Haarajoen kotielainpiha - pupuja katsomassa

Haarajoen kotieläinpiha

Haarajoen kotieläinpiha

Kun rantakelit antavat yhä edelleen odottaa itseään, Haarajoen kotieläinpiha on mukava ajanvietevaihtoehto etenkin meille kaupungissa asuville lapsiperheille. Kotieläinpihoja tuntuu löytyvän kivasti, missä päin Suomea sitten liikkuukaan. Useimmilla on nykyään myös jonkinlaiset nettisivut, joista selviää aukioloajat ja muut oleelliset tiedot. Kävimme viikonloppuna tutustumassa meitä melko lähellä olevaan, etelä-Mäntsälässä sijaitsevaan Haarajoen kotieläinpihaan. Ihan sattumalta emme olisi paikalle eksyneet, vaan navigaattorin avulla löysimme perille.

kotielainpiha

Lapset pääsivät ihastelemaan kanoja ja kukkoja, poneja, hevosia, vuohia, aaseja, minipossuja, lampaita ja kaneja.

Eläimistä oli hauskasti kerrottu häkeissä olevissa lapuissa. Isompaa poikaamme jostain syystä huvitti eniten kukon touhut, ja hän jäikin niitä pitkäksi aikaa seuraamaan. Taaperomme ensimmäisiä sanoja oli aikoinaan pupu, ja hän olikin ikionnellinen kun pääsi syöttämään ruohoa kaneille. Pupuihastus saa siis jatkoa ja mikäs siinä, suloisiahan ne olivatkin.

keppihevostalli

Molemmat pojat tykkäsivät myös keppihevosradasta, jossa heppaa vaihdellen kävivätkin useaan otteeseen. Paikanpäällä pääsi tutustumaan myös traktoriin, joka tosin ei meidän poikia niin kiinnostanut, koska sellaisen kyytiin pääsevät mummolassaan. Iso hiekkalaatikko autoineen sen sijaan veti puoleensa. Leikkimökissä oli kuulemma vain tyttöjen leluja, kuului 4-vuotiaan tuomio.

yksisarvinen
Yksisarvisella ratsastusta

Kaikenkaikkiaan sanoisin, että tällä kotieläinpihalla kannattaa ehdottomasti käydä, jos Mäntsälä sattuu olemaan sopivasti esimerkiksi mökkimatkan varrella.

Kun lapset ovat saaneet touhuta ja liikkua, maistuu autossakin istuminen jälleen paremmin. Sisäänpääsymaksu oli 1-vuotiailta 6 euroa, mikä on varsin kohtuullinen hinta touhun määrään nähden. Kun eläimet on kierretty katselemassa, voivat lapset leikkiä hiekkalaatikolla ja keppihevosilla,  ja vanhemmat voivat hyvällä tuurilla vaikka saada juoda kupposen kahvia rauhassa. Kärryajeluun ponin kanssa oli myös mahdollisuus.

marsuja katsomassa

Jos taas sattuu olemaan Mäntsälän seuduilla liikkeellä tiistaina tai sunnuntaina, kannattaa ehdottomasti poiketa ystäväni vanhempien pitämällä Hyvänmielen alpakkatilalla. Heidän pääasiallinen toimintansa on viedä alpakoita vierailulle esimerkiksi päiväkoteihin ja vanhainkoteihin ja tilalla järjestetään sopimuksesta myös erilaisia tapahtumia ja vierailuja. Kesän ajan tiistaisin ja sunnuntaisin on kotieläinpiha avoinna, jolloin pääsee paikan päälle ihastelemaan alpakoiden lisäksi monia muita suloisia eläimiä.

Lue myös täältä kokemuksia Rendahlin kotieläinpihasta Kirkkonummella.

Satu Oukka

Kirjoittaja on toimintaterapeutiksi valmistunut 4- ja 1-vuotiaiden poikien äiti.

Onnen palaset koostuvat vilinän ja melskeen keskeltä löytyvistä pienistä, kauniista hetkistä.

Takaisin ylös