Aasiasta eurooppaan

Matkapäiväkirja – Aasiasta Eurooppaan – Päivät 54-55

Matkapäiväkirja – Aasiasta Eurooppaan – Päivät 54-55

Jätimme toistaiseksi jäähyväiset Malesialle kun tuli aika siirtyä Aasiasta Eurooppaan. Alun perin meidän oli tarkoitus viettää muutama yö Lontoossa ennen kuin palaisimme Suomeen. Lontoo ei kuitenkaan erityisemmin houkutellut meitä, ja mieheni keksi että voisimmekin mennä Liverpooliin. Ajatus lähti Liverpoolin jalkapallo-ottelusta, johon perheemme miespuolisilla jäsenillä oli kova hinku osallistua.

Matkamme Kuala Lumpurin hotellista Liverpoolin hotelliin kesti kaikkiaan noin 32 tuntia. Lensimme ensin noin 7 tuntia Dubaihin ja sen jälkeen toinen mokoma Lontooseen.

Aasiasta eurooppaan
Kiva leikkipaikka Kuala Lumpurin lentokentällä.
Aasiasta eurooppaan
Lasten ja matkalaukkujen kärräilyä.

Lennot menivät jälleen tosi hienosti. Molemmilla lennoilla saimme paikat eturiviltä, joten jalkatilaa oli mukavasti. Lapset katselivat taas lastenohjelmia lentokoneen televisioruuduilta ja nukkuivat aina välillä. 4-vuotias oli ihanan omatoiminen ja vaivaton kun hän istuksi omalla penkillään ja kävi nukkumaan sitten kun väsytti. Kohta 2-vuotiaamme istui lähes koko ajan sylissäni, mutta ei hänestäkään juuri ollut vaivaa. Hänkin katseli ohjelmia ja nukahti helposti rinnalle.

Aasiasta eurooppaan
Ahdasta mutta ihmeen leppoisaa.

Myös lentokentällä lapset olivat reippaita. Lentokoneruokaa he eivät juurikaan syöneet vaikka pojalle tarjoiltiin oma lasten annos. Onneksi lentokentältä löytyi pienille nirsoilijoillekin sopivaa ravintoa. Lentomatkoja on meillä ollut viime viikkoina niin paljon ja kaikki menneet hyvin, ettemme ole erityisemmin enää varustautuneet lentoihin eväillä tai leluilla. Jotenkin tuntuu, että melkein 2-vuotiaskin alkaa olla jo niin iso, että hänen kanssaan alkaa jo olla helpompaa. Puhumattakaan 4-vuotiaasta.

Lontoon lentokentältä menimme junalla Lontoon keskustaan. Junat lähtevät lentokentältä, ja mieheni oli ostanut junaliput perille Liverpooliin asti etukäteen. Näin lippujen hinnat ovat edullisemmat ja liput sai tulostettua automaatista ilman jonottamista.

Lontoossa meidän piti mennä parilla eri metrolla toiselle juna-asemalle, josta pääsimme Liverpoolin junaan. Liverpoolin asemalta oli lyhyt kävelymatka Novotel-hotelliin.

Aasiasta eurooppaan
Junamatkalla ihastelimme Englannin maalaismaisemia ja asemia.

Vaikka koko 32 tunnin matkustus menikin oikein hyvin, niin kyllä oli melko väsynyt ja helpottunut olo kun vihdoin pääsimme hotellille.

Kerron enemmän Liverpoolista ja hotellista seuraavassa postauksessa!

Edellinen matkapäiväkirja.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös