Frog lastenpyörä

Frog lastenpyörä

Mikä ihmeen Frog lastenpyörä? Jos etsit lapsellesi ensipyörää, eskarilaiselle tai koululaiselle katu-uskottavaa tsygää tai alle kouluikäiselle kevyttä ja helposti ajettavaa pyörää, tartu tähän!

Minullahan oli kesällä etsinnässä tulevalle esikoululaiselle isojen tyttöjen pyörä.  

 

Olin puskaradiosta kuunnellut jonkin aikaa hehkutusta Frogin polkupyöristä niiden keveyden vuoksi. Kun keväällä huomasin, että tyttö ei jaksa entisellään pyörällään enää polkea pitkiä matkoja, mutta silti jaksaa urheilukentällä juosta pitkiä lenkkejä, aloin pohtimaan että missä mättää?

Kokeilin tytön pyörää, ja huomasin sen olevan todella painava, joten ei ihmekään kun kuuden kilometrin lenkki oli jo puuduttavan pitkä.

Frog lastenpyörä Papas Bikesilta

Papas Bike’n vierailun aikana vakuutuin entistä enemmän siitä, että meillekin kotiutuu Frogin pyörä. Olihan se nyt niin helpon oloinen, todella kevyt, tuntui laadukkaalta ja väri vaihtoehdotkin miellytti silmää.

Myös kokovaihtoehdot oli todella hyvät, enkä usko että tarvitsee hirveän tiheään olla vaihtamassa uutta pyörää koon vuoksi.

frog lastenpyora

Kun pyörän saapumisesta ilmoitettiin muutama päivä tilauksen jälkeen, lähdettiin me into piukeana hakemaan uutta pyörää. Mikä tuossa pyörässä jännitti eniten, oli jarrut.

Tuossa pyörässähän ei ole jalkajarruja, vaan käsijarruilla jarrutellaan. Tyttö oli kauhusta kankea, kun ensimmäistä kertaa meni pyörän kyytiin, eikä handlannut ollenkaan jarrutusta, vaan löi jalat maahan jarruttamaan kuten potkupyörässäkin.

Mutta pakko sanoa, että tosi nopeasti tuli tuntuma tuohon jarrutteluunkin. Se vaati sen yhden totuttelu kerran, ja kerran jarrujen kuivaharjoittelua, ja siitä se opittiinkin.

Alkuun tyttö painoi aina takarenkaan jarrua, mutta nyt osaa jo hienosti jarruttaa molemmilla kevyesti yhtäaikaa.

 

Frogissa on myös vaihteet, mutta toistaiseksi meillä ei ole ollut tarvetta vaihdella niitä. Tyttö välillä saattaa ylämäessä kokeilla, josko kevyemmästä vaihteesta olisi apua, mutta muuten ei niitä ole vielä ”tottunut” käyttämään. Eikä kai tarvitsekaan vielä, aika hyvin näyttää menevän yhdellä vaihteella.

Ison eron huomasin heti vanhan painavan pyörän, ja kevyen Frogin välillä – ajettavuus. Ennen se kuuden kilometrin lenkki tuntui puuduttavalta, kun nyt mennään tuplamatka ja vieläpä hymyillen!

Kevyt lastenpyörä on hyvä vaihtoehto

Pyörä on sen verran kevyt, että alle kuusivuotias jaksaa itse nostaa tangosta pitäen kiinni pyörää paikalta toiselle.  Maastossa pyörä on toiminut myös todella näppärästi, kun nuo lapset on nyt keksineet tuon metsissä ajelun. Kunnon offroadia vedetään, ja renkaat kestää! 😀

frog lastenpyora

Kysyin tytöltä, joskos häneltä liikenisi muutama kommentti tästä pyörästä, niin vastaukset taisivat olla luokkaa – se on niin kivan pinkki, ja sillä on tosi helppo ajaa. 😀

Sen verran, mitä on tästä sivusta katsonut miltei päivittäin tuota pyörällä ajamista, niin onhan se nyt näppärä pyörä. Kevyt, helposti hallittavissa, ja miellyttävä ajaa. Pidän myös tuosta lapsen ergonomisesta ajoasennosta, ja satulan pehmeydestä. Pyörä muuntuu moneksi, sillä vedetään kaupungilla, metsissä ja niin hiekka- kuin asfaltti teillä lenkeillä. Laadukas pyörä, joka kestää pitkään, ja vieläpä lapselle mieluinen, eli aivan nappivalinta.

Kiitos Papa’s Bike, palaan myymäläänne parin kuukauden päästä kuopuksen pyöräostoksille! 😀

Krista Aalto

Kirjoittaja on kahden pienen riitapukarin äiti.

Täällä seurataan lasten hyvinä päivinä minien muotia ja elämää, ja huonoina päivinä puretaan kiukkua tekstiksi. Äidin henkireikä on liikunta, ja syksyllä koittavat ensimmäiset bikini fitness -kisat.

Instagram @Fitkrista

Takaisin ylös