuonna reppuja viedään neljään kohteeseen Karjalassa. Tavoitteena on saada kasaan noin 100 reppua. Reppu on paitsi materiaalisesti arvokas lahja, sillä on myös symbolinen merkitys; koulunkäynnin tukeminen ja oppimisen vaikutukset lasten tulevaisuudelle on vaakalaisten sydäntä lähellä. Lisätietoja reppukeräyksestä löydät Vaaka ry:n nettisivuilta.

Karjalan lisäksi Vaaka ry avustaa myös vaihtuvia kohteita kotimaassa ja muualla maailmassa. Viime vuosina on kerätty esimerkiksi siivous- ja hygieniatarvikkeita vähävaraisille ammattiin opiskeleville nuorille, vauvapakkauksia turvapaikanhakijaperheille sekä kodintarvikkeita ja joululahjoja turvakodeille Suomessa. Vauvakasseja on toimitettu myös Afrikkaan Senegaliin.

vauvakassikerays

Ekologisuus on Vaakalle tärkeä arvo ja siksi keräysten sisältö on mahdollisimman pitkälle kierrättäen toteutettua.

Vaakan kautta omistajalleen tarpeettomat vaatteet ja tarvikkeet löytävät uuden käyttäjän, ja moni verho ja lakana on jatkanut elämäänsä vauvakassiksi ommeltuna.

Vaakan keräysten sato toimitetaan perille avustuskohteisiin pääasiassa jäsenten toimesta. Kummikohteissa pyritään vierailemaan jäsenmatkoilla vuosittain. Kummikohteita Karjalassa on neljä; Sortavalan alueen vauvakassit, Haapalammin koulu lähellä Sortavalaa, Pihlajan päiväkoti Värtsilässä Suomen rajan tuntumassa ja Veskelyksen lastenkoti lähellä Suojärveä. Karjalassa on avustuskohteita myös pohjoisempana Kalevalassa ja Borovoissa.

Vapaaehtoistyön merkitys syvenee ja kirkastuu, kun Vaakan tervehdyksen saa parhaimmillaan ojentaa suoraan lapselle tai nuorelle, jota varten se on lämpimin ajatuksin pakattu. Tai kun voi paikan päällä itse nähdä, että avuntarve on todellinen ja tukeamme tarvitaan.

Vaaka ry toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaan. Vaakan uutisia voi seurata Facebook-sivulla.

Sanna-Mari Raudasoja
Vauvakassiyhdistys Vaaka ry
hallituksen puheenjohtaja

 

Lue myös:

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös