sisko ja sen veli

Sisko ja sen veli

Sisko ja sen veli

Onhan nuo ihan eri puusta veistetyt. Samaa vertahan he ovat, mutta niin toistensa vastakohdat.

Kuinka voi olla, että sisarukset ovat kuin yö ja päivä?

Olihan ne raskaudetkin ihan päinvastaiset. Tytön raskaus oli kuin unelma – ei yhden yhtäkään negatiivista raskausoiretta, pelkkää raskaushehkua ja onnellista odotusta.

Kuopuksen raskauden ajan halasin pönttöä ja ämpäriä kilpaa; niinhän sitä jotkut sanoo, että pojista se oksennus lentää odottaessa.

Tyttö on kuin kopio isästään: tummanruskeat suklaasilmät ja tummat kulmakarvat hiuksiaan myöten.
Pojan silmät ovat kirkkaan veden siniset, ja vaaleampaa hipiää saa etsiä.

Sisarukset

He syntyivät suhteellisen samankokoisina, muutaman sentin ja muutaman sadan gramman erolla. Mutta jo syntyessään tyttö oli lyhyt ja pyöreä, ja poika taas pitkä ja hoikka. Tytöstä muuttui kasvaessaan hoikka tyttö, ja minä saan vielä tänä päivänäkin nauttia reilu kaksivuotiaan poikani michelineistä. Toisella on pitkä selkä ja toisella puolestaan pitkät jalat.

Kuopus rakastaa leikkiä leluilla, esikko nauttii mielikuvitusleikeistä. Siinä, missä toinen jo puhua pälätti kaksivuotiaana, toinen alkoi vasta harjoittelemaan sanoja.

Kyllähän niillä kivaa on yhdessä. Nauttivat toisistaan, ja erossa kaivataan toista. Mutta vain pienen hetken. Suurimmaksi osaksi siellä heiluu nyrkit ja hampaat painautuu ihoon, voi sisko raukkaa.

Kaikki täytyy aina olla samaa. Samanlaiset vaatteet, samaa ruokaa, ja mitä isompi edellä sitä pienempi perässä.

Tyttö on luonteeltaan menevä, eikä pysy paikallaan hetkeäkään. Poika taas nauttii sylissä olemisesta, ja vaatii päivittäin rauhoittumiseen hetken.

Samasta puusta veistetyt, mutta niin erilaiset, fyysisesti ja luonteeltaan. Mutta yksi piirre on yhteinen, aina täytyy riidellä toisen kanssa.

Itse kun olen perheen ainoa lapsi, niin en tiedä millaista on elää sisaruksen kanssa. Mutta kuuleman mukaan ei tuo toiselle kiusantekeminen tule loppumaan varmaan vuosikymmeniin. Kunhan pitäisivät vain tosistaan huolta, se olisi tärkeintä.

Sisarukset

P.S. Täältä voit lukea aikaisempia kirjoituksiani.

Krista Aalto

Kirjoittaja on kahden pienen riitapukarin äiti.

Täällä seurataan lasten hyvinä päivinä minien muotia ja elämää, ja huonoina päivinä puretaan kiukkua tekstiksi. Äidin henkireikä on liikunta, ja syksyllä koittavat ensimmäiset bikini fitness -kisat.

Instagram @Fitkrista

Takaisin ylös