lasten festarit kokemuksia

Lasten Festarit -kokemuksia: Mukavaa ja ilmaista tekemistä koko perheelle!

Lasten Festarit -kokemuksia: kivaa tekemistä perheille

Koko perheen ilmainen lastenkulttuuritapahtuma Lasten Festarit järjestetään vuosittain elokuussa Hesperian puistossa Helsingissä, joten päätimme jakaa hieman aikaisempien vuosien Lasten Festarit -kokemuksia.

Tapahtuma tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria ja monenlaista kivaa tekemistä ja kokemista perheen pienimmille ja heidän läheisilleen.

Tämän vuoden tapahtuma lähestyy jo kovaa vauhtia ja tässä vaiheessa onkin hyvä tutustua tapahtuman eri osapuolien kokemuksiin viime vuoden tapahtumasta. Haastattelimme sekä yhtä tapahtuman kävijää, yhtä vapaaehtoistyöntekijää että yhtä tapahtuman yrityskumppaneista antaaksemme teille laajan näkemyksen siitä, millainen onkaan Lasten Festarit tapahtumana.

Kävijänä Lasten Festareilla – Monenlaista puuhaa ja hyvää ruokaa

Lasten Festareilla on aina monenlaista puuhaa ja hyvää ruokaa. Tapahtuma on todellakin vierailun arvoinen, joten luepa seuraavaksi hieman Lasten Festarit -kokemuksia.

lasten festarit 2016 kokemuksia
Lasten Festareilla 2016 pääsi koristelemaan oman kangaskassin.

Anna Holopainen kävi perheensä kanssa Lasten Festareilla 2016. Mukana olivat hänen miehensä Teemu sekä lapset Hato (melkein 3 v.) ja Nomi (1 v.). He osallistuivat tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

”Muistan, että ostimme Lasten Festarien arpoja ja voitimme kaksi Angry Birds -reppua. Toisen myin ja toinen on edelleen käytössä Haton kerhoreppuna. Katsoimme myös tanssi- ja musiikkiesityksiä ja mieleen jäi eri toimintapisteistä erityisesti kangaskassi, jota sai itse maalata ja jonka sai ottaa mukaan sekä Oopperatalon takana ollut temppurata. Oli kaunis ilma ja oli kiva viettää kesäistä päivää ja syödä hyvää ruokaa” – Anna Holopainen, Lasten Festarit 2016 kävijä

Kuten aiempinakin vuosina, myös tänä vuonna Lasten Festarit tarjoaa kävijöilleen monenlaista nähtävää, tehtävää ja koettavaa.

Sunnuntaina 6.8.2017 klo 10-16 pääset kuuntelemaan laadukkaita lastenmusiikkiesityksiä, pääesiintyjänä tapahtumassa on Emma-voittaja Kikattava Kakkiainen.

Tapahtuman teemana vuonna 2017 ovat ekologisuus ja yhdessä tekeminen ja näitä teemoja heijastellaan tapahtuman aktiviteeteissa.

Tapahtumassa pääset muun muassa:

  • askartelemaan kierrätyssoittimen
  • pomppimaan pomppulinnassa
  • pomppimaan 13 metriä pitkällä trampoliinilla
  • tutustumaan erilaisiin ajoneuvoihin
  • katsomaan hienoja näytöksiä kuten tanssi-, jumppa- ja saippuakuplaesityksiä.

Lasten Festarit on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Vapaaehtoisena Lasten Festareilla – hyvä oppimiskokemus, lasten välitön riemu lämmittää sydäntä

Lasten Festarit toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoiset ovat valtavan isossa osassa Lasten Festarien toteutuksessa, sillä tapahtuma tehdään kokonaisuudessaan pääosin vapaaehtoistyönä ja jopa 10 000 kävijän tapahtuman toteuttaminen vaatii taakseen melkoisen tiimin.

lasten festarit vapaaehtoinen
Lasten Festarit toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin Helena Rebane osallistui Lasten Festareille vapaaehtoisena osana Keskuspuiston nuorkauppakamarin tiimiä.

Tapahtuman toteuttaa vuonna 2017 Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry yhteistyössä PuskaPromotion elämystoimiston kanssa.

”Osallistuminen Lasten Festareiden järjestämiseen on aina ollut rikastuttava kokemus. Vaikka itselläni ei ole vielä lapsia, hyvän mielen luominen lapsiperheille on ollut hauskaa ja palkitsevaa. On vain niin mahtavaa tehdä jotain näin isoa kuin Lasten Festarit, kun tiedät, että se tuo iloa niin monelle tuhannelle pienelle ja isommalle vieraalle. Päivän lopuksi on aina voittajafiilis – hirveän väsynyt, mutta toisaalta niin tyytyväinen ja onnellinen.” – Helena Rebane, Lasten Festarit 2016 vapaaehtoinen

Lasten Festarien järjestäminen on Helenan mukaan ollut hieno oppimiskokemus. Kaikille vapaaehtoisille on riittänyt runsaasti tekemistä ja kaikesta tekemisestä on voinut oppia jotain uutta. Lasten välitön riemu ja tyytyväisyys on ollut paras palkkio raskaasta työstä.

Tapahtumapäivä alkaa aina alueen rakentamisella ja päättyy myöhään illalla, kun kaikki on vihdoin saatu purettua ja siivottua sekä roskat yms. kuskattua pois.

Päivän aikana tekemistä riittää vaikka minkälaisissa tehtävissä kävijöiden ohjaamisesta pomppulinnan vetäjänä toimimiseen ja arpojen myymiseen.

Kumppanina Lasten Festareilla – maksuttoman lastenkulttuuritapahtuman puolesta!

Koko tapahtumaa ei pystyttäisi järjestämään ilman yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat sponsoroinnilla tapahtuman pakollisten kulujen kattamisen.

lasten festarit kumppanikokemuksia
Mehiläinen oli Lasten Festarit pääkumppani vuonna 2016 ja nyt uudestaan vuonna 2017

Yksi tapahtuman pääkumppaneista vuonna 2016 (ja taas myös vuonna 2017) oli lastenlääkäriasema Mehiläinen, joka järjesti lapsille kiva puuhaa teltallaan.

”Mehiläisen Lastenlääkäriasema osallistui myös vuonna 2016 Lasten Festareille. Mehiläisen teltalla lapset saivat taiteilla vapaasti tai painaa omia käden tai varpaiden kuvia Mehiläisen kangaskasseihin. Vilinää ja vilskettä riitti! Lapset ja aikuiset viihtyivät ja sää oli mitä parhain! Odotamme innolla seuraavaa kesää ja kivaa festaripäivää!” – Mehiläisen sairaanhoitajat Anna Raike, Anna Åkerberg , Marjo Salminen ja terveydenhoitaja Sirpa Jaskari.

Kumppanien ständeillään lapsille järjestämä ohjelma on tärkeässä osassa tapahtumaa.

Vuosittain miltei 50 toimijaa järjestää monenlaista aktiviteettia kasvomaalauksesta ja askartelusta pomppulinnassa pomppimiseen ja tanssitunteihin.

Lasten Festarit on vuodesta toiseen valtava ponnistus ilmaisen lastenkulttuurin puolesta ja on hienoa, että järjestetään maksutonta laadukasta toimintaa, johon kaikki saavat osallistua.

lasten festarit jalka
Pienimmätkin pääsevät mukaan tekemiseen Lasten Festareilla

Kannattaa siis suunnata Lasten Festareille Hesperian puistoon sunnuntaina 6.8.2017 klo 10-16 toteamaan itse, kuinka hieno, hauska ja osallistava päivä onkaan kyseessä!

Tapahtuma on maksuton.

Lue lisätietoja Lasten Festareista 2017.

Kuvat: Mehiläinen ja Laura Hannula, Keskuspuiston nuorkauppakamari Helsinki ry

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös