Kuala Lumpurissa

Matkapäiväkirja – Vielä hetki Kuala Lumpurissa – Päivät 49-53

Matkapäiväkirja – Vielä hetki Kuala Lumpurissa – Päivät 49-53

Ennen paluutamme Eurooppaan ehdimme vielä viettää viisi päivää Kuala Lumpurissa. Oli kiva palata tuttuun paikkaan. Edellisellä kerralla viihdyimme hyvin Kuala Lumpurissa, ja niin myös tällä kertaa.

Soho Suites KLCC

Teimme huonevarauksen matkan päällä, sen jälkeen kun olimme olleet Kuala Lumpurissa ensimmäisen kerran. Halusimme majoittua tällä kertaa mahdollisimman lähelle KLCC-puistoa, koska sillä alueella on niin paljon nähtävää ja tekemistä kävelymatkan päässä.

Päädyimme varaamaan huoneiston, jossa oli myös pesukone. Näin saimme pestyä kaikki pyykit ja puhtaat vaatteet riittäisivät loppumatkan ajan.

Huoneistossa oli kaksi makuuhuonetta ja se sijaitsi 26. kerroksessa. Keittiössä oli mukavasti ruokailuvälineitä, astioita, paistinpannuja ja sen sellaisia. Pesukonekin oli hyvä ja kuivurissa sai pyykit kätevästi kuivattua. Viihdyimme asunnossa todella hyvin!

Kuala Lumpurissa
Asunnosta oli melko urbaanit näkymät. KLCC-puistokin näkyi.

Talossa oli uima-allasalue, johon olisi päässyt lisämaksusta. Me olimme uineet ja pulikoineet jo edellisinä viikkoina niin paljon, ettemme lopulta käyneet uimassa kertaakaan. Alakerrassa oli myös kiva ravintola ja kuntosali. Ravintola oli hyvä ja edullinen, ja sieltä sai ruokaa laidasta laitaan.

Kuala Lumpurissa
Talon uima-allasalue.

KLCC-puistoon oli alle 10 minuutin kävelymatka. Lähellä oli myös ravintoloita ja muutama pieni ruokakauppa. Aamiaispaikkaa emme kyllä löytäneet. Olimme liikenteessä klo 10 aikaan ja kaikki ravintolat ja kahvilat avasivat ovensa vasta klo 11. Tämän jälkeen varasimme jotain syötävää huoneistoon seuraavaksi aamuksi.

Kuala Lumpurissa
KLCC-puiston leikkipaikalla tuli taas vietettyä paljon aikaa.

Kuala Lumpurissa

Petrosainsin tiedekeskus

Edellisessä Kuala Lumpurin postauksessa kerroinkin jo Petrosainsin tiedekeskuksesta. Koska viime kerralla jouduimme käymään paikan läpi vähän kiireellä, päätimme tehdä paikkaan uusintakäynnin. Tällä kertaa olimme hyvissä ajoin iltapäivällä paikalla. Paikalla oli aika paljon ihmisiä, ja lipunmyynnissä meille kerrottiin, että seuraava sisäänpääsy on vasta 45 minuutin päästä. Kävimme kahvilassa käymässä ja palasimme takaisin. Jouduimme silti jonottaa vielä toiset 45 minuuttia, mikä oli vähän rasittavaa lasten kanssa.

Lopulta pääsimme sisälle, ja lapset olivat taas innoissaan. Esikoinen muisti edellisen käynnin ja juoksenteli innoissaan paikasta toiseen. En tiedä kuinka paljon vajaa 2-vuotiaamme muisti, mutta innoissaan oli hänkin.

Tällä kertaa vietimme tiedekeskuksessa noin 2,5 tuntia, joka oli kaikkien mielestä tarpeeksi. Siltikään emme ehtineet tutkia läheskään kaikkia juttuja, koska lapset tykkäsivät jumittaa pitkiä aikoja heidän lempipaikoissaan. Emmekä me tietenkään heitä liikoja hoputtaneet.

Kuala Lumpurissa

Genting Highlands

Genting Highlandsiin oli noin tunnin taksimatka. Matkalla taksikuski varoitteli, että paikassa on tosi kylmää, vain 20 astetta. Me kyllä pärjäsimme sortseilla ja t-paidoilla, vaikka kyllähän se 20 astetta tuntui viileältä, varsinkin kun sattui sateinen ja sumuinen sää.

Taksikuski kertoi myös, että Genting Highlandsissa asuvat hyvin rikkaat ihmiset. Malesiassa viileää ilmastoa pidetään arvossa, ja myös ilma on paljon puhtaampaa kuin Kuala Lumpurissa.

Taksi jätti meidät Genting Highlandsin Outlet-kylään (Premium Outlets). Emme olleet shoppailleet juurikaan koko reissun aikana, joten nyt halusimme vähän koluta vaatekauppoja. Muutamia vaatekappaleita tuli ostettua meille aikuisille. Lapsetkin viihtyivät kun saivat leikkiä suihkulähteellä ja löytyi alueelta kiva leikkipaikkakin. Ravintoloissakin oli paljon valinnanvaraa.

Kuala Lumpurissa
Genting Highlands Premiun Outlets.
Kuala Lumpurissa
Tyttö alkoi selvästi jo olemaan kypsä vaatekauppoihin.

Shoppailujen jälkeen olimme valmiita siirtymään ylös Genting Highlandiin. Sinne pääsee autolla tai köysirataa pitkin. Valitsimme jälkimmäisen.

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa
Sumuiset näkymät.

Köysiradan puolessa välissä on mahdollista jäädä pois kyydistä ja käydä Chin Swee Caves Templessä. Temppeliin pääsee perille liukuportaita pitkin, joten kävellä ei tarvitse juurikaan. Jos ei uskalla kulkea rattaiden kanssa liukuportaita, niin ne kannattanee jättää köysirata-asemalle johonkin. Chin Swee oli mielestäni näkemisen arvoinen paikka. Meillä kyllä oli niin sumuinen hetki, että suuria patsaita ja rakennuksia emme nähneet kunnolla. Luolatemppelin puolelle pääsi hyvin rattaidenkin kanssa, sillä portaattomiakin reittejä löytyi. Temppelin patsaat olivat aika pelottavia, en viitsinyt laittaa niistä edes kuvaan tähän blogiin. Ne kuvasivat helvettiä, ja yritin lapsille sanoa, ettei ihan niin kovin tarkkaan tarvitse katsella yksityiskohtia. Onneksi lapset keskittyivätkin lähinnä itse alueeseen ja tunnelmaan.

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa
Sumun takia oli vähän vaikea hahmottaa paikkaa. Onneksi sentään lähelle näki.

Jatkoimme matkaa köysirataa pitkin ylös saakka. Köysirata menee huvipuiston yli, mutta nyt koko huvipuisto oli suljettu ja remontin alla.

Kuala Lumpurissa
Matka jatkuu ylöspäin.

Ylhäällä saavuimme yllättävän valtavaan kauppakeskukseen. Emme osanneet yhtään odottaa, että vuoren huipuilla, keskellä ei mitään, olisi yhtäkkiä valtavat ostos- ja hotellikompleksit. Kello alkoi olla jo aika paljon ja lapset väsyneitä. Niinpä ostimme eräästä hyvin suositun oloisesta ravintolasta mukaamme dumblingseja, ajoimme köysiradalla alaspäin ja otimme taksin takaisin hotellille.

Kuala Lumpurissa
Kauppakeskus.

Genting Highlands oli paikka, jossa olisi hyvinkin voinut viettää useamman päivän. Vaikutti siltä, että paikassa on tekemistä ja nähtävää tosi paljon ja ehdimme näkemään vain murto-osan. Myös ilmasto on mukavan viileä.

KL Bird Park

Kävimme KL-lintupuistossa, jossa näimme monenlaista siipiveikkoa. Oli kiva kun linnuille sai ostaa ruokaa syötettäväksi. Lapset eivät kyllä oikein uskaltaneet syöttää lintuja, mutta onneksi sama ruoka sopi myös kaloille. Kalojen ruokkiminen on aina kivaa meidän lasten mielestä.

Kuala Lumpurissa
Tuli vähän kuuma ja hiki!
Kuala Lumpurissa
Linnuille siemeniä.

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa
Tyttö uskalsi sentään kupista antaa linnulle jyviä.
Kuala Lumpurissa
Kalojen ruokkiminen ei ollut pelottavaa.

Lintupuistossa oli myös tosi kiva leikkipaikka, jossa lapset juoksivat itsensä hikeen.

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurin China Town

Käväisimme China Townissa, joka oli juuri sellainen kuin China Townilta voi odottaakin. Paljon tavaraa myynnissä ja paljon ihmisiä. Ei mitään erikoista nähtävää tai tekemistä, mutta jos aikaa on niin kannattaa käydä aistimassa tunnelmaa!

Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurissa

Edellinen matkapäiväkirja löytyy täältä.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös