vauvan tyyny

Vauvan tyyny etsinnässä? Lämpötukityyny luo turvaa

Vauvan tyyny etsinnässä? Lämpötukityyny luo turvaa

Rakas vanhempi, pidäthän kiinni lompakostasi ja hatustasi hetken aikaa, sillä seuraava Vauvan tyyny etsinnässä? Lämpötukityyny luo turvaa -teksti on toteutettu yhteistyössä Bellapuodin kanssa.

Vauvat nukkuvat suurimman osan vuorokaudesta ja tarvitsevat unilleen siksi puhtaan ja miellyttävän ympäristön. Vuoden iässä otetaan yleensä käyttöön ensimmäinen vauvan tyyny, joka on hengittävä ja matala. Moni haluaa tukea jo pienemmänkin lapsen nukkumisasentoa ja siihen yksi ratkaisu voisi olla lämpötukityyny.

vauvan tyyny

Lämpötukityyny sopii jo pienellekin vauvalle

Suomessa valmistettu lämpötukityyny tukee vauvaa, jolloin vauva ei pääse niin hyvin kääntymään nukkuessa. Toinen tukityyny on liikuteltavissa tarranauhojen avulla, joten tuki saadaan juuri oikeaan kohtaan. Lämmitettävät sisäpussit, lämmittävät vauvaa ja luovat vauvalle turvallisuuden tunteen. Sisäpussien täyteaineena on suola. Suolan ansiosta tukityynyt hoitavat vauvaa. Suola esimerkiksi helpottaa hengitystä, rentouttaa, antaa paremman unenlaadun ja voi auttaa myös koliikissa.

Lämpötukityynyä voi käyttää sängyssä, vaunuissa, kehdossa ja sohvalla. Lämmitettynä lämpötukityyny lämmittää talvella vaikkapa vaunuissaMyös isommat lapset voivat käyttää lämpötukityynyä. Lämpötukityyny on pehmeää ja miellyttävää bambufleeceä. Se tuntuu mukavalta ihoa vasten. Hintaa lämpötukityynyllä on 49,90€.

vauvan tyyny

Vauvan nukkuminen vaikuttaa koko perheen jaksamiseen

Kaikki tarvitsevat riittävästi unta ja monesti koko perheen dynamiikkaan vaikuttaa pienten lasten nukkuminen. Tässä MLL.n artikkelissa kerrotaan vastasyntyneen lapsen unesta. Säännöllinen päivärytmi ja iltarutiinit auttavat hyvän yöunen saamista. Taaperon unirytmistä voit lukea tästä.

Mikä on vauvan oikea nukkumisasento?

Lastentautien erikoislääkäri Jarmo Salo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo artikkelissa, että uusi suositus vauvojen nukuttamisesta selällään on tuonut mukanaan ongelman. Nyt kun vauvoja nukutetaan selällään, heidän kallopainaumiensa määrä on moninkertaistunut. Jarmo Salon mukaan suositus selällään nukuttamisesta on kallopainaumien lisääntymisestä huolimatta parempi kuin aiempi suositus nukuttaa vauvaa mahallaan tai kyljellään. On siis varmasti hyvä vaihdella vauvan asentoa ja tähän lämpötukityyny voi olla apuna.

Toteutettu yhteistyössä Bellapuodin kanssa.

Nukkumisjutuista puheenollen jossain vaiheessa on edessä unikoulu. Ainakin monien osalta. Lukaise juttu Vauvan unikoulu raastaa äidin hermoja.

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös