Kotielainpiha

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella

Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella

Kävin lasten kanssa tällä viikolla retkellä kotieläinpiha Rehndahlissa Kirkkonummella (Hilantie 100). Me olemme käyneet kotieläinpihalla joka kesä ainakin pari kertaa ja viihtyneet hyvin joka kerta. Siksi halusin kertoa myös teille tästä ihanasta kesäpaikasta!

Onko olemassa lasta, joka ei pidä eläimistä? Ei varmaan.

Rehdahlin kotieläinpihalta eläimiä löytyy vaikka millä mitalla. On kaneja, lampaita, hevosia, poneja, falabelloja, miniaaseja, minipossuja, vuohia, koiria, kissoja, kanoja, kukkoja, ankkoja, kyyhkyjä, riikinkukkoja, villapossuja, alpakoita, laamoja ja marsuja. Yhteensä eläimiä on noin 70 kpl.

Kotielainpiha
Kotieläinpihan vuohi.

Mielestäni parasta tässä kotieläinpihassa on se, että eläimiä ei tarvitse tyytyä vain katselemaan. Esimerkiksi pihalla kulkevia koiria ja lampaita saa silittää, kanilinnaan voi mennä syöttämään pupuja ja falabelloja saa mennä harjaamaan. Tietenkään kaikkia eläimiä ei saa koskea tai syöttää. Kannattaa lukea tarkasti infokyltit, joista löytyy toimintaohjeita ja tietoa eläimistä.

Eläinten lisäksi lapsille löytyy paljon muutakin puuhaa. Kotieläinpihalta nimittäin löytyy leikkipaikkoja (merirosvolaiva oli huippusuosittu), trampoliini, keppihevostalli ja nuotiopaikkoja.

Meille on käynyt joka kerta niin että lapset jämähtävät heti ensimmäiseen näkemäänsä asiaan eli kanilinnaan. Se on ollut poikani ehdoton suosikkijuttu jo 1-vuotiaasta lähtien. Viime käyntimme jälkeen poika on joka päivä kysellyt, josko taas pian menisimme katsomaan pupuja.

Rehndahl

Kotielainpiha
Lapsista on ihanaa ruokkia kaneja. Parasta murkinaa ovat voikukan lehdet. Niitä voi poimia vaikka omalta kotipihaltansa mukaan.

Rehndahlissa on joka vuosi jotain uutta. Itse en muista, että viime vuonna olisi saanut falabelloja harjata, mutta tänä vuonna sellainenkin oli mahdollista! Lapset saivat valita korista mieleisensä harjat ja mennä aitaukseen harjaamaan falabelloja, jotka näyttävät pieniltä poneilta.

Kotielainpiha
Ihania ja superrauhallisia falabelloja sai käydä harjaamassa.

Leikkipaikallakin vietimme pitkän tovin. Kanilinnakkeen vieressä oli merirosvolaiva ja alempana toinen kiipeilyteline, jossa on myös keinut. Vastaavanlaisia leikkipaikkoja en ole muualla nähnyt ja varmaan siksikin lapset olivat erityisen innoissaan.

Kotielainpiha
Jännittävä leikkipaikka.

Tekeminen ei siis tältä kotieläinpihalta lopu ihan hetkessä. Rehndahlissa viihtyvät kaikenikäiset lapset ihan pienestä pitäen. Uskon, että paikka on mielenkiintoinen myös kouluikäisille lapsille, ja tietenkin myös aikuisille!

Suosittelen saapumaan paikalle ihan ajan kanssa, sillä Rehndahlissa voi viettää hyvinkin koko päivän. Nähtävää ja tekemistä riittää.

Omat eväät kannattaa ottaa mukaan. Kotieläinpihalla on kesäisin myös kahvio, mutta sieltä saa lähinnä pientä naposteltavaa.

Kotielainpiha
Tasapainoilua.

Rehndahlissa on toimintaa ympäri vuoden, mutta itse kotieläinpiha on avoinna kesäisin. Rehndahlissa järjestetään myös muun muassa ratsastusleirejä ja sinne voi mennä viettämään vaikka polttareita tai syntymäpäiväjuhlia. Itse olen käynyt joskus myös katsomassa sirkusesitystä. Kannattaa seurata ajankohtaisia tapahtumia Rehndahlin Facebook-sivuilta.

Mitä hyvää?

  • Kohtuullinen sisäänpääsymaksu.
  • Paljon erilaisia eläimiä, joista osa kulkee vapaana. Eläimiä ei tarvitse vain katsoa aidan takaa, vaan niitä saa silittää, rapsuttaa, ruokkia ja harjata.
  • Rehndahl uudistuu koko ajan ja joka vuosi on jotain uutta.
  • Rattaiden kanssa pääsee kulkemaan.

Mitä huonoa?

  • Rehndahl sijaitsee aika syrjässä ja sinne pitää tulla autolla. Paikkaan pääsee bussilla 903, mutta se kulkee harvakseltaan ja viikonloppuisin ei ollenkaan. Kirkkonummen juna-asemalta on kuuden kilometrin matka, joten isompien lasten kanssa voi tulla myös pyöräillen.
  • Kotieläinpihalla on vain kahvila, jossa melko suppea valikoima. Omat eväät ovat siis tarpeen.
  • Vain ulkovessat. Kannattaa varustautua puhdistuspyyhkeillä, varsinkin jos mukana on vaippaikäisiä.

Lue myös kokemukset Lillan Kemiönsaaresta.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös