lapsen-geenit

Tutkijat sanovat: Älykkyys peritään äidiltä

Tutkijat sanovat: Älykkyys peritään äidiltä

Kaikkien meidän viisaiden ihmisten tulisi kiittää äitejämme, koska he ovat pääosin vastuussa älykkyysgeenien siirtymisestä lapselle, kirjoittaa Psychology Spot.

Aikaisemmin tutkijat ovat todenneet hiirikokeiden avulla, että nisäkkäät muistuttavat enemmän isäänsä kuin äitiään. Nyt uusissa tutkimuksissa todetaan, että älykkyys peritään nimenomaan äideiltä.

Naisten X-kromosomit vaikuttavat älykkyyteen

Kuten me kaikki olemme koulussa oppineet, lapsille periytyy ominaisuuksia sekä iskältä että äiskältä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin todenneet älykkyyden periytyvän äidiltä.

lapsen-geeniperima

Tämä on tietenkin musertavaa tietoa suomalaisille isukeille, joten ehdotus Isänpäivän korvaamisesta Läheisenpäivällä oli kuin suora isku munille.

Toisaalta, tämä löytöhän tarkoittaa käytännössä myös sitä, että sinkkunaisten ei enää tarvitse etsiä lapselleen Nobelin tasoista laatua keskustan spermapankeista. Samalla suomalaisten perusperttien osakearvo nousee huomattavasti.

Äidit, kaikessa viisaudessanne, olkaa armollisia miehille. Vaikka he eivät toisi leipää tai älykkyyttä pöytään, ovat he silti edelleen mukana keskustelussa siitä, kumpi tuli ensin: muna vai kana. Kunnes siihen löytyy ratkaisu, miehillekin on rooli yhteiskunnassa.

>> Lue täältä, miten Doula kertoo vanhempien luottavan sokeasti Suomen terveydenhoitojärjestelmään

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös