pikkuyrittajat kilpailu

Pikkuyrittäjät kilpailu opettaa yrittäjämäistä asennetta lapsille

Pikkuyrittäjät kilpailu opettaa yrittäjämäistä asennetta lapsille

Vietin sunnuntaipäivää esikoisen kanssa Linnanmäellä Pikkuyrittäjien finaalia seuraten. Pikkuyrittäjät kilpailu tarjoaa lapsille työelämän taitoja. Mikko Nurmisen kehittämä konsepti on aivan upea ja pitäisi kuulua viralliseen opetusohjelmaan. Tärkein taito mitä lapset elämässä tarvitsevat on sosiaaliset taidot. Tämä konsepti todella tarjoaa eväitä elämään ja rohkeutta esiintyä julkisesti. Mikon tytär Hilla on siitä loistava esimerkki. Hän toimi juontajana tässäkin tapahtumassa ja on perustanut oman Hilpetööri verkkokaupan.

Yrittäjämäisestä asenteesta on hyötyä elämässä

pikkuyrittajat kilpailu

Mitä Pikkuyrittäjissä tapahtuu?

Pikkuyrittäjät on opettajien vetämä ohjelma, jossa lapset perustavat omat Pikkuyrityksensä. Kohderyhmää on alakoulut. Maksuton opinto-ohjelma kestää 18 tuntia, jossa lapset perustavat pikkuyrityksensä 2-4 henkilön ryhmissä. Loistava tapa tutustua yrittäjyyteen ja päästä harjoittelemaan puhumista yleisölle. Lopuksi Pikkuyrittäjät pääsevät tekemään ihan oikeaa bisnestä eli myymään tekemiään tuotteita tai palveluita oikeille asiakkaille.

Lapsi omaksuu rohkean asenteen

Pikkuyrittäjät toimii voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n alaisuudessa. Pikkuyrittäjissä autetaan lapsia löytämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan uutta. Konsepti tarjoaa lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia, joilla osoitetaan, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!

Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta.

Lapselle on eduksi, kun hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää. Lapsi omaksuu aktiivisen ja rohkean asenteen oman tulevaisuutensa rakentamiseen ja osaa toimia paremmin koulu-urallaan ja myöhemmin työelämässä.

pikkuyrittajat kilpailu

Pikkuyrittäjät kilpailu ja 2017 voittaja

Pikkuyrittäjät-ohjelma on päässyt vauhtiin kaikkialla Suomessa. Nyt Linnanmäellä palkittiin aktiivisimpia mukana olevia toimijoita ja valittiin lukuvuoden paras pikkuyritys huikeassa ”Pikkuyrittäjien luolassa”, jossa kolme finalistiyritystä pitchasivat omat yritysideansa tuomaristolle! 

Tamperelainen Ilsa Summer on vuoden Pikkuyrittäjät-yritys! Isosti onnea yrittäjät Ilona ja Saga! Siilinjärven Kepparivarusteet ja Tampereen SekaMega esiintyivät finaalissa myös upeasti. Tuomariston edustaja Katleena Kortesuo kiteytti hienosti Pikkuyrittäjien hyödyt.

Pikkuyrittäjät hyödyttää koko yhteiskuntaa ja on mielestäni yksi tärkeimpiä hankkeita, joita tiedän.

pikkuyrittajat kilpailu
Malja Pikkuyrittäjille!

Osallistu Pikkuyrittäjät kilpailuun

Nappasin arviointikriteerit tähän ja kannustan kaikkia mahdollisia kouluja ottamaan osaa tähän huippuhankkeeseen. ”Arvioimme palkittavia eri kriteereillä kategoriasta riippuen: liikeideoiden kekseliäisyys ja toteutus, loppuhuipentuman onnistuminen, myynti, aktiivisuus ja ohjelman monipuolisuus. Vuoden pikkuyrittäjämäisimmäksi kunnaksi valitsemme kunnan, joka on aktiivisimmin lähtenyt toteuttamaan Pikkuyrittäjät-toimintaa omalla alueellaan. Kunnan ei tarvitse erikseen ilmoittautua kilpailuun.”

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös