Aurinkosuoja lapselle – Reiman uv-vaatteet testissä

Aurinkosuoja lapselle – Reiman uv-vaatteet testissä

Rakas vanhempi, pidäthän kiinni lompakostasi ja hatustasi hetken aikaa, sillä seuraava Aurinkosuoja lapselle – Reiman uv-vaatteet testissä -teksti on toteutettu yhteistyössä Reiman kanssa.

Sain ennen pitkää matkaamme Reimalta uv-vaatteita lapsille käyttöön. Reissun jälkeen voin todeta, että laadukkaat, peittävät ja istuvat uv-vaatteet ovat paras aurinkosuoja lapselle.

Jostain syystä aurinkovoiteen levittäminen on lastemme mielestä yksi kamalimmista asioista maan päällä. Aasiassa oleskellessamme oli joka-aamuinen taistelun aihe, kun lasten neniin ja poskiin piti sipaista aurinkovoidetta. Voin vain kuvitella sitä hermojen kiristymisen määrää, jos voidetta olisi pitänyt levittää koko vartaloon. Saatika sitten sitä, että voidetta täytyy muistaa lisäillä tunnin välein ja aina uinnin jälkeen. Ei kiitos.

Boracay puka beach
Rannalla varjopaikat ovat vähissä.

Reiman uimavaatteet olivat meillä lähes päivittäisessä käytössä koko kahden kuukauden reissumme ajan. Ne selvisivät reissusta todella hyvässä kunnossa, vaikka emme huolehtineet niistä mitenkään esimerkillisesti. Oikeaoppisesti uinnin jälkeen pitäisi aina pestä tai vähintään huuhdella uimavaatteet, jotta uima-altaan kloori ja meriveden suola eivät pääse hapertamaan vaatetta. Välillä jaksoimme huuhdella vaatteet, ja jos majapaikassamme sattui olemaan pesukone, niin pesimme niitä aina joka koneellisessa. Todella monta kertaa tuli kuitenkin vain ripustettua vaatteet kuivumaan suoraan lasten päältä.

Pojan uimapaidan pinta rikkoutui kun hän nuohosi aurinkotuolilla, josta lapset olivat irrottaneet niskatyynyn. Niskatyynyn tarranauha teki paitaan vähän ikävää jälkeä.

Vaatteet kestivät hyvin monet kymmenet uintikerrat ehjinä ja pitivät hyvin muotonsa. Kokemukseni mukaan vaatteiden laatu oli siis todella hyvä.

Boracay puka beach
Vielä paremman suojan olisi saanut pitkälahkeisilla housuilla. Lasten sääret olivat hyvin ruskeat matkan jälkeen!

Olen kuullut joitakin epäilyksiä siitä, ovatko pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet ikävän kuumia ja hiostavia helteessä. Se on mielestäni täysin turha pelko, sillä uimavaatteiden kangas tuntuu mukavan viileältä ihoa vasten.

Matkan aikana, kun oma selkäni oli välillä vähän palanut auringossa, tuli mieleeni miksei vastaavia aurinkosuojavaatteita tehdä myös aikuisille. Itse asiassa niitä kyllä tehdään, mutta Suomessa ja ylipäätään Euroopassa niitä ei ole kovin paljoa myynnissä. Sen sijaan aasialaisturisteilla näkyi pitkähihaisia ja -lahkeisia uima-asuja lähes poikkeuksetta. Aasiassa ruskettuminen ei ole samalla tavalla tavoiteltavaa kuin Euroopassa, vaan mahdollisimman vaalea iho on suosiossa. Tämän takia aasialaisturistit välttävät aurinkoisia paikkoja ja uimaankin tulevat hyvin suojautuneina vasta ilta-auringossa.

Itsekin olen vanhemmiten kyseenalaistanut rusketuksen hankkimisen järkevyyttä. Ainakin oma ihoni on sellainen, että vaikka se palaa melko herkästi ilman aurinkovoiteita mutta toisaalta rusketuksen saaminen vaatisi tuntikausien auringossaoloa monta päivää peräkkäin. Jos kuitenkin jonkinmoisen rusketuksen onnistun hankkimaan, niin tuntuu että se kestää kotiinpaluun jälkeen vain muutaman päivän ja sitten olen taas yhtä valkoinen kuin aina ennenkin.

Tämän lisäksi kun ottaa huomioon auringon haitalliset terveysvaikutukset ja ihon ennenaikaisen vanhentumisen niin tekee kyllä mieli suojata ihoa auringolta.

Nyt Suomen syksyn pimeydessä auringolta suojautuminen tuntuu jo tosi kaukaiselta asialta. Toivottavasti monella lukijoilla kuitenkin on tiedossa ihania matkoja aurinkoisiin paikkoihin!

Matkapäiväkirja matkastamme Englannissa, Malesiassa, Vietnamissa ja Filippiineiltä kesällä 2017.

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös