lapsivakuutus kokemuksia

Lapsivakuutus kokemuksia – ilman vakuutusta en uskaltaisi olla

Lapsivakuutus kokemuksia

Seuraavan Lapsivakuutus kokemuksia – ilman vakuutusta en uskaltaisi olla -artikkelin mahdollistaa yhteistyömme TerveysHelppi-palvelun kanssa

Kun odotin esikoista, aloin tutkimaan lapsivakuutuksia samantien raskauden alussa. Etsin netistä lapsivakuutus kokemuksia. Oli päivänselvää, että otan vakuutuksen heti, kun varhaisultrassa on käyty. Minulla todettiin raskausdiabetes keskiraskaudessa. Olin ehtinyt ottaa LähiTapiolan lapsivakuutuksen, mutta raskausdiabetes olisi saattanut olla este saada vakuutusta ennen syntymää.

Onnekseni vakuutusta on tarvittu aniharvoin, mutta en missään nimessä olisi jättänyt lastani vakuuttamatta. Paras vakutushan on sellainen, jota ei tarvitse käyttää. Kuopuksen osalta otin myös vakuutuksen heti varhaisultran jälkeen.

Voit hakea syntyvälle lapsellesi varausvakuutusta, kun ultraäänitutkimus raskausviikon 10 jälkeen on tehty, ja viimeistään kaksi kuukautta ennen lapsen laskettua syntymäaikaa. Varausvakuutus myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella. Äidin on oltava varausta haettaessa alle 43-vuotias.

lapsivakuutus kokemuksia

Ilman lapsivakuutusta ei uskaltaisi olla

Facebookin feedissä tuli vastaan tuttavan päivitys: “Lapsivakuutus – parasta maailmassa”. Päätin kysellä muutamilta muiltakin tuttavilta Facebookin mammaryhmästä lapsivakuutus kokemuksia ja sain seuraavanlaisia kommentteja:

“Meidän kummallakin lapsella on ollut vakuutukset syntymästään asti ja ikävä kyllä niillä ollut aikalailla käyttöä. Lapsivakuutuksien avulla meillä on ollut mahdollista päästä nopeasti eri alojen eksperteille ilman huolta, että ”onko meillä rahaa tähän”. Lääke-, tutkimus- ja vastaanottokustannukset on maksettu aina meille nopeasti takaisin. LähiTapiolan korvausten hakeminen on helppoa ja sujuvaa.”

“Meillä on kaikilla lapsilla putkitettu korvat n. yhden vuoden kieppeillä. On ollut hyvä etu päästä jo siinä korvatulehdusvaiheessa korvalääkärille ja sitä myötä myös nopeasti putkitukseen ilman jonotusta. Ja toinen asia mitä arvostan on se, että nyt työssä käyvänä voin itse valita sen lääkäriajan esim. iltaisin. Pk-seudulla kun näitä yksityisiä on ihan riittämiin. Eikä tarvitse tyytyä siihen, mitä terveysasemalta annetaan.”

“Meillä on vakuutukset kaikilla. Esikoinen on tainnut olla ainoa, jolle on sitä käytetty, kun atooppinen iho ja saa kaikki rasvat mm. vakuutuksista takaisin. Samaten vauvana saatiin yksityisen allergiatestit vakuutuksista. Nyt pitäis ottaa tälle uusimmallekkin, muutama päivä aikaa. En uskaltais olla ottamatta.”

“Me otettiin lapsivakuutus vasta, kun lapset olivat parin kuukauden ikäisiä. Maija on nyt vajaan 5 vuoden aikana ollut kaksi kertaa lääkärillä ja niistä toinenkin sellainen, et oltais jätetty ehkä väliin ilman vakuutusta. Pitkittynyt yskä mikä lähtikin sitten itsestään. Masalla ollut muutama käynti enemmän. Ei siis olla sairasteltu hirveemmin ja melkolailla nettomaksajia siis ollaan oltu, mutta halusin vakuutukset ihan sen takia, että uskon että pikkuhiljaa menee siihen tää terveydenhuolto suomessa, että ilman vakuutusta ei saa mitään. Ja noi on satavuotiaaksi asti voimassa. Kun lapset menee päiväkotiin tai kouluun, niin voi alkaa se sairastelu ja kätevää, kun pääsee sitten nopeesti lääkäriin, eikä tarvii miettiä mitään! Masalla on ollutkin nyt jotain ihottumaa jaloissa, joka ei meinaa parantua kotikonstein ja mietitty et voisikin mennä niitä näyttämään, kun kerran on se vakuutus.”

“Meillä on kaikilla lapsilla vakuutus. Aika vähän on ollut hyötyä, onneksi. Mutta en uskaltaisi olla ilmankaan.”

Miksi vakuutus kannattaa ottaa jo raskauden aikana?

Jos loppuraskaudessa sattuisi jotain äidille tai vauvalle tuo vakuutus turvaa. Samoin vakuutus turvaa mahdollisten synnytyskomplikaation haitat lapselle, samoin se korvaa tulevat lääkärikäynnit, jos lapsella todettaisiin heti joku sairaus tai vamma. 

Ottamalla vakuutuksen lapsellesi jo ennen syntymää varmistat, että vakuutuksen saa ilman sairauskohtaisia rajoitusehtoja. Varausvakuutus sisältää aina vähintään sairauden ja tapaturman hoitokulut.

Lähitapiolan lapsivakuutus pähkinänkuoressa:

  • Voit ottaa vakuutuksen lapsellesi jopa ennen syntymää, viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua syntymäaikaa.
  • Halutessasi vakuutus jatkuu vanhuuteen saakka ilman uusia terveysselvityksiä. Useimmat vakuutuksen turvista on voimassa 100-vuotiaaksi asti.
  • Lapsivakuutus sopii moneen tarpeeseen, sillä se kattaa sekä ohimenevät että vakavat sairaudet.
  • Vakuutukseen kuuluu Lähitapiolan TerveysHelppi, jonka avulla lapsi pääsee nopeasti ja joustavasti hoitoon.

> Lue täältä kattava opas vauvavakuutuksen ottamiseen

Lue myös Vakavan sairauden vakuutus lapselle – Mielenrauhaa vanhemmille

Lue myös TerveysHelppi kokemuksia

Lue myös Mehiläisen Digiklinikka helpottaa lapsiperheen arkea

lapsivakuutus kokemuksia

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös