tornionjokilaakso lasten kanssa

Tornionjokilaakso lasten kanssa

Tornionjokilaakso lasten kanssa

Meidän yhdeksän päivän lomareissu Tornionjokilaaksossa on saanut päätöksensä haikein mielin, ja nyt on aika pistää lapsiperheen vinkit jakoon, koska Tornionjokilaakso lasten kanssa on yllättävän kiva paikka.

Matkustamisten suhteen pääsin todella helpolla, sillä tämä oli ensimmäinen juna-, lento-, sekä pitkä automatkakerta lapsille. Aina kaikki uusi on jännittävää, ja silloin yleensä lasten kanssa kaikki sujuu helpommin.

Lapset voittivat valtataistelun lentokentälle matkaamisesta, sillä eivät olleet ikinä lähijunalla matkustaneet pidemmälle kuin Pasilaan, niin matkattiin lähijunalla lentokentälle. Lentomatka Helsinki-Vantaalta Rovaniemelle oli kestoltaan vain himpun verran yli tunnin, ja ensimmäinen lentomatka lapsilla meni aivan loistavasti. Olin pistänyt kaikille korvat täyteen tippoja, ja taskussa oli pari pakettia pastilleja. Ja olihan tuo reilun tunnin lentomatka paljon houkuttavampi, kuin puoli vuorokautta kestävä junamatka. Rovaniemeltä matkattiin autolla noin sata kilometriä rajalle päin.

Majoituksesta minulla ei tällä kertaa ole antaa vinkkejä, sillä me majoituttiin mukavasti lapsuuden kodissani isäni luona.

Lapissa lasten kanssa

Toukokuun loppu ja kesäkuun alku olivat Lapissa olleet kuulemma helteiset. Me matkattiin juhannusviikolla, ja tulopäivänämme asteita oli +3, ja vettä tuli yötäpäivää. Ilmat eivät siis olleet puolellamme.
Juhannus vietettiin rauhallisesti maisemia katsellessa ja kukkia keräillessä tyynyn alle. Kylä oli jo hiljentynyt sen verran, ettei siellä enää ollut edes perinteistä juhannuskokkoa, jota olisi päässyt katsomaan.

Juhannus Lapissa

Näköalapolku Eeron Polku

Eeron polku lasten kanssa

Eeron Polku on loistava valinta lasten ensimmäiseksi patikointireissuksi, sillä polku on vain noin kahden kilometrin mittainen. Huipulle patikoimista on noin kilometrin verran, ja polku on helppokulkuinen pienille lapsillekin. Huipulla on näköalatorni, vessa ja laavu, jossa pääsee paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkia. Alaspäin pääsee rappusia pitkin, joissa on askelmia 300. Reitti sijaitsee Pellosta 25km Rovaniemen suuntaan.

Eeron polun huippu

 

Orhinselänniemi

Orhinselkään patikointi

Orhinselänniemi sijaitsee Miekojärvellä, jonne pääsee joko veneellä tai patikoiden. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä veneellä, mutta lasten pelastusliivien unohtuessa päätettiin patikoida. Patikointivaihtoehtoja on kaksi; pidempi, reilun neljän kilometrin patikointireitti nousee Raakonvaaraan, yli 200 metrin korkeuteen, ja lyhyempi, 2.5 kilometrin reitti kulkee alavia polkuja.

Me valittiin 2,5 -vuotiaan vuoksi tuo lyhyempi reitti, joka oli suurimmaksi osaksi helppokulkuinen.

Reitti muuttuu yhdessä vaiheessa hetkellisesti suoreitiksi, jossa kengät ja nilkat kastuivat, joten iso suositus kumisaappaille tälle reitille.

Orhinselkä on mielestäni Etelä-Lapin hienoin uimaranta, ja sielläkin saa vessojen ja laavujen vuoksi kulutettua helposti kokonaisen päivän.

Miekojärvi, Orhinselkä

Haaparanta

Candy World -Lekland

Kun sadepäiviä oli ollut aivan tarpeeksi liian monta, oli aika siirtyä järeämpiin aseisiin – sisäaktiviteetteihin. Suunnattiin Haaparannalle, jossa on sisäleikkipuisto Candy World -Lekland. Sisäänpääsy aikuisille on ilmainen, ja kaksi alle 6-vuotiasta lasta maksoi yhteensä 27 €:a. Leikkipuisto oli todella monipuolinen, ja neliöt oli lattiasta kattoon asti käytetty hyödyksi hyvin mielikuvituksellisesti. Tähän leikkipuistoon liittyy pienoinen riski, sillä saman katon alla on Euroopan suurin karkkikauppa, joten pakkohan sielläkin on käydä piipahtamassa!
Haaparannassa on myös erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, ja ehdottomasti päiväreissun arvoinen paikka.

Aavasaksan vaara

Aavasaksan vaara

Aavasaksan vaara on Lapin vanhin matkakohde, joka sijaitsee Ylitorniolta 10 kilometriä pohjoiseen. Virallista kansallismaisemaa pääsee ihastelemaan kiertämällä neljän kilometrin mittaisen luontopolun. Vaaran päällä on näköalatorni, sekä kahvila. Lasten kanssa todella helppokulkuinen reitti.

Pello

Pello

Pellon kylän keskustasta löytyi Pappilanpuisto Pyrevä, jossa oli lapsille kivan monipuolinen leikkipaikka. Täällä pääsi pelaamaan koripalloa, potkimaan jalkapalloa, pääsi kiipeilemään, laskemaan liukumäkeä, keinumaan ja kiipeilemään.

Tässä oli meidän kesävinkit Tornionjokilaaksoon matkustavalle, palataan asiaan talvella talvivinkkien kera, kun seuraava Lapin reissumme koittaa!

Tornionjokilaakso

Aikaisemmat tekstini löydät täältä.

Krista Aalto

Kirjoittaja on kahden pienen riitapukarin äiti.

Täällä seurataan lasten hyvinä päivinä minien muotia ja elämää, ja huonoina päivinä puretaan kiukkua tekstiksi. Äidin henkireikä on liikunta, ja syksyllä koittavat ensimmäiset bikini fitness -kisat.

Instagram @Fitkrista

Takaisin ylös