Matkamessut 2018

Matkamessut 2018 Helsingissä – Voita liput!

Matkamessut 2018 Helsingissä – Voita liput!

Helsingin Messukeskuksen Matkamessut 2018 järjestetään 19.-21. päivänä tammikuuta. Messuille kannattaa suunnata, jos haluaa kuulla hyvistä matkatarjouksista tai saada uusia ideoita hyvistä matkakohteista.

Tutustuin messutarjontaan jo nyt hyvissä ajoin etukäteen ja kokosin parhaat messutärpit lapsiperheille. Lopuksi myös ohjeet messulippuarvontaan!

Lasten lomaturvallisuus

Lomamatkojen turvallisuushaasteista puhuu FM, puheterapeutti, ex-uutisankkuri Pirjo Nuotio. Hän puhuu muun muassa siitä, kuinka lapselle tulee antaa riittävät turvaohjeet ja että pienten lasten turvallisuus tulee aina taata riittävällä valvonnalla, josta lasten vanhemmat ovat ensisijaisessa vastuussa.

Turvallisuus on aihe, joka mietityttää monia pienten lasten kanssa matkustavia vanhempia. Toivon, että ehdin itse kuulemaan tämän puheenvuoron sillä itse en ole kohdannut juurikaan erityisiä turvallisuushaasteita matkoillamme. Tai sitten en ole vaan tajunnut, apua!

Inspiration Stage 19.1.2018 klo 13:30-14:30

Matkamessut 2018
Kuva: Messukeskus

Koko perhe risteilyllä

Tukholman tai Tallinnan risteilyt ovat monen suomalaislapsen ensimmäisiä ulkomaanmatkoja. Nyt puhutaan kuitenkin vähän eksoottisemmista risteilyistä. Karibian risteilystä pienten lasten kanssa on puhumassa Kohteena maailma -matkabloggaaja Rami Rajakallio. Haastattelijana We Love Cruises Oy:n toimitusjohtaja Tony Pokkinen.

Itsekin olen aikoinaan käynyt Karibian risteilyllä, tosin se oli aikaa ennen lapsia. Silloin en vielä osannut ajatella risteilyä lasten viihtymisen kannalta, mutta ainakin aikuisseurassa risteily oli ihana elämys.

We Love Cruises Stage 19.1.2018 klo 14:00-14:30

Lapsiperheen Tokio

Tokio ja Japani muutenkin on kiehtonut minua jo pitkään. Vielä en ole päässyt siellä käymään, mutta sekin päivä vielä varmasti koittaa. Messuilla aion käydä kuuntelemassa Tripsterin Tokio-oppaan tekijää ja mangan toimittajaa Siru Vallealaa, kun hän esittelee hauskimmat koko perheen kohteet Tokiossa ja antaa tärkeimmät selviytymisvinkit.

We Love Cruises Stage 20.1.2018 klo 14:30-15:00

Lapset tulevat – Reissuelämä vain jatkuu

Lähtöportti-matkablogia kirjoittavaa Mika Väistöä haastatellaan siitä kuinka reissuelämä jatkuu vaikka perhekoko kasvaa.

Rantapallo Stage 21.1.2018 12:30-13:00

Islannin luontokohteita lasten kanssa

Islanti on ainutlaatuinen ja helppo luontokohde, joka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Tripsteri Islanti -oppaan kirjottaja ja Islanti-ekspertti Satu Rämö kertoo parhaat matkavinkit Islantiin.

Oma Islannin matkani ajoittuu aikaan ennen lapsia. Voisin kuvitella, että lapset pitäisivät kuumista lähteistä ja geysireistä. Islanninhevosretki oli myös ihana elämys, mutta ei ehkä alle kouluikäisten kanssa vielä kuitenkaan.

European Stage 21.1.2018 13:30-14:00

Matkamessut 2018
Kuva: Messukeskus

Vaipat mukana – Matkalla vauvan kanssa

Olen lukenut ihanan Anna Pastakin Mungolife-blogia jo ties kuinka monta vuotta. Anna sai tänä vuonna ensimmäisen lapsensa ja kertoo messuilla pienen vauvan kanssa matkailusta. Anna on matkustanut paljon koko ikänsä ja myös asunut useaan otteeseen ulkomailla. Olisin ihmetellyt, jos hän olisi lopettanut matkailun äidiksi tultuaan. Onneksi lapset eivät ole mikään este matkustelulle!

Rantapallo Stage 21.1.2018 14:30-15:00

Maskotteja lavalla

Sunnuntaina 21.1.2018 on Inspiration Stagella monenlaista maskottia esiintymässä. Käy kurkkaamassa, jos olet liikenteessä lasten kanssa, tai miksei muutenkin.

Muumit klo 11:30-12:00
Ville Viking klo 12:30-13:00
Saimaan Pallon (SaiPa) maskotti Imatran Hiisi klo 14:00-14:30
Monta maskottia lavalla yhtä aikaa paraatin jälkeen klo 15:00-15:30

Osallistu arvontaan!

Tykkää Annan matkablogin Facebook-sivuja ja käy kommentoimassa mikä sinua kiinnostaa eniten messuilla. Arvon 3.1.2018 kahdelle vastaajalle  yhden messulipun Matkamessut 2018 -messuille.

Lue lisää:
Joulua pakoon ulkomaille – Tänä vuonna suuntana Los Angeles
Lasten kanssa Tukholmassa – Tessinparken

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös