Matkapäiväkirja – Drayton Manor ja Tuomas Veturi – Päivät 3-4

Matkapäiväkirja – Drayton Manor ja Tuomas Veturi – Päivät 3-4

Lontoossa emme viipyneet kuin yhden kokonaisen päivän. Sunnuntaina lähdimme aamupalan jälkeen matkaan kohti Drayton Manor -teemapuistoa, jonne meidät houkutti Tuomas Veturi.

Kävelimme Victorian asemalle, jossa meille selvisi ettei sieltä menekään junia Birminghamiin. Meidän täytyi mennä metrolla Marylebonen asemalle. Sieltä löysimme lopulta oikean junan.

Drayton manor
Innokkaana junamatkalle.

Matka kesti vajaa kaksi tuntia. Tyttö nukahti syliini heti alkumatkasta ja pojalle laitettiin ilmaisen langattoman netin voimalla videoita pyörimään. Junamatka meni siis oikein leppoisasti!

Birminghamissa kävimme pitsalla ennen kuin jatkoimme bussilla (nro 110) matkaa eteenpäin Fazelayhin. Matka kesti vajaan tunnin, ja se meni ihan mukavasti kaksikerroksisen bussin yläkerran etummaisilla penkeillä. Harvoin bussista näkee niin hyvin katsella maisemia!

Bussipysäkiltä kävelimme vielä pari kilometriä Drayton Manor -hotelliin, joka sijaitsee aivan Drayton Manor -teemapuiston vieressä.

Jo heti aulassa lapsia ihastuttivat erilaiset Tuomas Veturiin liittyvät hahmot. Meillä poika on suuri Tuomas Veturi -fani ja kyllä tyttökin junista näyttää tykkäävän.

Drayton manor
Ympäri hotellia löytyi Tuomas Vetureita ja kavereita.

Huone oli siisti ja mukava. Lapset ilahtuivat myös pienestä Tuomas Veturi -aiheisesta yllätyspussista. Huoneen kylpyamme pääsi tehokäytölle kun lapset halusivat puljata siellä heti kun pääsimme huoneeseen ja vielä ennen nukkumaanmenoa uudelleen.

Kävimme myös ihastelemassa Tuomas Veturi -kaupan valikoimaa. Siellä oli vaikka mitä!

Drayton manor
Hotellin kaupassa oli laaja valikoima Tuomas Veturi -tuotteita.

Illallisen söimme hotellin ravintolassa, jossa lapsiasiakkaat oli otettu esimerkillisesti huomioon. Lasten ruokalista oli ehkä paras ikinä!

Drayton manor
Ravintolan lasten ruokalista.

Hotellin pihalla oli myös aivan ihastuttava puistoalue, josta löytyi monenlaista kiipeilytelinettä ja liukumäkeä. Ihastelimme myös valtavia vanhoja puita ja keräilimme käpyjä erilaisiin leikkeihin.

Drayton manor
Hauska kiipeilyteline hotellin pihalla.

Drayton manor

Drayton manor
Kävytkin olivat erilaisia kuin Suomessa.

Huoneen hintaan kuului perinteisen englantilaisen aamiaisen lisäksi myös jonkun verran muita ruokia. Aamiainen oli ihan ok, koska itse en erityisemmin välitä englantilaisesta aamiaisesta. Mahan sain kuitenkin täyteen.

Drayton Manorin puisto oli avoinna klo 10-17 ja olimme siellä melkein koko sen ajan. Liput olimme ostaneet etukäteen netistä, jolloin saimme ne halvemmalla kuin portilta ostettaessa.

Puistossa oli useita eri osioita. Meitä kiinnosti tietenkin eniten Thomas Land, joka ei tuottanut pettymystä. Oli hienoa päästä ”oikean” Tuomaksen (Thomas) ja Pekan (Percy) kyytiin. Alueelta löytyi myös paljon muita Tuomas-aiheisia huvipuistolaitteita, leikkipaikkoja ja muun muassa iso pienoisrautatie. Paikalla oli myös ”oikea” Herra Päätarkastaja (Fat Controller).

Tuomas veturi
Thomas Land
Tuomas veturi
Tuomaksen Anni- ja Klaara-vaunuihin pääsi kyytiin!
Tuomas veturi
Löysimme myös Jorin (Gordon).

Thomas Land oli suunnattu lähinnä alle kouluikäisille lapsille, mutta koko puistoalueella oli nähtävää ja tekemistä ihan kaiken ikäisille.

Minä ja mieheni kävimme vuorotellen muutamassa aikuisten laitteessa. Olen aika hurjapää, mutta täytyy myöntää että pelkäsin parissa laitteessa ihan oikeasti!

Tuomas veturi
Tämä oli mun mielestä kivoin laite ja aika hurja myös!

Lopuksi kävimme myös 4D-elokuvassa. Lapset tykkäsivät, eikä se onneksi ollut liian pelottava.

Päivän aikana tuli kierrettyä tehokkaasti koko huvipuistoalue. Väkeä ei ollut liikaa ja laitteisiin pääsi hyvin kohtuullisilla jonottamisilla.

Huvipuistoilun jälkeen kello oli yli viisi ja päätimme ottaa loppupäivän rennosti. Lapset halusivat taas kylpemään ja tilasimme huonepalvelusta ruoan huoneeseen. Nyt molemmat lapset nukkuvat!

Huomenna olisimme vielä voineet mennä huvipuistoon, mutta päätimme jättää sen kuitenkin väliin ja jatkaa matkaa heti aamusta.

Yhteenveto Drayton Manorista

Hotellissa itsessään on paljon puuhaa lapsille. Hotellin sisällä on Tuomas Veturi -aiheisia yksityiskohtia, joita tutkiessa vierähtää tovi jos toinenkin. Hotellin piha on todella viihtyisä, ja sielläkin riittää paljon puuhaa. Hotellin ravintola on lapsiystävällinen. Huoneet ovat siistit ja palvelu hyvin ystävällistä.

Perjantaisin ja lauantaisin olisi ollut iltaohjelmaa lapsille, mutta se meni meiltä ohi kun majoituimme sunnuntaista tiistaihin. Toisaalta kuitenkin kiva että väkeä oli vähemmän ja huonehinnatkin olivat edullisemmat kuin viikonloppuna.

Hotellissa oli paljon brittejä viettämässä lomaa. Ulkomaalaisia turisteja ei juurikaan näkynyt. Brittituristien määrä ei aina ole positiivinen asia, mutta kun kyseessä on lapsiperheet, niin kaikki olivat todella ystävällisiä ja kohteliaita.

Hotelliin kuuluu ilmainen parkkipaikka, joten jos julkisilla liikennevälineillä seikkailu ei kiinnosta, voi olla hyvä idea vuokrata auto. Drayton Manorissa voisi hyvinkin viihtyä vaikka viikonkin, varsinkin jos käy tekemässä päiväretkiä lähialueille.

Matkamme ensimmäiset päivät.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös