puistoruokailu helsinki

Puistoruokailu (Helsinki) – Mahtavaa palvelua lapsiperheille

Puistoruokailu (Helsinki) – Mahtavaa palvelua lapsiperheille

Helsingin kaupungin leikkipuistoissa järjestetään kesäisin ohjattua ulko- ja sisätoimintaa lapsille, lapsiperheille ja varhaisnuorille. Arkisin palvelusta saa nauttia 7-8 tuntia klo 9.00-17.00 välisenä aikana. Rakennusvirasto huolehtii puistoalueiden kunnossapidosta ja leikkivälineiden turvallisuudesta. Aivan mahtavaa on ilmainen puistoruokailu. Helsinki näyttää loistavaa esimerkkiä lapsiperheiden palveluiden osalta. Nyt vain keräämään Puistoruokailukokemuksia.

Leikkipuistoissa järjestetään puistoruokailu 5.6.-6.8.2017 kaikille alle 16-vuotiaille lapsille. Ruokailu ei maksa mitään, eikä ennakkoilmoittautumisia edellytetä. Ruoka tarjoillaan arkisin klo 12.00. Oma lautanen ja lusikka mukaan! Puistoruokailusta saadaan täysipainoinen lasten päiväateria, kun siihen lisätään kotoa tuodut eväät ja juoma.

Katso tästä lisätietoja Helsingin kaupungin sivuilta

puistoruokailu helsinki

puistoruokailu helsinki

Lastenhoitaja pelasti heinäkuun

Suuntasin lastenhoitajamme Anetten ja poikiemme kanssa Kumpulaan Intian leikkipuistoon testaamaan puistoruokailua. Totesin, että onneksi minulla on hoitaja apunani, sillä yksin olisin pulassa liikkuvaisten herrojen kanssa. Nyt molemmilla oli vahdittavana yksi napero ja molempien perässä saikin juosta välillä kunnolla. Mies tilasi päivän varoitusajalla meille heinäkuuksi arkisin klo 9-13 hoitajan Stellasta, jonka kautta meillä käy siivoojakin. Ilman häntä olisin helisemässä. Hatun nosto vaan äideille, jotka haldaavat kaksi villiä poikaa yksinään ilman hermojen kiristelyä. Nyt pystyn tekemään muutaman tunnin töitä päivässä.

puistoruokailu helsinki

puistoruokailu helsinki

Kumpulan vehreä leikkipuisto Intia

Leikkipuisto Intia on aika iso vehreä alue metsän syleilyssä. Siellä on kahluuallas, jalkapallokenttä, viheralueita ja aidattu alue liukumäkineen. Leikkipuistossa toimii lelulainaamo, josta asiakkaat voivat omatoimisesti hakea leluja pihaleikkeihin.

Lainaamosta saa talvisin liukureita, pulkkia, kelkkoja ja lumilapiota ja keväisin, kesäisin ja syksyisin hiekkaleluja, muovimopoja, taaperokärryjä, muovisia kuorma-autoja ja muita ulkoleluja. Lelut palautetaan käytön jälkeen takaisin paikoilleen; ulkolelut lelulainaamoon ja pyörät pyöräparkkiin. Leikkivälineistä ja puiston viihtyisyydestä pidetään yhdessä hyvää huolta.

puistoruokailu helsinki

Lapset tykkäsivät puistoruokailusta

Muistan omasta lapsuudesta elävästi, kun yhden kerran kävimme puistoruokailussa ja ruokana oli herkkusienikeittoa. Jännää, että siitä on jäänyt niin vahva muistijälki. Omatkin pojat niin reippaina seisoivat ruokajonossa ja tykkäsivät ruokailla puistossa. En ole koskaan ollut leikkipuistoäitejä, mutta pikkuhiljaa nekin ovat alkaneet tuntua ihan kotoisilta.

Kirjoitin omaan blogiini vuonna 2015, kuinka leikkipuistot nostavat stressitasoni sataan. Olen kehittynyt, eikä puistot aiheuta enää noin kovia reaktioita. Toisaalta olen poistanut järjestelmällisesti elämästäni viimeisen vuoden aikana stressitekijöitä, joten lienee silläkin merkitystä. Puistoruokailu on ainakin yksi hyvä tapa vähentää vanhempien stressiä ruoan laitosta jos sellaiseen on taipumusta.

Kurkkaa muuten uuden suomalaisen värikkään vaatemerkin Aaretti.fi valikoimaa. Saimme pojille testattavaksi paidat ja pienemmälle myös housut.

puistoruokailu helsinki
Pojilla on uuden suomalaisen Aaretti vaatemerkin paidat ja pienemmällä myös housut.

Lue Kesäpuuhaa lapsille – 10 ideaa kesäpäiviin

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös