Juhannustaiat lapsille ja niitty

Juhannustaiat lapsille kohottavat koko perheen juhlatunnelmaa

Juhannustaiat lapsille kohottavat koko perheen juhlatunnelmaa

Juhannustaiat lapsille lisäävät koko perheen juhlatunnelmaa. Juhannus lasten kanssa voi stressata vanhempia yhtälailla kuin syntymäpäiväjuhlien järjestäminenkin. Kun lapset viihtyvät, lepäävät myös aikuisten hermot. Hyvä tuuli on edellytys onnistuneeseen juhannusjuhlaan.

Perinteiset vinkit ja juhannustaiat lapsille ovat monen vanhemman tiedossa. Ulkonasyöminen, juhannuskokko, kukkien kerääminen, vihta ja saunominen kuuluvat monen lapsiperheen juhannusperinteisiin. Kukkaseppeleen teko houkuttaa kaikkia yhtälailla ja pihapelit odottavat pelaajaansa. Hyvä niin, keskikesästä kuuluukin ottaa kaikki mahdollinen ilo irti.

Kiinnostaisiko lapsiystävällinen juhannus?

Kokosin teille uudenlaisia juhannustaikoja ja tekemistä juhlaan artikkelin verran.

Jos kaipaat yllätyksellisyyttä yöttömän yön juhlaan, niin nappaa tästä 5 uutta juhannustaikaa lapsille ja 5 lapsiystävällistä aktiviteettiä mukaan juhlaan.

Juhannustaiat lapsille

Juhannustaiat lapsille x 5:

  1. Kiven pisimmälle veteen heittänyttä seuraa koko tulevan vuoden onni.
  2. Laita 7 kasvia tyynyn alle, näet yöllä unessa tulevan lemmikkieläimesi.
  3. Juhannuskokon savu kääntyy sinnepäin, kuka nukahtaa ensin.
  4. Laita vasemman jalan sukka väärinpäin jalkaasi niin näet yöllä hyviä unia.
  5. Niin monta kertaa kuin kuulet käen kukkuvan, on sinun hypittävä mahdollisimman ylös. Se tietää onnea ja menestystä loppukesään!

Lapsiystävällistä tekemistä juhannukseen x 5

  1. Yllättävä piha-aktiviteetti – Entä jos ottaisitte perinteeksi ostaa tavallista isomman saippuakuplanpuhaltimen tai tekisitte itse kestävän saippuakuplaliemen. Rautalangasta voi myös askarrella jättimäisen puhaltimen.  Lue tästä artikkelista vinkit kestävän liemen tekoon.
  2. Kasvonaamio elintarvikkeista – Hunaja ja päivällä käytetyt kahvinporot riittävät hyvin juhannussaunan kasvonaamioksi. Myös jugurttia ja sokeria voi käyttää naamion tekoon. Elintarvikkeita voi käyttää laajasti naamioiden tekemiseen.
  3. Veikkausleikki – Veikatkaa hyvissä ajoin kuka nukahtaa ensin, kuka toiseksi ja kuka kolmanneksi. Keksikää yhdessä parhaiten veikanneelle aamuksi palkinto.
  4. Kasvikilpailu – Kuka löytää nopeimmin koivunlehden, voikukan tai tumman kiven. Riittää, että löydöstä osoittaa. Kasveja ei tarvitse poimia. Eniten pisteitä saannut voittaa kilpailun.
  5. Kokkauskilpailu – Parhaimman juhannusruoan luonnonantimista kokannutta kilpailijaa kannetaan kuninkaantuolissa talon ympäri. Raatina voivat toimia aikuiset tai lapset yhdessä.

Juhannustaiat lapsille ja koivikko

No miltäs kuulostaa? Voisiko näillä vinkeillä pelastaa huonon hetken vai heitätkö neuvoni romukoppaan samantien? Saitko artikkelistani joitakin vinkkejä juhannuksen viettoon lapsien kanssa?

Toivotan kaikille teille oikein hyvää juhannusta 2017!

Lue myös:

Kesäpuuhaa lapsille – 10 ideaa kesäpäiviin

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös