Matkapäiväkirja – Pitkiä lentoja ja aikaeroja – Matkapäivät 5-7

Matkapäiväkirja – Pitkiä lentoja ja aikaeroja – Matkapäivät 5-7

Tiistaiaamuna lähdimme takaisin kohti Lontoota. Kävelimme bussipysäkille, ajoimme vajaan tunnin Birminghamiin ja sieltä kolmella eri junalla Gatwickin lentoasemalle. Kuulostaa ehkä vähän hankalalta matkatavaroiden ja kahden pienen lapsen kanssa mutta hyvin se meni!

Marjat ovat hyvää matkaevästä.

Majoituimme lentokenttähotelliin, koska meillä oli keskiviikkoaamuna lento klo 10 Dubain kautta Kuala Lumpuriin. Bloc-hotelli oli oikein kätevä tähän tarkoitukseen. Huone oli pieni, mutta siisti ja toimiva. Tuli vähän laivan hytti -fiilis.

Pitkiä lentoja ja aikaeroja
Bloc-hotellin huone oli pieni mutta toimiva ja moderni.

Koska olimme jo valmiiksi lentokentällä, riitti kun lähdimme huoneesta 1,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Ensin oli 7 tunnin lento Dubaihin ja sieltä 1,5 tunnin vaihdolla 7 h 20 min Kuala Lumpuriin.

Lennot menivät yllättävän hyvin. Tyttö nukkui molempien lentojen aluksi noin 2 tuntia ja valvoi loppumatkan. Tällä kertaa hän oli kuitenkin rauhallinen eikä riekkunut ympäriinsä. Poikakin katseli ohjelmia lentokoneen näytöltä, pelasi isän kanssa lautapeliä, teki tehtäväkirjoja ja toisella lennolla nukkui suurimman osan aikaa.

Tähän väliin täytyy vähän kehua Emirates Airlinea. Lentokoneet olivat uusia, paljon valikoimaa tv-ohjelmissa ja elokuvissa, ruokatarjoilut olivat hyviä, palvelu ystävällistä ja lapset saivat kivoja puuha- ja kosmetiikkapaketteja.

Perillä Kuala Lumpurissa olimme perjantaiaamuna klo 8 aikaan. Lontooseen verrattuna aikaeroa on seitsemän tuntia, joten torstaipäivä meni ihan ohi ja yhtäkkiä olikin jo perjantai.

Olo oli melkoisen väsynyt, koska itse en ehtinyt nukkua kuin ehkä puolisen tuntia lentokoneessa. Kentältä otimme taksin A Best Seri Bukit -hotellille. Matka kesti noin puoli tuntia ja maksoi noin 20 euroa. Hyvin kohtuullinen hinta siis! Varsinkin Lontoon jälkeen kaikki tuntuu täällä kovin halvalta.

Olimme hotellilla klo 10 aikaan ja elättelimme toivoa, että jos olisimme saaneet huoneen aiemmin kuin klo 15. Lopulta saimme huoneen klo 14, mutta pääsimme sitä ennen käymään hotellin uima-altaalla pulikoimassa. Kävimme myös lähistöllä syömässä.

Pitkiä lentoja ja aikaeroja
Ihanan tilava hotellihuoneisto maksoi vain 40-43 euroa per yö!

Olimme kaikki niin väsyneitä että päätimme mennä nukkumaan klo 15 aikaan. Ajattelin että olisimme nukkuneet vähintään kellon ympäri mutta molemmat lapset päättivät herätä klo 21! Kuuden tunnin katkonaiset unet tekivät kuitenkin terää.

Emme halunneet lähteä enää pimeässä kaupungille, joten tilasimme huonepalvelusta ruoat. Kaksi pitsaa ja yksi annos riisiä ja kanaa maksoivat alle 20 euroa ja olivat vieläpä tosi hyviä!

Tyttö nukahti uudelleen unille puoli kahden aikaan yöllä mutta pojan kanssa kukuttiin klo 3:een asti. Aamulla heräsimme tytön kanssa klo 10. Poikaa heräteltiin monta kertaa, mutta hän nukkui vaan nukkui vaikka vieressä mekastettiin kuinka paljon. Vasta puolen päivän aikaan saimme hänet suht lempeästi hereille.

Kirjoitan myöhemmin lisää Kuala Lumpurin tekemisistämme!

Matkapäiväkirjan aiemmat osat: 1 ja 2.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös