pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

Pikku Delfiinit vauvauinti kokemuksia

Pikku Delfiinit vauvauinti kokemuksia

Rakas vanhempi, pidäthän kiinni lompakostasi ja hatustasi hetken aikaa, sillä seuraava Pikku Delfiinit vauvauinti kokemuksia -teksti on toteutettu yhteistyössä Pikku Delfiinien kanssa.

Meillä on kaksi vesipetoa perheessä. Viisivuotias ja kaksivuotias vauhdikas veljeskaksikko pitää äidin ja isin liikkeessä. Isompi on vähän sooloilija eli tykkää painaa omia polkuja vaikkapa fudiskoulussa. Pienempi on taas selkeä joukkupelaaja. Pääsimme testaamaan ja kartuttamaan Pikku Delfiinit vauvauinti kokemuksia. Miten veljekset siellä sitten toimivat?

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

Isompi sooloili ja pienempi innostui ryhmästä

Menimme 1-4 vuotialle tarkoitettuun perheuintiin, jossa mahdolliset sisarukset saavat olla 3kk-8v. Osa lapsista näytti olevan alle vuoden ikäisiä eli vauvauinti sanakin sopii tässä yhteydessä hyvin käytettäväksi, koska se on terminä tutumpi. Kuten arvelimmekin isompi veteli heti omia polkujaan, pomppi veteen ja touhusi ryhmän ulkopuolella. Pienempi oli taas isin sylissä aivan innoissaan ryhmässä toimimisesta. Äiti katseli kauhuissaan altaan reunalla, kun molemmat hyppivät veteen rohkeasti. Isi otti pienempää kiinni ja isompi hyppi itsekseen.

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

Onneksi lapset eivät ole tulleet äitiinsä veden kanssa

Värikkäät lelut ja välineet altaassa toivat kodikkaan fiiliksen. Mukana oli ihan pieniä rohkeita uimareita. Katselin ihmeissäni, kun vauvat laskivat vatsallaan liukumäkeä ja sukelsivat vanhempiensa käsiin. Olen itse ollut arka veden kanssa ja uimatunnit ala-asteella olivat aina inhottavin juttu koko koulussa. Onneksi lapseni ovat toista maata. Uimataito on todella tärkeää ja tällaisessa ohjatussa uinnissa oppii taitoja, joita ei muuten oppisi. Kuvissa olevat kivat Reiman uimahousut saatiin testattavaksi Ecolife Helsinki liikkeestä Unioninkadulta.

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia
Poikien Reiman uimahousut saimme testiin Ecolife Helsinki liikkeestä Unioninkadulta Helsingistä.

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

Pojat olisivat uineet vaikka kuinka kauan

Perheuinnin kesto oli puoli tuntia ja saimme raahata pojat väkisin pois. Pienempi oikein suuttui suihkussa ja hoki itkien “mennään uimaan, mennään uimaan, mennään uimaan”. Äidille kesto oli sopiva, koska altaan reunalla yritin pitää isompaa aisoissa ja samalla katselin, kuinka pienempi hyppi veteen. On se vaan kumma, että omien lasten rohkeus ihan pelottaa välillä. Isoveli ui ja sukelteli itse asiassa ensimmäistä kertaa llman kellukkeita.

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia
Kimmo Heino opasti perheitä uinnin saloihin.

Perheuinnin tavoitteet

Perheuinnin tärkeä tavoite on itsenäinen uinti. Perheuinnissa apuvälineet ovat keskeisessä asemassa. Perheuinnissa suoritetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ( SUH) virallinen ensimmäinen uintimerkki eli ”varhaistaitomerkki”.

Pikku Delfiinit on Stadin stydein swim club

Ohjattu uinti on muuten edullinen harrastus koko perheelle. Pääkaupunkiseudulla aikuisten uintilippu uimahallissa maksaa n 6€/ krt eli kahden aikuisen uintiliput n 12 € / krt. Lapselle jää tunnin hinnaksi n. 5-7 €/ krt. Sillä rahalla saa koulutetun ohjaajan, puhtaan ja lämpimän ( +32c) veden ja kaikki välineet + avaimet hyvään uimataitoon.

pikku delfiinit vauvauinti kokemuksia
Esikoinen todella nauttii vesielementistä

Vauvauinnin tavoitteet

Vauvauinti 3kk – 1,5 vuotta

  • Vauvauinnin tarkoituksena on totuttaa lapsi veteen ja vedentuloon kasvoilla.
  • Pikku Delfiinien vauvauintiryhmissä altaan täyttävät ainoastaan vauvat ja mukana altaaseen tulevat aikuiset ( 1-2 aikuista).
  • Lapsen sensomotoriikan kehittäminen on vauvauinnissa keskeisessä osassa.
  • Vauvauinnissamme tehdään erilaisia sukellusharjoituksia.
  • Vesirohkeuden kasvattaminen ja erilaiset tasapainoilut tuovat lisähaastetta tunneille.
  • Vauvauintitunneillamme aloitamme myös vesiturvallisuuden alkeiden harjoittelun.
  • Vauvauinnissa toimitaan tavoitteellisesti lapsen kehitysvaihetta kunnioittaen.

Tutustu Pikku Delfiinien tarjontaan tästä

Lue myös Pikku Delfiinien vauvauinti tekee vedestä elinikäisen ystävän

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös