Matkapäiväkirja – Langkawi lasten kanssa – Päivät 10-19

Matkapäiväkirja – Langkawi lasten kanssa – Päivät 11-19

Vietimme Langkawilla yhdeksän ihanaa päivää. Nautimme erityisesti rannasta, uimisesta, auringosta ja hyvästä ruoasta. Langkawi on oivallinen paikka rentoutumiseen ja kauniista luonnosta nauttimiseen. Langkawi lasten kanssa on helppoa lomailua.

Kuala Lumpurista matkustimme lentokoneella Langkawille. Siirtyminen meni kaikin puolin hyvin. Hotellilta oli puolen tunnin taksimatka lentokentälle ja lapset jaksoivat istua suht paikallaan koko matkan. Lento lähti klo 15 ja kesti vain tunnin. Me kaikki neljä nukuimme melkein koko lennon!

Langkawin päässä matkalaukut tulivat melkein heti ja mitään rajamuodollisuuksia ei ollut kun kyseessä oli Malesian sisäinen lento. Taksinkin saimme heti ja jo 15 minuutin ajomatkan olimme perillä White Lodge -hotellilla.

White Lodge -hotelli

White Lodge on pienehkö hotelli. Huone on tavanomainen eli ihan mukava. Hotellialue on vehreä ja kaunis, mutta pienille lapsille siinä ei ollut juurikaan puuhaa uima-allasta lukuunottamatta. Myös netti oli aika huono ja toimi epävarmasti.

Uima-allas oli meillä kovassa käytössä. Altaassa oli syvempi osa ja lapsille myös oma matalampi osionsa. Aluksi tyttöä täytyi pitää koko ajan kiinni, mutta jossain vaiheessa hän innostui sukeltamisesta ja oppi kulkemaan itse lastenaltaassa. Aina välillä hän kaatui ja meni pinnan alle mutta oppi nousemaan takaisin seisomaan. Metrin pituiselle lastenallas oli helpompi kun vesi ei ollut ihan kainaloihin asti.

White Lodge -hotellin piha-alue.

Uimarannalle käveli reilu 5 minuuttia. Lähellä on paljon ravintoloita ja elintarvikekauppoja. Myös verovapaata suklaata, alkoholia ja kosmetiikkaa on monessa paikkaa myynnissä.

Rantaelämää

Lähiranta Pantai Cenang on hyvin helppokulkuinen, sillä kiinteässä hiekassa pystyy kulkemaan rattaillakin. Tykkään myös siitä kun hiekka ei pöllyä niin paljoa. Hiekka on vesirajassa hyvin hienoa ja sen kanssa on jotenkin tosi terapeuttista muljata. Lasten kanssa on kiva rakennella linnoja tai kaivaa kuoppia. Myös simpukoita löytyy runsaasti, ja niitä on kiva keräillä ja tutkia. Rannalla käy pieni tuuli, joten ei tule tukalan kuuma. Vesi on todella lämmintä eikä vilu tullut missään vaiheessa kellekään vaikkei aina otettu edes pyyhkeitä mukaan.

Langkawi lasten kanssa
Pantai Cenang. UV-vaatteet olivat ihan ehdottomat varusteet kun vietimme rannalla tuntikausia.

Rantavesi on matala eivätkä aallot ole kovin suuria. Tosi kätevää siis lasten kanssa! Itse en kyllä uskaltautunut uimaan kovin syvälle, koska näin yhden rannalle ajautuneen jättiläismeduusan (halkaisija ainakin puoli metriä) ja yksi intialaisturisti kertoi saaneensa meduusasta osumaa.

Langkawi lasten kanssa
Pantai Cenang.

Rannalla on paljon pieniä rapuja, jotka luikkivat kiireesti koloihinsa jos menee lähemmäksi. Lapset ihmettelivät kun rapujen pyörittelemiä hiekkapalloja oli vieri vieressä tuhansia. Niitä on kiva tökkiä rikki.

Rannalla kannattaa käydä Yellow Beach Cafessa. Siellä oli hyvä ruoka ja ravintola oli tosi viihtyisä. Ravintolan tunnistaa helposti, koska se on nimensä mukaisesti aivan keltainen.

Langkawi lasten kanssa
Vesi oli välillä tosi alhaalla Pantai Cenangilla.

Yhtenä päivänä kävimme myös viereisellä Pantai Tengah -rannalla. Sinne oli ehkä 15 minuutin kävelymatka. Ranta ei ollut mielestäni ihan niin kiva kuin Cenang. Hiekka oli karkeampaa ja aallot löivät rantaan kovemmin. Tengahilta kuitenkin pääsee riippuliitämään ja muitakin vesiaktiviteetteja oli tarjolla.

Oriental Village

Yhtenä päivänä otimme taksin Oriental Villageen. Matka kesti alle puoli tuntia ja maksoi noin 10 euroa. Alueella oli vaikka mitä tekemistä. Sinne kannattaakin mennä jo aamupäivällä niin kerkeää olla vaikka koko päivän.

Ensin kävimme duck tourilla, joka oli erityisesti pojan mieleen. Kyseessä oli kiertoajelu ankka-autolla, joka muuntuikin yhtäkkiä veneeksi. Ajoimme siis autolla suoraan veteen ja lähdimme siitä puksuttelemaan. Poika ihmetteli pitkään, miten voi olla mahdollista että auto muuttuu veneeksi!

Langkawi lasten kanssa
Duck Tourin autovene.

Kiertoajelun jälkeen lähdimme cable carilla ylös vuorelle. Ylhäältä oli huikeat näkymät. Sky Bridgelle pääsee ylhäältä joko pienellä junalla tai rappuja pitkin. Me kuntoilimme ja menimme rappusia.

Langkawi lasten kanssa
Cable carilla ylös vuorelle.

Sillalla oli tosi upeat näkymät! Itse en pelkää korkeita paikkoja, joten minua ei huipannut enkä edes huomannut sillan huojuntaa, josta olen kuullut puhuttavan. Keskittymiseni oli lähinnä siinä, että katsoin lasten perään. Nimittäin sillan kaiteissa oli jotenkin pelottavan suuret aukot. Vaikka lapset eivät varmaankaan olisi niistä mahtuneet putoamaan niin emme voineet antaa heidän mennä lähellekään aukkoja. Myös kaiteet olivat aika matalat, ja jos tyttö oli sylissä niin hän yritti kaikin voimin kiskoa itseään reunan yli.

Langkawi lasten kanssa
Sky Bridge. Kaiteiden alareunan kolo on pelottava pienten lasten kanssa.
Langkawi lasten kanssa
Lapsia ei pelottanut kurkistella maisemia lasikannen päällä.

Maisemien ihailun jälkeen palasimme alas maan kamaralle. Menimme Art in Paradise 3D Museumiin, jossa sai otettua hauskoja kuvia. Lapset tykkäsivät juoksennella ja katsella isoja kuvia.

Langkawi lasten kanssa
Yksi monista kuvista 3D-museosta.

Mietimme myös mm. 3D-elokuvaan menemistä, mutta jätimme sen väliin kun pelkäsimme sen olevan liian pelottava lapsille. Myös vesiputouksen jätimme väliin, koska sinne olisi ollut aika pitkä kävelymatka. Onneksi vesiputouksen näki myös cable carin kyydistä.

Kävimme lopuksi vielä Bunny Villagessa, jossa sai hengailla pupujen kanssa. Pikkurahalla sai ostettua pupuille myös ruokaa, ja lapset olivat aivan innoissaan kun saivat syöttää eläimiä.

Langkawi lasten kanssa
Puput tykkäsivät porkkanoista!

Night Market

Night Marketteja järjestetään eri puolilla saarta eri päivinä. Cenangin alueella se on torstaisin on klo 17 alkaen. Hotellilta oli jonkin verran matkaa, joten päätimme ottaa taksin.

Söimme illallisen ostamalla eri myyjiltä lihavartaita, kevätrullia, makkaroita ja vaikka mitä! Aina ei edes tiedetty mitä syötiin mutta hyvää oli. Kaikki maksoi noin 20snt-euron kappaleelta, joten eri makuja pääsi hyvin maistelemaan. Myös makeita ruokia löytyi vaikka minkälaista.

Langkawi lasten kanssa
Nuo etualalla olevat pienet letut olivat tosi hyviä! Niitä sai kookos- ja ananastäytteellä. 5 kpl maksoi euroissa noin 20 snt.

Underwater World

Aivan hotellimme vieressä oli Underwater World, joten olihan sielläkin pakko käydä. Näimme paljon erilaisia kaloja, ja lapset viihtyivät. Itse pidin erityisesti pingviineistä. Käymisen arvoinen paikka, varsinkin jos hotelli sijaitsee lähistöllä.

Langkawi lasten kanssa
Iso kala!

Rice Garden and Museum

Eräänä päivänä kävelimme muutaman kilometrin päästäksemme riisimuseoon. Se oli ilmainen paikka, jossa pääsi tutkimaan riisipeltoa lähietäisyydeltä. Lisäksi sisätiloissa oli museo, jossa kerrottiin tarkemmin riisinviljelyn historiasta.

Langkawi lasten kanssa
Rice Garden.

Veneretki Kilim Geoforest Parkkiin

Viimeisenä päivänä Langkawilla ostimme veneretken, joka kesti noin 4 tuntia. Hintaan sisältyi kuljetukset hotellilta ja lapset pääsivät veloituksetta. Hinta oli noin 45 euroa per aikuinen. Matkanjärjestäjä oli Naam Adventures, jota voin lämpimästi suositella.

Retken aikana näimme upeaa luontoa, mangrove-puita, apinoita, kallioita, luolia, kotkia sekä kävimme lepakkoluolassa taskulamppujen kanssa ja kalafarmilla syöttämässä kaloja. Lopuksi olisi pitänyt päästä vielä uimaan, mutta se jäi väliin kun meidät yllätti monsuunisade. No ainakin olimme yhtä märkiä kuin jos olisimme käyneet uimassa… Rankkasade oli kyllä myös osaltaan harvinainen kokemus!

https://www.naam.bz/
Mangrove-metsää.
Langkawi lasten kanssa
Rausku söi kädestä kalanpalan.
Langkawi lasten kanssa
Vehreää luontoa.

Langkawi lasten kanssa

  • Helppo kohde lasten kanssa. Rannat ovat lapsiystävällisiä ja tekemistä riittää.
  • Kaikki osaavat englantia, joten asiointi on helppoa.
  • Helppo ja halpa saapua Kuala Lumpurista.
  • Ravintoloita oli paljon ja valinnanvaraa riitti. Eniten oli kalaravintoloita, meksikolaisia, intialaisia ja italialaisia ravintoloita. Pääruoka maksaa noin 5-10 euroa.
  • Heinäkuussa on off season, joten majoitukset saa halvemmalla ja nähtävyyksissä ja rannoilla ei ole ruuhkaa. Lämpötila on muutaman asteen viileämpi kuin esim. tammikuussa, jolloin voi mennä jo tukalan kuuman puolelle. Sateita on jonkin verran, mutta meitä ne eivät haitanneet.
  • Heinäkuussa ei ollut paljoa eurooppalaisia turisteja, vaan paljon intialaisia, aasialaisia ja arabeja näin karkeasti luokiteltuna. Vaaleatukkaiset lapsemme herättivät suurta huomiota ja moni otti kuviakin meistä. Rannoilla oli tyhjää, kun monet aasialaiset eivät halua ruskettua ja he tulivat uimaan vasta auringon laskeuduttua. Myös päästä varpaisiin hunnutettuja naisia oli paljon, ja hekään eivät tietenkään uimarantoja kansoittaneet.
  • Apinoista meitä varoitti moni paikallinen. Ne voivat olla aggressiivisia ja hyökätä kimppuun ja voivat myös levittää tauteja. Apinoiden lähelle ei saa mennä.
  • Hyvä idea voisi olla vuokrata auto ja tehdä päiväretki saaren ympäri. Liikenne ei ollut mitenkään kaoottista, joten auton ajaminen lienee helppo homma vasemmanpuoleisesta liikenteestä huolimatta.

Matka jatkuu nyt Vietnamissa Ho Chi Minh Cityssä. Palaan pian asiaan!

Edellinen matkapäiväkirja Kuala Lumpurista.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös