lastenvaatekarnevaali

Lastenvaatekarnevaali kokoaa kotimaiset merkit yhteen

Lastenvaatekarnevaali kokoaa kotimaiset merkit yhteen

Voisiko kotimaisten merkkien lastenvaatteita löytää kerralla, yhdestä tapahtumasta? Vuonna 2015 olin äitiysvapaalla, ja kuuluisasta sumusta selvittyäni ympäröivä maailma alkoi taas kiinnostaa. Vauvan kanssa tykkäsimme käydä asukastaloilla ja uusissa paikoissa. Samaan aikaan huomasin Facebookin ryhmissä notkuessani kiinnostavan ilmiön: käynnissä oli lastenvaatteita tekevien pienyritysten ja verkkokauppojen uusi aalto.

Näin tehtiin ensimmäinen Lastenvaatekarnevaali

Miksei kukaan järjestä näille yrittäjille tapahtumaa? Sen pitäisi olla samalla iloinen koko perheen päivä, jossa on ohjelmaa myös lapsille. Ennen kuin ehdin edes avata suutani, tajusin, että voisin kokeilla tehdä sellaisen itse. Pyysin ensimmäiseen Lastenvaatekarnevaaliin sparraajaksi samalla alalla toimivan kaverini, ja päätin, että jos pilotti kiinnostaisi ihmisiä, voisin kokeilla tätä toisenkin kerran.

Työtä oli paljon, ja tunnelmia kuvasi hyvin se hetki, kun tein verkkosivuja ja nukutin samaan aikaan vauvaa kantorepussa, jumppapallon päällä ylös alas hytkyen. Mutta ainakin tein nyt ruudun ääressä jotakin järkevää!

Marraskuinen päivä Kumpulan Kylätilalla Helsingissä koitti. Talon kävijäennätykset rikottiin jo ensimmäisten tuntien aikana. Kävi selväksi, etten ollut ainoa, jota kotimaiset merkit ja vastuulliset valinnat olivat alkaneet kiinnostaa. Nyt, vuonna 2017, olen järjestänyt Lastenvaatekarnevaaleja ja pienempiä pop upeja jo kolmella eri paikkakunnalla. Reilun kymmenen yrittäjän päivästä on kasvanut yli 50 brändin messutapahtuma.

lastenvaatekarnevaali

Nostan hattua yrittäjille, jotka rohkeasti lähtivät mukaan ensimmäiseen Lastenvaatekarnevaaliin, ennen kuin edes Facebook-tapahtumaa oli luotu. Heistä moni on tänäkin syksynä mukana: muun muassa Otus, Kauneve, Teelikamentten ja J Being Fantatastic. Lähes kaikki ovat yhden naisen yrityksiä, ja olenkin saanut koko joukon ihania uusia tuttavia tämän sivutyöni kautta.

lastenvaatekarnevaali

Eettiset ja ekologiset lastenvaatteet ovat uusi normaali

Ei tule enää kovin monelle yllätyksenä, että uusia vaatteita ostetaan maailmassa enemmän kuin koskaan ennen, ja se ei ole ihan ongelmatonta. Muun muassa työolot ja kemikaaliongelmat puhuttavat.

Suomessa tehdyissä lastenvaatteissa yhdistyy monta hyvää puolta. Lähellä tehty luo työtä, ja yrittäjät voivat vastata trendeihin ja toiveisiin nopeasti. Lyhyt toimitusketju on avoin ja ekologinen. Kun lastenvaatteiden kierrätys netissä ja kirppareilla on koko ajan helpompaa, voi samalla satsata uusien vaatteiden budjetin vähempään mutta laadukkaaseen. Nämä ovat niitä syitä, joiden vuoksi kotimaiset merkit ovat olleet viime vuosina niin kovassa nosteessa.

lastenvaatekarnevaali

Teksti: Anna Vikström
Kuvat: Lastenvaatekarnevaali

Lastenvaatekarnevaali sunnuntaina 15.10.2017 klo 10-16
Tullikamari (Pakkahuoneen sisäänkäynti), Tampere.

VAPAA PÄÄSY

Tutustu tästä Lastenvaatekarnevaaliin ja tapahtuman myyjiin

Tutustu sivustollamme oppaisiin
sadevaatteet ja kuravaatteet
Lasten kengät
Välikausivaatteet

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös