GoExpo Winter – Tärpit messuille ja lippuarvonta

GoExpo Winter – Tärpit messuille ja lippuarvontaa

GoExpo Winter -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 3.-5.11.2017. Itseäni messuilla kiinnostaa erityisesti matkailumahdollisuudet Lappiin ja muualle Eurooppaan.

Messuille voi hyvin mennä lastenkin kanssa. Jos haluaa välttää ruuhkaa, kannattaa valita messupäiväksi joko perjantai tai sunnuntai. Lauantai on yleensä ruuhkaisin messupäivä. Messujen alku ja loppu ovat usein rauhallisimmat ajankohdat. Suosittelen siis menemään messuille joko heti kun ne avautuvat tai sitten pari tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pienten lasten kanssa messuille lähtevälle suosittelen jo kotona laittamaan lasten selkään palasen maalarinteippiä, jossa lukee messuilla mukana olevan huoltajan puhelinnumero. Ihan vaan varmuuden vuoksi, jos lapsi pääsee vilahtamaan väentungoksessa kadoksiin.

Rattailla pääsee messuhalleihin hisseillä. Vaikka eteneminen voi olla hidasta rattaiden kanssa, niin ainakin lapset pysyvät hyvin tallessa. Yhden lapsen kanssa voi olla kätevää laittaa lapsi liinaan tai reppuun selkään.

Itse ajattelin tarjota lapsille välipalan messuilla. Otan eväät mukaan ja he saavat syödä rattaissa istuen samalla kun itse ehdin kierrellä messuja. Lisäksi viihdykkeeksi mukaan muutama kirja ja viimeisenä oljenkortena saavat katsoa kännykästä lastenohjelmia. Suunnitelma on hyvä, saa nähdä miten sujuu toteutus.

goexpo winter

Hiihtämään ja luistelemaan!

Vaikka etelässä kunnon lumia saanee odottaa vielä kotvasen, niin messuilla pääsevät lapset hiihtämään jo marraskuun alussa. Messuille rakennetaan 100 metriä pitkä hiihtolatu, jonne saa lainata erikokoisia suksia. Paikalla on myös oppaita kertomassa oikeankokoisten varusteiden lainaamisesta ja mahdollisuuksista.

Lisäksi messuilta löytyy jääkenttä, jonne saa kaikenikäiset mennä luistelemaan. Varusteita ja opastusta on saatavilla myös jääkentällä.

Kamapörssi

Kamapörssissä on hyvä mahdollisuus päivittää lasten talviurheilutamineet oikean kokoisiin. Itse kannatan kaikenlaisten tavaroiden ja vaatteiden kierrätystä aina kun se vaan on mahdollista. Erityisesti lastentarvikkeita kierrättämällä säästää sievoisen summan rahaa, kun kamat eivät ehdi kulua loppuun ennen kuin jäävät jo pieniksi.

Messujen kamapörssissä tavara tosiaan kiertää. Viime vuonna kamapörssissä vastaanotettiin 1 167 tavaraa, joista 70 prosenttia myytiin.

Voit viedä käytettyjä, hyväkuntoisia ja ehjiä laskettelu-, telemark- ja temppusuksia, monoja, sauvoja ja laskettelukypäriä sekä lumilautoja ja -kenkiä. Ostoksille tulevien kannattaa varata jo ennen messuille tuloa käteistä rahaa.

goexpo winter

Matkanjärjestäjät

Olemme mieheni kanssa käyneet jonkin verran lumilautailemassa, mutta lasten synnyttyä harrastus on jäänyt kokonaan. Itse en lähtisi rinteeseen 2- ja 4-vuotiaiden kanssa, mutta silti matka johonkin suurehkoon laskettelukeskukseen kiinnostaa. Niissä on palveluita ja ravintoloita ja usein myös paljon tekemistä lasten kanssa.

Elämysmatkat järjestää laskettelumatkoja mm. Alpeille ja Japaniin. Aventuran matkakohteista kiinnostaa erityisesti talvinen Georgia. Alppimatkoilta löytyy Alppimatkat Family -paketteja, jotka ovat suunniteltu erityisesti lapsiperheille. YouTravel lennättää asiakkaita muun muassa Andorraan, Itävaltaan ja Italiaan. Näiden neljän matkanjärjestäjän valikoimaa aion erityisesti tutkailla messuilla.

Messulippuarvonta

Sain arvottavakseni kaksi messulippua GoExpo Winter -messuille. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 1.11.2017 mennessä ja kertomalla mikä olisi mieluisin talvilomakohteesi. Arvontaan voi osallistua myös blogini Facebok-sivulla. Messuliput toimitetaan voittajille sähköpostitse.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös