Matkapäiväkirja – Kuala Lumpur kokemuksia – päivät 8-10

Matkapäiväkirja – Kuala Lumpur kokemuksia – päivät 8-10

Kuala Lumpur oli minulle oikein miellyttävä kokemus. Odotin ehkä vähän enemmän rähjäisyyttä ja hektistä liikennettä, mutta Kuala Lumpurissa onkin paljon uudenaikaisia pilvenpiirtäjiä, eikä se liikennekään ollut niin kaoottinen. Lue tästä postauksesta Kuala Lumpur kokemuksia.

Olimme Kuala Lumpurissa vain neljä yötä, ja osa ajasta meni aikaerosta toipumiseen. Siitä huolimatta ehdimme käydä monessa kivassa paikassa. Paljon näimme, mutta paljon jäi näkemättäkin.

KLCC-puisto

Jos miettii hyvää hotellin sijaintia, niin KLCC-parkin lähistö on hyvä vaihtoehto. Siellä nimittäin on tosi paljon tekemistä lapsille. Meidän Ceri Bukit Ceylon -hotellistakin pääsi puistoon kävellen noin 20 minuutissa. Suurin osa matkasta sujui mukavasti jalankulkutunnelissa.

Puistossa on kiva uimapaikka lapsille. Nimenomaan lapsille. Nimittäin paikkaa vartioivat kiukkuiset pillinaiset, jotka puhaltavat pilliään kun näkevät jonkun rikkovan puiston monia sääntöjä. Mieheni erehtyi vedessä kahlatessaan ottamaan paidan pois päältä, ja ei kauaa kestänyt kun pilli jo soi ja täti viuhtoi vihaisesti. Ilmeisesti aikuiset eivät siis saaneet uida tai esiintyä uikkareissa. Pilli soi myös mm. pojalle joka söi vedessä muroja ja miehelle joka meni sandaalit jalassa uima-altaan korokkeille. Lasten kuvaaminen oli kuitenkin sallittua.

Kuala lumpur kokemuksia
Lapset olivat vaikuttuneita isosta uima-altaasta. Päällä Reiman sponssaamat ihanat uv-vaatteet!
Kuala lumpur kokemuksia
Koko uima-allas oli kivan matala. Lapset saivat pulikoida itsekseen, vaikka tietenkin vahdimme vieressä silmä tarkkana. Reiman lahjoittamat uv-asut ovat tosi kätevät ja mieluiset lapsille. Tytön bikinit eivät tosin niin paljon suojaa, mutta ovat ainakin tosi söpöt (vaikka mies pukikin yläosan väärinpäin). 😀

Uima-altaan vieressä oli jättisuuri leikkialue, jossa riitti tutkittavaa. Lapset juoksivat siellä ihan hiki päässä ja tulivat aina välillä ottamaan vesihuikkaa.

Leikkialueella oli kymmeniä kiipeilytelineitä.

Puistoalue on muutenkin kaunis ja viihtyisä paikka. Alueella on useita vesipisteitä, joista saa juomakelpoista vettä. Myös vessoja löytyy, mutta omat vessapaperit kannattaa ottaa mukaan.

Kuala lumpur kokemuksia
Puisto on viihtyisä keidas pilvenpiirtäjien puristuksessa.

Puiston vieressä olevan Suria KLCC -kauppakeskuksen edustalla on kauniit suihkulähteet, jossa on valo- ja musiikkiesityksiä klo 20 alkaen. Niitä kannattaa jäädä katsomaan jos on vielä pimeän aikaan liikenteessä.

Kuala lumpur kokemuksia
Valo-show suihkulähteillä.

Petrosainsin tiedemuseo

Suria KLCC:n neljännessä kerroksessa on Petrosains Science Discovery Centre, joka on käymisen arvoinen paikka. Pääsymaksu koko meidän perheeltä oli noin 15 euroa. Menimme sisälle kaksi tuntia ennen sulkeutumisaikaa, mutta olisimme viihtyneet siellä paljon pidempäänkin.

Tiedemuseo oli varmaan suunnattu lähinnä kouluikäisille, mutta siellä kyllä viihtyy pienetkin lapset ja toisaalta myös aikuiset. Jokaiselle on jotakin.

Kuala lumpur kokemuksia
Tämä oli meidän lasten yksi suosikeista. Taikahiekkaa jännässä valossa!

KL-torni ympäristöineen

KL Towerissa ja sen lähialueilla riittää tekemistä vaikka koko päiväksi. Me kävimme luontopolulla, ylösalaisin-talossa, näköalatasanteella ja eläinpuistossa. Hotellistamme käveli noin 15 minuutissa mäen alle, josta alkoivat luontopolut.

Taman Eko-Rimba -luontopolulla pääsee kulkemaan rappusia ja puusta puuhun kulkevilla riippusilloilla. Me rahtasimme mukanamme rattaita, vaikka se olikin vähän hankalaa. Lapset tykkäsivät kulkea siltoja pitkin ja muutenkin se oli kiva elämys. Silloille pääsee kulkemaan maksutta.

Kuala lumpur kokemuksia
Silloissa oli korkeat kaiteet, joten lapset uskalsi päästään kulkemaan itse.

Kuala lumpur kokemuksia

Mäen päällä oli upsidedown house, joka oli pakko käydä kurkkaamassa. Pääsymaksu oli aikuisilta 5 euroa ja lapset pääsivät veloituksetta. Tyttö ei oikein tajunnut ideaa vaan hän lähinnä juoksi ympyrää ja ahdistui kun ei saanut ylhäällä olevia leluja. Pojasta oli hassua kun kaikki oli väärinpäin ja mietittiin mm. mitä kävisi jos joku avaisi hanan tai kävisi vessassa.

Talosta olisi saanut hauskoja kuvia mutta omat lapset liikkuivat niin vikkelään ettei mikään kuva oikein onnistunut.

Kuala lumpur kokemuksia
Upsidedown house.

Tornin ylimmälle tasolla pääsymaksu oli noin 26 euroa per aikuinen ja lapset pääsivät taas ilmaiseksi. Puolet halvemmalla olisi päässyt vähän alemmalle tasolle, josta sieltäkin oli hyvät näkymät. Me kävimme kuitenkin ihan ylhäällä ja kyllä se kannatti mielestäni. Erikoisuutena oli ”lasikuutio”, jossa todella tunsi olevansa korkealla. Ylhäällä oli myös kahvila, mutta jätimme sen väliin kun hinnat olivat tosi törkeän kalliit.

Kuala lumpur kokemuksia
Lapset olivat ihmeissään kun oltiin niin korkealla. Poika laski autoja.

Kävimme myös Mini Zoossa, jossa oli nimestään huolimatta tosi paljon nähtävää. Alle 90 senttiset pääsivät ilmaiseksi. Tyttö katsottiin olevan vielä sen alle, joten meidän muiden pääsymaksu oli yhteensä noin 22 euroa.

Eläintarha oli todella sympaattinen ja tuli tunne että eläimiä arvostetaan ja että ne voivat siellä hyvin. Parasta oli kun monia eläimiä sai syöttää, silittää ja ottaa syliin. Monet eläimet myös kulkivat alueella vapaana. Henkilökuntaa oli hyvin paikalla varmistamassa että eläimiä kohdellaan hyvin ja etteivät ne pelästy tai ahdistu.

Eläintarhassa käyntiin on hyvä varata aikaa ainakin tunti, mutta kaksikin tuntia menee helposti.

Luala lumpur kokemuksia
Pupujen syöttäminen oli yksi kohokohdista.
Luala lumpur kokemuksia
Iso kilpikonna!

Yleisesti Kuala Lumpurista

  • Vasemmanpuoleisen liikenteen kanssa saa olla tarkkana, ettei kävele autojen eteen. Jalankulkijat väistävät autoja, autot eivät anna tietä. Autot myös ajavat päin punaisia, joten kannattaa olla tarkkana tietä ylittäessä vaikka jalankulkijoille olisikin vihreä valo.
  • Jalkakäytävät ovat paikoittain huonot tai niitä ei ole ollenkaan. Rattaiden kanssa kulkeminen ei ole kaikista helpointa mutta onnistuu kuitenkin.
  • Ruoka on hyvää ja halpaa. Tarjolla on paljon mm. intialaista, vietnamilaista ja thaimaalaista.
  • Mittaritaksit ovat hyviä ja luotettavia. Matka maksetaan etukäteen.
  • Käteistä rahaa kannattaa olla koko ajan mukana, sillä maksukortit käyvät vain harvoissa paikoissa.
  • Kaikki osaavat englantia joten asioiminen on helppoa.

Edellinen matkapäiväkirja.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös