Manilassa

Matkapäiväkirja – Takaisin Manilassa – Päivä 48

Matkapäiväkirja – Takaisin Manilassa – Päivä 48

Vietimme yhden yön Manilassa ennen kuin jatkoimme matkaa Kuala Lumpuriin. Majoituimme Oyster Plaza Hotellissa, jonne oli lyhyehkö taksimatka lentokentältä.

Hotelli oli pieni ja sievä. Meillä oli toinen hotellin kahdesta sviitistä. Huone oli tilava ja mahduimme nukkumaan kaikki neljä mukavasti kun pyysimme sijaamaan huoneeseen ylimääräisen sängyn.

Manilassa
Hotellihuone. On vaikea ehtiä ottaa kuvaa huoneesta vielä kun se on siisti. Tässä lapsi oli ehtinyt ainoastaan tempaista pyyhkeen lattialle. 😀

Sviitit sijaitsivat hotellikäytävän reunamilla, ja ainakaan meidän huoneeseemme asti ei langaton nettiyhteys yltänyt. Netti toimi ainoastaan aulatiloissa. Emme kuitenkaan jaksaneet välittää asiasta, sillä yövyimme hotellin vain yhden yön verran.

Manilassa
Rento meininki hotellihuoneessa.

Hotellin aamiainen nautittiin viereisessä kahvilassa, jossa sai valita listalta mieleisensä aamiaisen. Suurin osa vaihtoehdoista oli perinteistä aasialaista ruokaa eli riisiä ja jotakin lihaa. Lapsille maistuivat continental-aamiaisen tutut paahtoleivät.

Saapumisiltanamme lapset vaikuttivat aika väsyneiltä, joten emme halunneet lähteä heidän kanssaan enää mihinkään ravintolaan syömään. Menimme helpoimman kautta, joten haimme heille läheisestä McDonaldsista ranskalaiset. Ne katosivat välittömästi parempiin suihin.

Meille aikuisille ei kuitenkaan mäkkiruoka maistunut, joten jätin miehen ja lapset hotellihuoneeseen hengailemaan ja lähdin saalistamaan jotain maukasta ruokaa.

Reilun viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellista oli SM City Sucat -kauppakeskus, johon suuntasin matkani. Katselin ensin, että onpas mukavankokoinen kauppakeskus, josta löytyy kauppojen lisäksi paljon ravintoloita. Halusin käydä kuitenkin myös ruokakaupassa, ja ajauduin käytävää pitkin autotien toiselle puolelle. Siellä eteeni avautui aivan valtavan suuri kauppakeskus. Eli ei se ollutkaan niin kohtuullisen ja hallittavan kokoinen, mitä olin ensi alkuun luullut.

Manilassa
Kauppakeskuksesta löytyi mm. kivoja leikkipaikkoja.

Ruokakauppa vaikutti niin hektiseltä ja jonot olivat pitkät, joten luovutin sen suhteen hyvin nopeasti. Palasin samaa reittiä takaisin ja ostin kahdesta eri ravintolasta kaikenlaisia herkkuja syötäväksi.

Paluumatka vähän pelotti, kun kävelin ensimmäistä kertaa Manilassa yksin pimeään aikaan. Varsinkin kun alueella oli aika paljon kulkukoiria ja minulla iso muovikassillinen täynnä ruokaa. Onneksi koirat eivät kuitenkaan reagoineet, kun kävelin vikkelästi ohitse välttäen katsekontaktia.

Seuraavana aamuna olikin aika heittää hyvästit Filippiineille ja suunnata kohti Kuala Lumpuria. Siitä kuitenkin seuraavassa matkapäiväkirjassa!

Edellinen matkapäiväkirja löytyy täältä: Boracay Puka Beach

Lue lisää:

Tekemistä Tampereella – lue matkailuvinkit Tampereelle!

Vaatteet päiväkotiin – muistilista tarvittavista hankinnoista

Leo nimi – historia, alkuperä ja merkitys

 

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös