Lomalle lasten kanssa

Lomalle lasten kanssa – Seuraa blogista kahden kuukauden reissuamme!

Lomalle lasten kanssa – Seuraa blogista kahden kuukauden reissuamme!

Olemme kohta lähdössä pitkälle lomalle lasten kanssa eli koko perheen voimin!

Lähtöpäivämme lähestyy hurjaa vauhtia ja tuntuu, että on vielä miljoona asiaa tekemättä. Tällä kertaa olemme matkalla tavallista pidemmän ajan eli melkein kaksi kuukautta. Kotiimme tulee matkan ajaksi vuokralaiset, joten asuntoa täytyy järjestellä, tyhjentää ja siivota ihan urakalla. Lisäksi täytyy tietenkin pakata.

Jotenkin ei ole ollut vielä yhtään matkafiilistä, kun on ollut niin paljon muutakin tekemistä. Ehkä matkakuume nousee sitten vasta lähtöpäivänä.

Lennämme ensi Lontooseen, jossa olemme muutaman päivän. Käymme myös Birminghamissa ennen kuin lennämme Kuala Lumpuriin Malesiaan. Malesiassa käymme myös Langkawilla.

Malesiasta siirrymme Vietnamiin ja sen jälkeen Filippiineille. Kotimatkalla pysähdymme vielä muutamiksi päiviksi Kuala Lumpuriin ja Lontooseen ennen kuin edessä on viimeinen lentomatka Helsinki-Vantaalle.

Tässä oli matkasuunnitelmamme karkeasti kerrottuna. Matkan loppupäähän saattaa tulla vielä muutoksia, sillä seuraamme Filippiinien tilannetta. Jos siellä vaikuttaa olevan kovin levoton tilanne, keksimme jonkin muun paikan minne mennä.

Lomalle lasten kanssa
Passien voimassaoloaika kannattaa varmistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Tällä kertaa perheen aikuisille piti hankkia uudet passit.

Budjetistamme on moni kysynyt. Kaikki lentomatkat yhteensä neljälle hengelle (joista yksi on sylilapsi) maksoivat yhteensä reilu 4 000 euroa. Jos laskin oikein, niin meillä on 11 yhdensuuntaista lentomatkaa.

Hotellit olemme varanneet nyt ensimmäisille 49:lle päivälle, ja niiden hinta on yhteensä reilu 3 000 euroa. Yhden yön hinta on siis keskimäärin 62 euroa. Kuala Lumpurista, Phu Quocista, Manilasta ja Boracaylta löytyi hyvinkin edullisesti hotelliöitä. Keskitimme hotellivaraukset tällä kertaa Hotels.comiin. Palkintoöitä hyödyntämällä saamme viimeiset kymmenen yötä hyvinkin edullisesti.

Kokonaisuudessaan lentomatkat ja majoitukset kahden kuukauden matkalle maksavat siis reilu 7 000 euroa.

Kotiimme tulee matkan ajaksi vuokralaiset. Pyysimme heiltä vuokraa yhteensä 1400 euroa, joten sen summan voi vähentää matkakuluista. Lisäksi Malesia, Vietnam ja Filippiinit ovat hyvin edullisia maita, joten ruokakustannukset tulevat varmaan olemaan pienemmät kuin kotona Suomessa. 

Aion kirjoittaa blogiin jokaisesta kaupungista, jossa käymme. Kerrottavaa tulee olemaan varmasti paljon. Jos kahden kuukauden irtiottomme kiinnostaa, kannatta seurata tulevia postauksia!

Lue täältä aiempia kirjoituksiani:
Pakkausvinkit lapsen kanssa matkustamiseen. 

Pieni opas matkakohteen valintaan.
Vinkit lentomatkalle lasten kanssa.

Anna Holopainen

Kirjoittaja on 36-vuotias espoolainen 5- ja 7-vuotiaiden lasten äiti.

Annan blogista voi lukea parhaat vinkit lasten kanssa matkailuun eri puolella maapalloa. Blogissa vinkataan myös kivoista lapsiystävällisistä retkikohteista.

Takaisin ylös