Boracay puka beach

Matkapäiväkirja – Boracay Puka Beach – Päivät 44-47

Matkapäiväkirja – Boracay Puka Beach – Päivät 44-47

Boracayn pohjoisosassa on rauhallisia alueita, joissa voi nauttia hotelli- ja rantaelämästä. Boracay Puka Beach on yksi kauneimmista koskaan näkemistämme rannoista!

Varasimme kaksi eri hotellia Boracaylle. Olimme ensin viisi yötä White Beachilla ja sen jälkeen neljä yötä saaren pohjoisosassa. Ratkaisu oli todella hyvä, koska paikat olivat niin erilaiset. Molemmat kuitenkin omilla tavoillaan ihania!

Altavista Resort

Majoituimme Altavista-hotelliin. Hotellikompleksi on hieman syrjässä suuren mäen päällä. Hotellialue on vartioitu ja siellä saa olla rauhassa kaupustelijoilta.

Huoneemme oli tosi kiva ja tilava. Kaksi leveää ja mukavaa parisänkyä olivat parvella ja alakerrassa kylpyhuone, eteinen, olohuone ja parveke. Viihdyimme oikein hyvin.

Boracay puka beach
Hotellihuone parvelta kuvattuna.

Hotellin uima-allas on ihan mielettömän kaunis ja siinä on isot matalat osiot, joissa myös 90 senttinen tyttö pystyi pulikoimaan omatoimisesti. Vesi oli todella lämmintä, välillä tuntui että vähän liiankin lämmintä.

Boracay puka beach
Uima-altaalta oli hienot maisemat.

Hotellista löytyi myös leikkihuone, joka oli lastemme mieleen.

Boracay puka beach
Hotellin leikkihuone.

Netti toimi heikosti varsinkin iltaisin. Aamulla vähän paremmin kun ilmeisesti silloin alueella oli vähemmän samanaikaisia netinkäyttäjiä.

Hotellin aamupala oli vähän pettymys. Ainakin tuoreita hedelmiä olisin kaivannut! Hedelmiä oli aina välillä mutta ne loppuivat heti ja uusia ei tuotu tilalle. Ärsyttävää kun joutuu kärkkymään ruokia. Muutenkin ruoat ja astiat olivat järjestelty hankalasti, joten lopputulos oli ihmisten poukkoilua ja tönimistä. Mieheni jätti ensimmäisen aamun jälkeen aamupalat väliin. Varsinkin lasten kanssa oli tosi hankalaa kun lapset olivat ehtineet syödä ruokansa jo siinä vaiheessa kun itse pääsi istahtamaan alas.

Hotellin ravintola oli ihan hyvä, muttei mikään erinomainen. Hintatasokin oli korkeampi kuin White Beachilla.

Me söimme siis lähinnä muualla kuin hotellilla. Onneksi hotellilta oli ilmaiset kuljetukset White Beachin DMallille ja takaisin kerran tunnissa. Matkalla saattoi pysähtyä myös City Malliin, jos ei halunnut ajella pidempää matkaa DMalliin. DMalliin on noin 20 min matka ja CityMalliin reilu 5 minuuttia.

CityMallissa oli paljon ruokapaikkoja, jonkin verran kauppoja, iso ruokakauppa sekä lapsille trampoliineja ja peliluola.

City Mallin peliluola.

Puka Beach

Hotellilta oli myös kuljetukset läheiselle Puka Beachille. Rannalla oli saatavilla rantapyyhkeitä ja aurinkotuoleja hotellin asukkaille. Lisämaksusta myös ruokaa ja juomaa.

Puka Beach oli aivan upea, siitä tuli reissumme mieluisin ranta! Aamupäivisin rannalla oli laskuveden aikaansaama uima-allas, jossa lasten oli helppo ja turvallinen polskia. Iltapäivällä tämä uima-allas kyllä kuivui, mutta itse rantavedessäkin oli helppo olla lasten kanssa. Ranta on saaren itäpuolella, joka ei ole yhtä tuulinen kuin länsipuoli. Siksi aaltokajaan ei juuri ollut. Rannalla oli jonkun verran sup-lautailijoita.

Alta Vista -hotellin aurinkotuolit olivat aivan rannan päässä. Vähän matkan päässä oli myös ravintoloita ja enemmän kaupustelijoita. Reunassa sai olla onneksi aika rauhassa.

Välillä rantaan tuli veneellinen aasialaisturisteja. He rantautuivat, ottivat pakolliset selfiet ja jatkoivat matkaa. Kaikkiaan oli hyvin rauhallista kuitenkin.

Boracay puka beach
Puka Beach
Boracay puka beach
Tässä lätäkössä oli kiva puljata.
Boracay puka beach
Välillä leikittiin varjon alla korallin palasilla.

Boracay puka beach

Veneretki saaren ympäri

Yhtenä päivänä teimme Puka Beachilta veneretken. Tällä kertaa vene oli moottoroitu ja kiersimme koko saaren ympäri. Retkellä huomasi, että Boracay on melkoisen pieni saari.

Boracay puka beach
Veneretkellä.
Boracay puka beach
Veneessä on hyvä ottaa päiväunet.
Boracay puka beach
Silmä lepää näissä maisemissa!
Boracay puka beach
Paluu Puka Beachille.

Retki kesti kolme tuntia ja maksoi noin 60 euroa yhteensä. Pysähdyimme kahdessa eri paikassa snorklaamassa. Lisäksi kävimme Crystal Cove -saarella, jossa oli kaikenlaista ihmeteltävää turisteille. Oli ihan jännä päästä luoliin ja uimaankin siellä, mutta varsinkin sesonkiaikana turistien määrä lienee ahdistavankin suuri. Ehkä mieluummin pyytäisin veneretkellä päästä katsomaan luonnontilassa olevia luolia. Toki näimme niitä kauempaa myös tällä retkellä kun kiersimme saaren.

Boracay puka beach
Crystal Cove.

Boracay puka beach

Boracay puka beach

Boracay puka beach
Luolat olivat jänniä

Edellisestä matkapäiväkirjasta voit lukea lisää Boracayn saaresta!

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös