muumimaailma taikatalvi

Muumimaailma Taikatalvi – Oliko mörkö liikkeellä?

Muumimaailma Taikatalvi – Oliko mörkö liikkeellä?

Muumimaailma Taikatalvi on talvitapahtumien kohokohta meidän perheelle tänä vuonna. Itse en ole talvi-ihmisiä ollenkaan, mutta tänne halusin mennä katsomaan lasten iloa. Siitäkin huolimatta, että olen kolme viikkoa maannut sohvan pohjalla alkuraskauden heikotuksen ja väsymyksen takia. Lapset ovat odottaneet syksystä asti helmikuuta, koska silloin on mörkö liikkeellä Taikatalvessa vai onko?

muumimaailma taikatalvi

Talvisen kaunis Naantali

Naantali on kaunis myös talvella. Verkkainen tunnelma ja hiljainen vierasvenesatama ovat salaperäisiä. Onneksi ei tuule kovin paljoa. Odotan jo kesää, jolloin pääsemme nauttimaan upeasta Turun saaristosta veneellämme. Naantalin vierasvenesatama on idyllinen ja lapsillekin on leikkipuistoja lähellä. Mutta nyt talvella joka paikassa on hiljaista. Muumimaailman saari näyttää jännittävältä lumisessa maisemassa. Esikoinen suorastaan juoksee edeltä liukasta siltaa ja vetääkin useammat pannut matkan varrella. Otimme pulkan mukaan ja mies vetää poikia osan matkaa meren jäällä pulkalla.

muumimaailma taikatalvi

Muumipappa, Muumimamma, Nipsu ja kumppanit viihdyttävät

Muutamia ihmisiä kävelee vastaan sillalla. Mietin, että Muumimaailmalla on kyllä täydellinen saari, joka on ihan kuin oikea Muumilaakso. Kävimme siellä ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna, mutta nyt se tulee olemaan varmasti jokavuotinen perinne. Liukastelemme kohti portteja ja kysymme ensimmäiseksi “Onhan Mörkö liikkeellä?” Lasten pettymykseksi Mörkö onkin talviunilla, eikä sitä pääse katsomaan. Pettymys unohtuu nopeasti, kun Muumilaakson hahmoja alkaa tulla vastaan. Muumimaailmassa on juuri sopivasti ihmisiä, ihana palavan takkapuun tuoksu nousee grilleistä ja hyväntuuliset hahmot laskevat mäkeä ja juttelevat lasten kanssa.

Paikalla on pääasiassa suomalaisia ja aasialaisia. Muutama brittikin tulee vastaan. He puhuvat, kuinka haluavat tulla kesällä Muumimaailmaan, koska silloin on koko saari auki. Nyt aktiviteetit on rajattu Muumien talon ympärille.

muumimaailma taikatalvi

muumimaailma taikatalvi

muumimaailma taikatalvi

muumimaailma taikatalvi

muumimaailma taikatalvi

Tuutikin jännittävä tarina uppooaa viisivuotiaaseen

Tuutikin tarinahetki on esikoisen mieleen. Hän tykkää kuunnella satuja ja itse keksin omasta päästäni tarinoita usein iltaisin. Aikaa vietämme tällä retkellä noin kolme tuntia kävelyineen Naantalin keskustasta Muumimaailmaan ja takaisin. Pojat kiertävät Hemulin talon ja mäenlasku taitaa olla hauskin juttu. Mörönkään poissaolo ei enää harmita. Naantaliin hurauttaa parissa tunnissa Helsingistä, joten ehdottoman hauska päiväretkikohde.

muumimaailma taikatalvi

Taikatalvi 2018 aikataulu

17.–25.2. joka päivä klo 10–16
Lipunmyynti sulkeutuu klo 15
1 päivän lippu netistä 20€, portilta 22€
2 päivän lippu netistä 27€, portilta 29€
Perheliput 4 henkilöä alk. 74€, portilta alk. 84€
Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi

Me tutustuimme Taikatalveen pressikorteilla.

Lue myös Kohteena Muumimaailma Naantali

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös