muumimaailma naantali

Kohteena Muumimaailma Naantali

Kohteena Muumimaailma Naantali

Teimme pikavisiitin Muumimaailmaan veneilyretkemme yhteydessä. Tämä oli ensimmäinen kerta kyseisessä perhekohteessa. Muumifanitus on ollut hieman pienempää viime vuosina. Esikoinen katsoi Muumeja vuoden iässä paljonkin. Muumimaailma Naantali keikan jälkeen on taas katsottu Muumeja joka päivä.

Muumimaailma on jo 25-vuotta ollut Naantalissa. Saaristoluonto on todella ihana ja aurinkoisena päivänä paikka on varsinainen satumaailma. Viisivuotiaamme on kysynyt monta kertaa, koska mennään uudestaan. Vierailuun kannattaa varata koko päivä vaikka paljon ehtii nähdä muutamassa tunnissakin. Me juoksimme paikat läpi vähän yli tunnissa, joten esitykset jäivät vähiin.

muumimaailma naantali

Mitä maksaa Muumimaailma?

Ovelta ostettuna nyt kesällä 2017 hinta on 28€/henkilö 2-vuotiaasta ylöspäin. Perheliput maksavat 104-150€ 4-6 henkilöä. Me pääsimme sisään pressikorteilla ja tunnin visiitiksi hinta olisi ollutkin aika korkea. Ruokapaikkoja on toistakymmentä. Me testasimme Muumimamman keittiön. Kotiruokabuffetista maksoimme 3,50€ lasten osalta, mikä on erittäin kohtuullinen hinta. Aikuiselle buffet maksoi 15,90€ ja se oli taas tarjontaan nähden ehkä vähän korkea. Kokonaissumma tasasi kokonaisuuden.

Erilaisia herkkukojuja oli paljon, mutta tällä kertaa emme langenneet pannukakkuihin tai munkkeihin. Neljän hengen perheen on hyvä varata koko päivän ruokailuihin keskimäärin 50-100€ riippuen haluaako syödä kaksi kertaa lämpimän aterian. Eväsretkikin kauniissa luonnossa on hyvä idea.

Muumien sininen tornitalo

Muumien koti, tuo saduista tuttu jännittävä sininen tornitalo oli kyllä ihana. Se oli sisustettu hauskasti ja sisään mahtui yllättävän paljon porukkaa. Satu muuttui todeksi, kun tutkimme Muumitaloa yhdessä. Keittiössä oli Muumimamman herkkuja esillä ja jättimäinen kermakakku pöydällä herätti lasten mielenkiinnon. Talon vieressä oli lava, jolla Muumi ystävineen esiintyi sattumalta juuri samaan aikaan.

muumimaailma naantali

muumimaailma naantali

muumimaailma naantali

Mörköä pelättiin ja samalla se kiinnosti eniten

Mörön talo oli korkealla kalliolla ja se kiinnosti kovasti. Oven ulkopuolella meinattiin kuitenkin perääntyä. Mörkö oli lasin takana kaapissa ja sitä uskallettiin sittenkin tulla katsomaan. Jälkikäteen Mörön kuvaa on katsottu moneen kertaan. Drontti Edvard uimahuoneen edessä oli myös lasten suosikki ja Muumipapan vene.

muumimaailma naantali

muumimaailma naantali

Äiti löysi sielunsiskon Vilijonkasta

Muumilaakson tiukkapipo lasten kasvatuksen suhteen on Vilijonkka. Ystäväni antoi kerran minulle Vilijonkka kahvimukin, koska olen kuulemma vähän samanlainen ja pakkohan se oli käydä häntä moikkaamassa. Itse tosin en ole kovin tiukka kasvatuksen suhteen, mutta välillä stressaan turhan paljon lasten riehumista. Vilijonkka on himosiivooja ja ehdotin hänelle kotisiivouksen ostamista ulkopuolelta, jotta hän voisi ottaa vähän rennommin. Hän ei ollut kuullutkaan tällaisesta mahdollisuudesta.

muumimaailma naantali

muumimaailma naantali

muumimaailma naantali

Muumimaailma Naantali

Lue myös Veneilyä lasten kanssa ja Naantalin Vierasvenesatama

Kurkkaa Idyllinen lomakohde kotimaassa – Lillan Kemiönsaari

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös