grilli veneeseen

Näppärä grilli veneeseen – Ruokaa nopeasti nälkäisille lapsille

Näppärä grilli veneeseen – Ruokaa nopeasti nälkäisille lapsille

Rakas vanhempi, pidäthän kiinni lompakostasi ja hatustasi hetken aikaa, sillä seuraava Näppärä grilli veneeseen – Ruokaa nopeasti nälkäisille lapsille -teksti on toteutettu yhteistyössä verkkokauppa Mavajan ja Delux-Retkiperheen kanssa.

Veneily on tullut takaisin elämäämme ja tämä tapahtui aivan yllättäen. Facebookissa vastaan tuli tuttavan veneen myyntipäivitys ja tässä sitä nyt ollaan Fjordin omistajia. Lapset ovat aivan innoissaan ja onhan tämä Turun Saaristo nyt käsittämättömän upea. Lähdimme muutaman päivän reissulle ja nyt tiedämme, mikä on paras grilli veneeseen.

grilli veneeseen

grilli veneeseen

Suuntasimme Ruissalosta ensin Nauvoon ja sitten oman venekerhon saareen. Se on muuten todella kaunis ja kompakti lasten kanssa. Pieni ranta on idyllinen ja pieni liukumäki rantavedessä houkuttelivat kylmästä vedestä huolimatta. Ensi kesänä varmasti tulee käytyä useamman kerran tuolla.

grilli veneeseen

Olimme liikenteessä isäni kanssa, jolla on 50 vuoden kokemus veneilystä ja purjehtimisesta. Hän hoitaa kipparin virkaa. Viisivuotias on tosi rohkea veneessä liikkumisen suhteen. Myös maissa hän tutkii ympäristöään välillä liiankin rohkeasti. Liukkaalla rantakalliolla hän liukui mereen. Kylläkin ihan rauhallisesti ja isä nappasi pelastusliivistä kiinni. On tosi tärkeää, että lapsilla on liivit myös maissa tietyissä paikoissa, kuten vaikkapa kallioilla.

grilli veneeseen

Ruokakuvioita veneretkillä

Syömme mielellämme ravintoloissa, joten vierasvenesatamat palveluilla ovat varmasti veneretkiemme kohteina usein. Haluamme kuitenkin käydä myös idyllisillä saarilla, joissa on vain luonnonsatama. Näitä retkiä varten täytyy miettiä ruoan laitto. Saimme testattavaksi retkeilyyn erikoistuneen verkkokauppa Mavajan valikoimasta Petromax Atago grillin.

grilli veneeseen

Isäni on näiden kymmenien veneilyvuosien aikana nähnyt ja kokeillut grillejä jos jonkinlaisia. Moni kuulemma ostaa halvan, joka kestää vain vuoden tai pari. Nyt tuli eteen grilli, joka palvelee varmasti pitkään. Sen vaan huomaa heti, kun on laadukas tuote kyseessä. Hintaa grillillä on 229,90€. Grilli lämpeni nopeasti, koska hiilet syttyivät heti. Ruoka valmistui nopeasti ja grillin kuumuus pääsi yllättämään. Eka satsi kärventyi, kun emme tajunneet kuinka kuumaksi grilli tulee. Ihan kuin mikrossa olisi tehty, niin nopeasti ruoka valmistui. Sikäli hyvä, koska lapset olivat jo nälkäisiä.

Varsinainen ruoanlaittajan monitoimilaite

Grilli on kompaktin kokoinen ja nopeasti käyttövalmis sekä lisävarusteena myytävä kantokassi on kätevä. Tämä laitehan on paljon enemmän, kuin pelkkä grilli. Se on todella kestävä monitoimilaite, joka toimii grillinä, uunina, lietenä tai nuotiopohjana. Petromax Atago monitoimikeitintä voit käyttää valurautapadan (yhteensopivat tuotteet: Petromax ft3, ft6 or ft9) tai valurautavokin kanssa. Kun Petromax pata tai valurautainenvokki on asennettuna Atagon sisälle, muodostuu padan tai vokin ympärille ”teräsvaippa” joka ohjaa lämmön pataan tai vokkiin tasaisesti sekä tehokkaasti.

grilli veneeseen

grilli veneeseen

Petromax Atagoon kuuluu vakiona grilliritilä, jolla Atago muuttuu perinteiseksi hiiligrilliksi. Grilliritilän kanssa Atago toimii lietenä johon voit asettaa esimerkiksi Petromaxin Perkolaattorin ja keittää kahvia tai teetä. Petromax Atago on huolellisen suunnittelun tulos, sen eri osat pakkautuvat sisäkkäin. Tämän ominaisuuden johdosta se on käyttövalmis silmänräpäyksessä. Kasaan pakattuna sen paksuus on vain 15 cm, joten sen säilyttäminen ja kuljettaminen on helpompaa kuin perinteisen jalalliseen grilliin.

Yksityiskohdat:

   Materiaali: ruostumaton teräs

   Mitat pakattuna: n. 43 cm x n. 43 cm x n. 15 cm

   Mitat kasattuna: n. 43 cm x n. 43 cm xx n. 28 cm

   Paino: 6.1 kg

   Polttoaine: hiili, pelletit ja puu

Riippumatto on hauska varuste myös veneretkille

Saimme testattavaksi myös pirteän oranssin DD Frontline riippumaton. Kuulimme myös uudesta nousevasta retkeilytrendistä nimittäin riippumattoretkeilystä. Lapset ovat innoissaan riippumatosta ja se onkin kätevä ottaa mukaan myös veneretkille. Tässä kevyessä riippumatossa on myös hyttysverkko. 

grilli veneeseen

Ultimaattinen matkailijan monitoimiasu myös veneretkille

Mavajan verkkokaupasta saa myös ihanaa monitoimiasua matkailuun suunniteltuna. Tässä kuvassa minulla on Kameleon Rose Ultimate Travel dress. Se muuntuu jopa 52 eri malliin. Kameleon on mekko, hame, housut, paita – miten ikinä keksitkin pukea sen päällesi. Materiaali kuivuu nopeasti eikä se nyppyynny helposti, mitä mahtavin vaate reissuille, juhlaan tai vapaa-aikaan. Itse tykkään tästä hippimäisestä housutyylistä. Todella kätevä asu kaikkeen matkailuun.

kameleonrose

Ensi kesänä kierrämme idylliset kohteet Itämerellä

Keväällä 2018 aiomme tuunata sekä sisustaa venettä ja sitten suuntaamme kokemaan Itämeren kauneimpia kohteita veneellä. Tulen tekemään artikkelisarjan reissustamme ja tarjoamme parhaat vinkit veneilyyn perheen kanssa. Jos haluat olla mukana artikkelisarjassa ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Lue myös Veneilyä perheen kanssa ja Naantalin vierasvenesatama artikkeli

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös