Saastoa perheelle Kierratyskeskuksesta

Säästöä perheelle? Kierrätyskeskus yllättää positiivisesti!

En osta käytettyjä vaatteita lapsille, paitsi yhdeltä ystävältä muutamia laadukkaita silloin tällöin. Johtuneeko ”lapsuuden traumasta”, kun viidestä tytöstä nuorimpana sai jonkun verran vetää kulunutta kledjua päälle. Sen sijaan annan ja myyn paljon muksujen pieneksi jääneitä vaatteita.

En voi ymmärtää ihmisiä, jotka ilman omaatuntoa kaupittelevat kulahtaneita, neljällä lapsella käytössä olleita vaatteita nettikirppiksillä otsikolla ”hyväkuntoinen ja siisti”.

En voi käsittää, miten joku kehtaa vielä kiskoa ylihintaa nyppyyntyneistä, parhaat päivänsä nähneistä vaatteista. Tutkin aina etukäteen mikä on tämänhetkinen käypä markkinahinta tuotteista, joita itse kaupittelen, ja pistän hinnan piirun verran alemmas. Ja kauppa käy. Vaatteita voi myös viedä kierrätykseen.

kierratyskeskuksesta loytaa

Kierrätyskeskus on oiva keksintö, jonka olen vasta löytänyt. Lapset rakastavat kaivella leluhyllyjä, joista aina löytyy joku suunnilleen hengissä oleva lelu ja hintalapussa lukee 1-2€. Suurin osa leluista on, miten sen nyt kauniisti sanoisi, parhaat päivänsä nähneitä.

tarjontaa kierratyskeskus

Mutta Kierrätyskeskuksesta löydämme jotain kullanarvoista ja läjäpäin. Nimittäin kirjoja! Meillä luetaan joka ilta ja muulloinkin, joten vaihtelua kaivataan. Kirjastossa toki käydään myös, mutta Kierrätyskeskuksen valikoima on yllättävän kattava ja joukosta löytyy ihanan nostalgisia yksilöitä, kuten viime reissun löytö Anu & Antti -sarjasta. Muistatteko nämä kasarin lapset? Lukiko joku muukin näitä?

anu ja antti kirjat

Rakastan lukea lapsille samoja kirjoja mitä minullekin luettiin, ja mitä luin itse kun sen taidon opin. Ihan aina ei kemiat kohtaa,  ja tulee narinaa kuinka äiti onkin löytänyt noin huonon kirjan…. Ajat muuttuu, mutta onneksi vain osittain.

Kierrätyskeskus on itseasiassa yllättävän mielenkiintoinen paikka. Ainakin Espoon Suomenojan piste. Tavarat on sijoiteltu siististi ja paikka suorastaan pursuaa vaatteita ja astioita. Myös uudistettuja tuotteita on kaupan, kuten entisöityjä huonekaluja ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita.

loytoja kierratyksesta

Jäin ihmettelemään uskomatonta löytöä: silkkimekko, kierrätysmateriaaleista, kuin uusi. Toki hintakin oli eri kuin ”vanhoilla mekoilla”. Mekko oli hyvin yksinkertainen ja kaunis, jollekin täydellinen esim. kesähäihin.

kesamekko kierratyksesta

Suomenojan Kierrätyskeskuksesta löytyy usein myös tuoreita leikkokukkia. Normaalisti 10-20€ maksava kimppu irtoaa 2€:lla.

Talvella ostin pari kertaa tulppaaneja kasan, neljäsosalla kukkakaupan hinnoista.

Kannattaa poiketa jo ihan sen takia, varsinkin jos on yhtä addikti leikkokukille kuin minä…

kukkia edullisesti

Polkupyörät, pöydät, sohvat, peilit, vaatekaapit, kaikkea löytyy. Tällä kertaa bongasimme poikani kanssa myös todella priimakuntoisen kerrossängyn. Hilkulla oli, etten joutunut raahaamaan sitä kotiin… Ja hinta 80€, ei paha.

Ja jos on yhtään tuunaajatyyppi niin esimerkiksi ruokapöydän tuoleja löytyi tusina eri sorttia, pienellä tuunauksella saisi varmasti kivannäköisiä.

perheelle saastoja loydoista

Kierrätyskeskuksessa on myös erittäin ystävällinen ja palveleva henkilökunta, pointsit siitä. Joka kerta kun olemme käyneet, kuulen kuinka he asiakkaille puhuvat ja auttavat. Paikassa on kiva tunnelma.

hyvaa tarjontaa

Ai niin, tärkeä asia meinasi unohtua: Kierrätyskeskuksesta löytyy myös nurkkaus, josta saa tavaroita ilmaiseksikin. Aina siellä näyttää kuhina käyvän.

Ei muuta kun tsekkailemaan kierrätyskeskuksia! Tekemistä sadepäiville. Saatat yllättyä.

Tutustu tästä Kierrätyskeskukseen >>

Sanna A.

Kirjoittaja on 38-vuotias äiti, joka kirjoittelee lasten ja äitien muodista, sisustuksesta ja muista hyvää oloa tuovista aiheista. Muotimutsiksi häntä kutsumme.

Omaan perheeseen kuuluu kaksi ala-asteikäistä lasta, aviomies sekä koiravanhus Rocky. Ammatiltaan hän on muotisuunnittelija ja lähihoitaja, josta piti isona tulla poliisi.

Intohimoina muoti, piirtäminen, sisustaminen ja rikossarjat. Iloa elämään tuovat muun muassa leikkokukat, valo, kiireettömyys, toisten auttaminen, lasten huumori ja hymyilevät kasvot.

Takaisin ylös