Ensenada kokemuksia

Kävellen Meksikon rajan yli – Ensenada kokemuksia

Kävellen Meksikon rajan yli – Ensenada kokemuksia

Keräsimme Ensenada kokemuksia Meksikosta. Ranta-alue oli hyvin pitkälti rakentunut turismin varaan, joten kovin aidonoloista Meksikoa emme Ensenadasta löytäneet. Nautimme kuitenkin merestä, maisemista ja hyvästä ruoasta. Ensenada on helppo matkakohde lasten kanssa.

Jouluviikolla perjantaina lähdimme San Diegon hotellilta kohti seuraavaa määränpäätä. Matkustimme kahdella eri raitiovaunulla Meksikon rajalle. Rajanylitys tapahtui kävelemällä muutamassa minuutissa. Meksikoonpäin pääsee USA:sta helposti, mutta toiseen suuntaan mentäessä saa varautua jonottamaan.

Meksikon ja USA raja
Jono Meksikosta USA:han. Kuulemma auton kanssa saa varautua pahimmillaan parin tunnin jonotukseen, kävellen pääsee yleensä nopeammin.

Meksikon puolelta hyppäsimme bussiin, joka kuljetti meidät 1,5 tunnissa Ensenadaan. Loppuvaiheessa matkaa tytölle tuli paha olo ja hän oksensi välipalaksi ostamani vesimelonit. Toinen satsi tuli vielä bussin lattialle juuri kun olimme perillä. Olin juuri pyytämässä, että pääsisimme ulos ensimmäisten joukossa, mutta liian myöhään. Onneksi avuliaat kanssamatkustajat antoivat kosteuspyyhkeitä siivoamiseen.

Onneksi tyttö tokeni nopeasti kun pääsimme ulkoilmaan. Kävelimme vajaa pari kilometriä hotelli Corteziin. Hotelli oli tosi kiva, huone tilava ja sängyt hyvät. Miinuksena pakko sanoa, että huoneiden lattiat olivat jääkylmät ja ensimmäisen yön vähän palelimme kun emme saaneet lämmitystä päälle. Aamulla lämmitys tultiin sitten pyynnöstämme korjaamaan.

Ensenada kokemuksia
Tyttö näyttää peukkua hotellin uima-allasalueelle.

Ensimmäisenä iltana Ensenadassa vain kuljeskelimme ranta- ja ostoskadulla ja kävimme syömässä. San Diegon jälkeen tuntui tosi kivalta kun hotelli oli keskeisellä sijainnilla ja heti kaikkien palveluiden äärellä.

Iltakävelyllä meksikossa
Iltakävelyllä Ensenadan rantabulevardilla. Päivisin oli t-paitakelit, mutta auringon laskiessa teki mieli kaivaa pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta päälle.

Lauantaina vietimme taas päivän rennosti ilman sen kummempia suunnitelmia. Rannalla on kiva leikkipaikka, jossa lapset viihtyivät jonkin aikaa. Söimme hyvää meksikolaista ruokaa, kuljeskelimme ja katselimme maisemia ja veneitä.

Ensenada kokemuksia

Ensenada kokemuksia

Ensenada kokemuksia
Rantakadulla ei ollut autoja, joten lapset saivat juosta vapaasti.

Ensenada kokemuksia

Ensenada kokemuksia
Arvaa kastuimmeko? 🙂

Ensenada kokemuksia

Illalla huomasimme rantakadulla junan, jonka kyytiin junafanien oli tietenkin päästävä. Kyyti maksoi noin dollarin per naama.

Ensenadassa pärjäsi hyvin dollareilla, emmekä hankkineet pesoja kuin ihan pienellä summalla.

Ensenada kokemuksia

churroja
Churroja kannattaa maistaa katukeittiöstä. Tässä suklaa- ja mansikkatäytteellä, nam! (1,25 dollaria / kpl)

Sunnuntai oli jouluaatto. Kävimme hakemassa kahvilasta aamupalaa huoneeseen ja otimme aamupäivän rennosti huoneessa loikoillen.

Lähdimme liikenteeseen klo 11 aikaan. Tarkoitus oli löytää veneretki valaita katsomaan. Ensimmäinen tarjous oli 100 dollaria koko perheeltä, mutta toinen oli 80 dollaria, joten tartuimme tähän edullisempaan.

Olimme vesillä yhteensä neljä tuntia. Tämä oli vähän sellainen retki, että pienten lasten takia ei kannata, mutta lapsista huolimatta voi lähteä. Meillä molemmat lapset nukkuivat osan matkasta kun laiva keinutti niin mukavasti. Poika oli enemmän innoissaan, mutta ihan loppumatkasta tuli paha olo, onneksi oli oksennuspussi valmiina.

Matkalla näimme laitureilla makoilevia hylkeitä ja kymmeniä delfiinejä. Toki näimme myös valaita, se oli varsin vaikuttava näky. Kuvia ei valaista oikein saatu kun keskityimme lähinnä niitä vain katselemaan.

valasretki meksikossa

Ensenada kokemuksia

Delfiinejä meksikossa
Tämän parempia kuvia emme ehtineet saada delfiineistä.

Maanantaina oli joulupäivä ja melkein kaikki kahvilat, ravintolat ja kaupat olivat kiinni. Lopulta löysin meille aamupalat 7-elevenistä.

Sitten olikin jo aika siirtyä seuraavaan kohteeseen eli Rosaritoon. Siinä kuitenkin enemmän seuraavassa postauksessa.

Edellinen postaus San Diegosta.
Seuraava postaus Rosaritosta.

Annan matkablogista voit lukea kokemuksia lasten kanssa matkustelusta ulkomailla ja kotimaassa. Inspiroidumme uusista kokemuksista ja hyvästä ruoasta. Parasta matkoilla on kiireetön yhdessäolo perheen kanssa. Jos haluat Annan matkablogin tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä anna@lapsennimi.com

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös