Tekemistä los angelesissa

Lisää tekemistä Los Angelesissa

Lisää tekemistä Los Angelesissa

Vietimme Los Angelesissa vielä kaksi päivää ennen siirtymistä San Diegoon. Keksimme paljon kivaa tekemistä Los Angelesissa myös näille päiville.

Lauantaiaamuna heräsimme taas todella aikaisin. Tai siis lapset heräsivät ja eihän siinä sitten itsekään voinut nukkua.

Emme edellisiltana jaksaneet enää käydä ostamassa aamiaistarvikkeita valmiiksi, joten lähdin pojan kanssa käymään läheisessä isossa ruokakaupassa. Kauppa aukesi klo 6, ja olimme oven takana muutamaa minuuttia aiemmin.

Aamiaisen jälkeen tajusin käydä katsomassa motellin porealtaan vettä ja huomasin sen olevan höyryävän kuumaa. Ei muuta kuin uikkarit päälle ja pulikoimaan!

Vesi tuntui aluksi melkeinpä liiankin kuumalta, mutta kyllä teki hyvää! Poreallas oli sen verran matala että alle metrin pituisella tytölläkin ylsi jalat pohjaan asti. Välillä kävin pulahtamassa uima-altaan kylmään veteen ja sitten takaisin lämpimään.

Tekemistä los angelesissa
Coral Sands Motel

Puljaamisen jälkeen otimme pitkät päiväunet. Lopulta lähdimme liikenteeseen vasta iltapäivästä.

Tähän väliin voisinkin kertoa motellistamme (Coral Sands Motel), joka osoittautui vallan mainioksi valinnaksi. Ensinnäkin hinta oli kohtuullinen kun sitä vertaa Los Angelesin yleiseen hintatasoon. Sijainti oli meille mieluinen sillä Walk of Famelle on kävelymatka ja lähellä on paljon ravintoloita, erityisesti thaimaalaisia. Metroasema on ihan vieressä. Bonuksena poreallas, itsepalvelupesula ja erittäin ystävällinen palvelu. Hotellin respa antoi meille jopa suomenkielisen tietopaketin Losin nähtävyyksistä. Miinukseksi sanoisin ettei huoneen ikkunasta ollut mitään kummoisia maisemia ja jääkaappi jäädytti ruoat.

Päiväunien jälkeen tilasimme Uberin ja lähdimme Griffith Parkiin. Siellä lapset saivat ratsastaa poneilla ja kävimme juna-ajelulla.

Poneista löytyi monta eri vaihtoehtoa ja yksi kyyti maksoi 5 dollaria. Ihan pienille oli vaihtoehto, jossa vanhempi saattoi kävellä vieressä. Lisäksi oli hidas poni (yli 1-vuotiaille), keskinopea poni (yli 3-vuotiaille) ja nopea poni (yli 7-vuotialle).

Oli vähän jännää päästää 2-vuotias itekseen ponin selässä kiertämään kehää, mutta hyvin se meni. Molemmat lapset tykkäsivät kovasti.

Tekemistä los angelesissa

Alueella oli myös junarata, johon maksoi liput pari dollaria. Nyt joulukuussa radan varrella oli jouluaiheisia koristeita. Klo 17 jälkeen olisi päässyt myös näkemään koristeiden valaistukset mutta me kävimme vain valoisaan aikaan. Lapsemme ovat junafaneja, joten kyyti oli hyvin mieluinen.

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Griffith Parkista otimme Uberin Griffith Observatorioon, koska kävellen matka olisi ollut turha pitkä ylämäkeen.

Observatorioon ja sen ympäristöön on vapaa pääsy. Kuukausittain siellä on myös erikoispäiviä, jolloin harrastajat tuovat piha-alueelle isoja kaukoputkia. Mekin pääsimme kurkkaamaan jotain tähteä. Myös sisätiloissa oli paljon mielenkiintoista nähtävää ja rakennuksen terasseilta on upeat näkymät Los Angelesiin.

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa
Los Angeles on yllättävän matalasti rakennettu. Ainoastaan Downtown (kuvassa vasemmalla ylhäällä) erottuu pilvenpiirtäjineen.

Observatoriosta otimme taas Uberin kämpille ja kävimme iltauintien jälkeen nukkumaan.

Sunnuntaina lapset herättivät taas klo 4 aikaan aamulla. Söimme huoneessa aamupalaa ja odotimme että kello olisi sen verran paljon että voisi jo lähteä liikenteeseen.

Kello 8 aikaan lähdimme uberilla Grovelaan, joka on viihtyisä ulkoilmakauppakeskus. Sieltä löytyy vaatekauppoja, tavarataloja, lastentarvikkeita, leluja, ravintoloita, kahviloita ja muuta sellaista. Alueen läpi kulki myös juna, mutta siihen emme tällä kertaa menneet kyytiin.

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa
Tässä tarrakaupassa tuli nostalginen olo. Itse olen lapsuudessa 90-luvulla tuhlannut vastaavanlaiseen tarrakauppaan markan jos toisenkin.

Ostoskeskuksen jälkeen kävelimme läheiseen leikkipuistoon, jossa lapset tykkäsivät leikkiä. Sääkin oli mukavan lämmin ja aurinkoinen.

Tekemistä los angelesissa

Tekemistä los angelesissa

Grovelasta oli kävelymatka kulttuurikeskus Lacmaan, jossa oli lasten elokuvafestivaalit. Sinne oli vapaa pääsy, joten kävimme katsomassa muutaman lyhytelokuvan. Lacma on tosi iso kompleksi, ja kannattaa nettisivuilta tarkistaa onko vierailuajankohtana mitään mielenkiintoista tapahtumaa tai näyttelyä.

Tekemistä los angelesissa

Elokuvien jälkeen ostimme Lacman kahvilasta jäätelöt ja menimme kuljeskelemaan piha-alueelle. Nautiskelimme lämmöstä ja auringon viimeisistä säteistä. Lapset keksivät juosta nurmikkoista mäkeä ylös ja tulla kierien alas. Se oli hauskaa seurattavaa.

Tähän aikaan vuodesta Los Angelesissa pimenee klo 17 aikaan ja sen jälkeen myös lämpötila viilenee nopeasti. Kello läheni viittä, ja otimme vierestä bussin lähimmälle metroasemalle, josta pääsimme takaisin kämpille. Kävimme vielä italialaisessa ravintolassa syömässä ennen nukkumaanmenoa.

Seuraavana päivänä lähdimme San Diegoon. Siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Edellinen matkapostaus.

Seuraava matkapostaus.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös