maitohappobakteeri lapselle

Maitohappobakteeri lapselle – aina matkoilla mukana

Maitohappobakteeri lapselle – Aina mukana matkoilla

Seuraavan Maitohappobakteeri lapselle – aina matkoilla mukana -artikkelin mahdollistaa yhteistyömme Vermanin kanssa

Meidän lasten jokapäiväiseen elämään on kuulunut vauvasta saakka Rela Maitohappobakteerit, D-vitamiini ja Omega-3.

Matkustamme paljon ja maitohappobakteeri lapselle kuuluu mukana olevaan vakiovarustukseen. Itse asiassa lapset muistuttavat “vitskuista” aamuisin itse.

Aamutoimien jälkeen tallustellaan suoraan kaapin luokse, jossa vitskut säilytetään. On kiva, että he haluavat omaehtoisesti ottaa ne.

maitohappobakteerit lapsille
Maitohappobakteeri lapselle auttaa suoliston hyvinvoinnissa.

Luuletko saavasi ruoasta tarvittavat vitamiinit?

Olemme juuri Rodoksella ja nyt ”vitskut” nautittiinkin rannalla. Mansikka Relatabs on esikoisen lemppari.

Itse en uskaltaisi jättää maitohappobakteereita pois päivittäisestä käytöstä. Uskon niiden hyötyihin erityisesti pitkäaikaisessa käytössä. Sama pätee muihinkin lisäravinteisiin.

Nykyisin ruoka on maaperän köyhtyessä ravintoköyhempää ja ruoka prosessoidumpaa, kuin vaikkapa 60-luvulla.

Moni kuvittelee saavansa ruoasta tarvittavat vitamiinit, mutta totuus onkin toinen. Omat ja lasten vitamiinitasot sekä rasvahappotasapaino on helppo mittauttaa.

D-vitamiinilisä on aivan ehdoton varsinkin Suomen pimeillä leveyspiireillä.

maitohappobakteerit mukana lapsille
Lapset ottavat mielellään maitohappobakteerin.

Maitohappobakteeri lapselle: mihin se vaikuttaa?

Tutkailin Duodecim Terveyskirjastoa ja monet tutkimukset osoittavat maitohappobakteerien eli probioottien hyödyt.

Maitohappobakteereita käyttävien lasten on todettu kärsivän hieman vähemmän esimerkiksi hengitystietulehduksia.

Heillä on tutkimusten mukaan myös vähemmän poissaoloja päiväkodista ja antibioottihoitoja – maitohappobakteeri lapselle on siis tutkimustenkin mukaan ihan viisas idea.

Probioottien, terveyttä edistävien maitohappobakteerien, kuten laktobasillien, on havaittu ylläpitävän suoliston luonnollista mikrobistoa.

Laktobasillien on havaittu nopeuttavan lasten toipumista ripulista. Turun yliopiston tutkijat ovat myös raportoineet  Lancet-lehdessä, että laktobasillilla voidaan ehkäistä atooppisen ihottuman puhkeamista riskiryhmään kuuluvilla lapsilla.

Suolisto on toiset aivomme: sen takia maitohappobakteeri lapselle

Joka paikassa toitotetaan nykyisin, että suolisto on toiset aivomme. Näin asia todellakin on. Maitohappobakteerien avulla voidaan palauttaa suolistoon oikea bakteeritasapaino.

Probiootit kiinnittyvät suoliston pintaan ja tuhoavat bakteereita sekä tehostavat immuunivastetta. Eri valmisteet sisältävät eri kantoja, eivätkä kannat ole keskenään vertailtavissa, joten niiden keskinäistä tehokkuutta on hankala punnita. Eri tutkimuksissa käytetään eri kantoja.

Suomalaiset tutkijat ovat julkaisseet paljon kiinnostavaa tietoa maitohappobakteerien vaikutuksista esimerkiksi lasten ripuliin, allergisiin tauteihin ja hengitystieinfektioihin.

Maailman Allergiajärjestön (WAO) mukaan probiootit saattavat ehkäistä riskilasten atopioita ja WAO suositteleekin probiootteja odottaville äideille tai pikkulapsille, jos heidän atopiariskinsä arvioidaan suureksi.

maitohappobakteeri lapselle
Maitohappobakteerit kannattaa ottaa matkoille mukaan.

Mitä eroa on probiooteilla ja prebiooteilla?

Monilla menee sekaisin probiootit ja prebiootit. Molemmat ovat suoliston hyvinvoinnille hyväksi. Lyhyesti prebiootit ovat probioottien ruokaa. Prebiootti eli sulamaton kuitu ruokkii suolistossa jo eläviä probiootteja ja auttaa niitä lisääntymään.

Mitä enemmän ravintoa probiooteilla on, sitä vahvemmin ne pelittävät.

Antibiootit sekoittavat lasten suolistoa

Harva lapsi välttyy antiobioottikuureilta. Tuntuu, että moni joutuu esimerkiksi korvatulehdusten takia varsinaiseen lääkekierteeseen. Itse olemme siltä onneksi säästyneet.

Antiobiottikuurit sekoittavat suoliston hyvinvointia ja siksi onkin tärkeää pitää mahdollisimman hyvää huolta suolistosta ravinnon ja oikeiden lisäravinteiden avulla. Riittävä uni ja liikunta ovat myös tärkeitä asioita suoliston kannalta.

Relan tutkittu sisältö – Hyvät maitohappobakteerit lapsille

Rela-tuotteiden sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeri on eristetty äidinmaidosta. Tänä päivänä Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteeri on yksi maailman tutkituimmista probiooteista.

Tutkittu päiväannos on 100 milj. maitohappobakteeria, jonka saa yhdestä Relatabs-purutabletista tai viidestä Reladrops-tipasta. Relatabs on gluteeniton sekä maidoton, eikä sisällä eläinperäisiä aineita. Tuotteita saa ostaa apteekeista.

maitohappobakteerit lapsille
Rela on hyvänmakuinen maitohappobakteeri lapselle.

Suomalaista yrittäjyyttä

Rela-tuotteiden takana on vuonna 1987 perustettu suomalainen perheyritys Verman. Tuotevalikoimaan kuuluu reseptilääkkeitä, itsehoitolääkkeitä, ravintolisiä, haavanhoitotuotteita sekä terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita.

Vermanin tuotteita on markkinoilla Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Toiminnassaan Verman keskittyy myyntiin, markkinointiin ja tuotekehitykseen. Pääkonttori sijaitsee Keravalla.

Lue täältä lisää Vermanista ja sen arvoista

Lue D-vitamiini hyödyt – Opas lapsiperheille

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös