risteilykeskus kokemuksia

Risteilykeskus kokemuksia – Upouusi MSC Seaside vei Karibialle

Risteilykeskus kokemuksia – Upouusi MSC Seaside vei Karibialle

Tämä Risteilykeskus kokemuksia -artikkeli on toteutettu yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa.

Päätimme alkuvuodesta 2017, että tammikuussa 2018 lähdemme unelmien lomalle Karibian risteilylle. Ostimme Finnairin businessluokan kampanjassa lennot nelihenkiselle perheellemme Miamiin ja varasimme alunperin risteilyt toisen matkatoimiston kautta Royal Caribbeanin Allure Of The Seas laivalle. Varaamamme risteily kuitenkin peruttiin, koska laivan olikin määrä olla telakalla tuolloin. Kampanjalentojen ajankohtaa ei voinut vaihtaa ilman kuluja, joten rupesin kuumeisesti googlettelemaan vaihtoehtoja risteilylle, joka sattuisi kahden viikon slottiin Miamista. Eteeni tuli upouusi MSC Seaside laiva ja päätimme kartuttaa Risteilykeskus kokemuksia.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

Suomalaista palvelua parhailla hinnoilla

Risteilykeskus on osa vuonna 1992 perustettua Travel Specialist Group Oy:tä, joka on vakiintunut, yksityisessä omistuksessa oleva suomalainen matkanjärjestäjä. Arvostan sitä, että saan palvelua suomeksi. Risteilykeskuksen nettisivuilta on helppo selata tarjontaa. Yrityksen someläsnäolo on minusta inspiroivaa ja väkisinkin heidän postauksia seuratessa innostuu suunnittelemaan uusia risteilyjä. To do listalle täytyy laittaa ainakin Norjan vuonot, Välimeren risteily ja yksi haave on ylittää Tyynimeri tulevaisuudessa. Maailman ympäri risteilee nopeimmillaan 40 päivässä. Jaksaisikohan sitä olla laivassa noin kauan?

Risteilykeskuksen toiminta-ajatuksena on tarjota kansainvälisiä risteilyjä suomalaisilla markkinoilla ”kaikki yhdestä osoitteesta” -periaatteella. Risteilyt ovat varattavissa helposti Risteilykeskuksen nettisivujen varausjärjestelmästä tai asiakaspalvelun risteilyasiantuntijoilta. Yrityksen henkilökunnalla on pitkä ja kattava kokemus kansainvälisistä risteilyistä, joten he osaavat tarjota lapsiperheille juuri heille sopivia risteilyvarustamoita ja mikä tärkeintä, oikeita laivoja kultakin varustamolta.

Moni kuvittelee, että varaamalla suoraan varustamolta risteilyt saisi ne edullisemmin. Se on yleensä väärä luulo. Risteilyvarauksista ei peritä Risteilykeskuksella asiakaspalvelumaksuja, joten risteilyt saa varattua Risteilykeskuksen kautta samaan hintaan, tai jopa edullisemmin, kuin esimerkiksi eri varustamoiden omilta nettisivuilta. Risteilykeskuksen hintatakuu takaa, että risteilyn saa aina Suomen markkinoiden parhaaseen hintaan.  Yrityksen yhteistyökumppaneita ovat kansainväliset risteilyvarustamot kaikilla maailman merillä ja sisävesillä, joten voit varata Risteilykeskuksen kautta lähes minkä tahansa risteilyn, mistä päin maailmaa tahansa. Risteilykeskus on Suomen suurin yksittäisten kansainvälisten risteilyjen myyjä.

Kommunikointi Risteilykeskuksen kanssa tapahtui nopeasti meilitse ja puhelimitse. He pitivät myös huolen siitä, että teimme Check inin laivaan ajoissa. Se meinasi meiltä unohtua ja ystävällisesti meitä muistutettiin asiasta. Risteilyn reitti muuttui vielä vähän ennen matkaa hurrikaanin takia. Nyt ohjelmassa oli Antigua & Barbuda, St.Thomas Us Virgin Islands ja Bahaman Nassau.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

Raskaus vaikutti reissun kulkuun

Matkamme kohti Miamia oli määrä alkaa 16.1 ja tein positiivisen raskaustestin 8.1. Olimme Miamissa ennen risteilyä neljä yötä ja homma oli aikamoista aikaerotaistelua. Poikamme valvoivat sekä leikkivät yöt läpeensä ja hotellin seinät olivat pahvia. Olimme aivan uupuneita ja helpottuneita, kun pääsimme vihdoin MSC Seaside laivan Aurea sviittiin, jossa elämän äänet eivät häirinneet naapureita. Mikä parasta, sänky oli todella hyvä. Siellä vietinkin suurimman osan risteilystä, koska alkuraskauden pahoinvointi alkoi kunnolla sopivasti saapuessamme laivaan. Oma kokemukseni risteilystä on tästä syystä aika rajoittunut.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

Aurea sviitti oli toimiva nelihenkiselle perheelle

Varasimme Aurea sviitin, johon sisältyi muutamia extrajuttuja. Ovh-hintaa tälle kokonaisuudelle kahden aikuisen ja kahden lapsen osalta tuli noin 4500€. Saman hinnan maksoimme normaalista parvekehytistä Oasis Of The Seas laivalla vuonna 2016. Priority boarding pienten lasten ja raskauspahoinvoinnin kanssa teki sisääntulosta nopean ja miellyttävän. Emme joutuneet jonottamaan ollenkaan. Itse sviitti oli tilava ja poreallas parvekkeella kiva. Esikoinen tykkäsi kerrossängystä ja se toimikin leffateatterina pojille. Lasten elokuvia tuli katsottua joka päivä hytissä. Ne olivat maksullisia ja hintaa yhdelle leffalle tuli 8 dollaria. Jokainen katselukerta maksoi saman summan.

Pakettiin sisältyneet All Inclusive drinkit menivät minulta nyt ohi. Ensin iloitsin, että allasalueiden herkulliset jäätelöt kuuluvat pakettiin, mutta kun nekään eivät maistuneet. Elelin viikon sitruunamehulla ja hedelmillä. Olo oli etova ja heikko. Ruokapuoli oli lievä pettymys kasvisruoan näkökulmasta jos vertaan Royal Caribbeanin Oasis Of The Seas laivan kokemukseen. Olisin kaivannut monipuolisia salaattipöytiä ja enemmän etnistä ruokaa. Nyt tarjonta buffissa painottui grilliruokaan ja Pizzoihin.

Aurea Suite Experience pakettiin sisältyi kaksi hierontaa ja rehellisyyden nimissä ne olivat osaltani risteilyn rentouttavimmat hetket. Aurea Spa Thermal Arean käyttö sisältyi aikuisille ja kerran ennen hierontaa kävin suolahuoneessa, poreammeessa ja höyrysaunassa. Tämä aikuisten alue oli kiva ja rauhallinen. Siellä olisi voinut viettää enemmänkin aikaa jos olisi ollut voimissaan.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

MSC Seaside lasten silmin

Lego leikkipaikka oli pojista mahtava. Ainoa haaste oli tiukat säännöt, että vanhempien kanssa sai leikkipaikassa olla vain muutaman tunnin tiettyyn aikaan päivästä. Muuten lapset olisi pitänyt jättää sinne ohjaajien kanssa. Meidän viisivuotiasta ei voinut jättää yksinään sinne kielitaidottomana. Hän olisi ikänsä puolesta kuulunut ryhmään, jossa ei saa leikkiä pikkulegoilla ja se hieman harmitti häntä. Hän on nimittäin taitava pikkulegoilla rakentaja. Muutaman kerran isä päivysti portilla, kun hän leikki ohjaajien valvomana.

Kaksivuotiaamme on tottunut leikkimään myös pikkulegoilla, mutta hänet ohjattiin taaperoiden alueelle vanhemman kanssa. Siellä oli lähinnä vauvaleluja. Ideaalitilanne olisi jos leikkipaikassa olisi tila, jossa saisi vanhempien kanssa viettää aikaa leikkipaikan aukiolon puitteissa. Nykyinen systeemi toimii varmasti englantia puhuvien lasten kanssa, joiden vanhemmat haluavat jättää lapsensa leikkipaikkaan pitkiksi ajoiksi. Ohjelmahan on suunniteltu siten, että lapset voivat viettää siellä vaikka koko illan ja vanhemmat illastaa sekä seurata viihdeohjelmaa keskenään. Meille ajatus on hieman vieras. Ehkä lasten kasvaessa kouluikään ja hallitessa englantia tilanne on eri.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

Vesileikit toimivat aina

Vesipuistoalue oli molempien poikien mieleen. Erityisen hauskaa oli ampua isoilla vesitykeillä isiä. Liukumäet lasten alueella olivat sopivia viisivuotiaalle ja aika huoletta pystyi seuraamaan hänen pulikointia altaan viereltä. Allasalueen vieressä oli myös hauska eläinhahmoista koostuva leikkipaikka. Laiva itsessään oli lapsista mielenkiintoinen ja sitä oli kiva kiertää. Casino oli varsinainen seikkailupaikka ja “komentokeskus”.

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

risteilykeskus kokemuksia

Pintaraapaisu laivan tarjontaan

Kokemuksemme laivasta rajoittuu edellä mainittuihin asioihin. Aikaeroa emme saaneet taltutettua koko reissun aikana kunnolla eli kaikki iltaohjelmat jäivät väliin ja heräsimme aina aamuyöstä. Oma vointini ei myöskään sallinut saaripäivinä kohteisiin tutustumista. Kävin lähinnä pyörähtämässä satama-alueella. Yleensä palasin poikien kanssa hyttiin ihanaan sänkyyn ja mieheni kävi keräämässä askeleita kohteissa. Hän kuvasikin mielenkiintoisia kuvia paikalliselämästä ja tulen tekemään artikkelin näistä kolmesta pysähdyspaikasta hänen ottamilla kuvilla.

risteilykeskus kokemuksia

MSC Cruisen varustamo

MSC Cruisesin eurooppalaishenkiset risteilyt sopivat hyvin lapsiperheille. Lapset viihtyvät risteilyn ajan peli- ja leikkihuoneissa, diskossa, lasten uima-allasalueella, vesipuistossa ja keilaradalla. Laivaston aluksilta löytyy myös muun muassa 4D-elokuvateattereita, F1-simulaattoreita ja urheilukenttiä erilaisten pallopelien pelaamiseen. Varustamo tekee yhteistyötä LEGO®n kanssa, mikä näkyy teeman mukaisesti sisustetuissa leikkihuoneissa ja lasten ohjelmassa (ei kaikilla laivaston aluksilla). Laivoilla järjestetään LEGO-paraateja, teatteriesityksiä ja muuta hauskaa LEGO-teemaista ohjelmaa.

MSC Cruises tarjoaa markkinoiden parhaat lapsialennukset, joten koko perhe pääsee lomailemaan huokeaan hintaan. Myös kohteidensa puolesta varustamon risteilyt ovat erinomainen valinta pienten lasten kanssa matkustaville; Välimerellä risteilee vuoden ympäri lukuisia MSC Cruisesin risteilyaluksia. Välimeren lisäksi varustamon alukset risteilevät muun muassa Arabiemiraateissa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. MSC Cruisesin uusin alus, huippumoderni MSC Seaside, aloittaa liikennöinnin Karibialla talvella 2018–2019.

MSC:llä on tarjolla rajoitetusti 5-6 hengen hyttejä/sviittejä. Mikäli isoille hyteille/sviteeille on tarvetta, kannattaa risteily varata hyvissä ajoin. Nyt vaan omia Risteilykeskus kokemuksia kartuttamaan ja unelmien risteilyä varaamaan!

Risteily tehtiin yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa, jolta sain alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Lue myös kokemuksemme Royal Caribbeanin Oasis Of The Seas laivasta Karibian risteily lasten kanssa – Unelmaloma vanhemmille ja lapsille

Lue myös Dubai lasten kanssa

Lue myös lapsiperheen matka-apteekki ja matkailijan rokotukset

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös