Lapsiperheiden menovinkit kesälle

Lapsiperheiden menovinkit kesälle

Kohta se on jo täällä, nimittäin kesäloma! Reilun viikon päästä viimeisetkin lapset päästetään kesälaitumille. Meillä on enää yksi tai kaksi kerhopäivää alkuviikosta, ja kevätnyyttäripiknik, ja ensi viikon perjantaina alkaa jo meidän kesäloma.

Tämä on minun viimeinen kesäloma kotona lasten kanssa, ja me aiotaan nauttia siitä täysillä!

En halua ottaa stressiä kesästä, meillä ei ole varattu kuin yksi miniloma Tukholmaan, muuten me aiotaan vaan olla fiiliksellä go with the flow!

Mutta lähetään vähän katsomaan meidän viime vuoden kesäloman tapahtumakalenteria, ja bongataan muutama uusikin menovinkki tälle kesälle.

Menot ja meiningit alkaa heti ensi viikonloppuna, kun keskustan valtaa Maailma Kylässä -festarit. Festarit on koko perheen ilmaistapahtuma, jossa pääsee nauttimaan musiikista, tanssista ja syömään eksoottisia ruokia.

Heinäkuussa on jälleen Skidit Festarit, tämä on maksullinen tapahtuma, ja lippujen myynti on jo alkanut. Voin sanoa, että on rahansa väärti, tuolla viihtyy koko päivän!

skidit festarit

Jos ei pelkää väentungosta, ja on valmis lähtemään lapsen/lapsien kanssa ilman vaunuja liikkeelle, niin elokuun alussa on hesperian puistossa ilmaistapahtuma Lasten festarit. Näistä ei valitettavasti omakohtaista kokemusta ole, juurikin edellä mainittujen syiden takia, mutta varmasti näkemisen ja kokemisen arvoiset.

Minilomat on aina ihana piristys lapsiperheen arjen keskelle.

Me ollaan käyty paljon Tukholman risteilyillä, ja myös Tallinna eläintarhoineen ja uimarantoineen on aivan ihana paikka kesällä. Tukholmassa kannattaa kesällä käydä Humlegårdenissa, siellä löytyy aikuisille sekä lapsille nähtävää ja tekemistä.

Humlegården

Lapset rakastavat eläimiä, joten yksi must kesäreissu on tehtävä Fallkullan kotieläintilalle ja/tai Haltialan tilalle.
Linnanmäki nyt on koettava joka kesä, ja hei, siellä on pikkuväelle edelleen ilmaislaitteet olemassa!
Korkeasaari on myös joka kesän ehdoton päiväretken kohde, mutta kokemuksen mukaan tämä kannattaa ajoittaa alkukesään, sillä kuumalla ilmalla eläimet haluavat olla omissa oloissaan (piilossa viileässä).

korkeasaari

Sitten on myös kaikki Helsingin ihanat saaret; päiväreissu Suomenlinnaan tai Pihlajasaareen tai Mustasaareen tai muihin saariin, mihin lautta vie.

Jos sadepäivä yllättää, kuten tämä Suomen kesän kulku on sellainen, että toukokuun auringonpaisteet antaa liikaa toivoa, kesäkuun sataa ämpärikaupalla ja heinäkuussa vasta alkaa helteet, niin nou hätä!

Me ei olla vielä Annantalossa käyty, joten siellä täytynee yksi kesäkuinen sadepäivä viettää. Tyttö oli kerhon kanssa käynyt Espoonlahdessa tempputemmellyksessä, ja oli kuulemma aivan huikea mesta, sinne siis purkamaan energioita! Hoploppi ja SeaLife listalle myös!

SeaLife

Ja mitä mä en ikinä kyllästy kehumaan, on ratikkamuseo! Niitä ratikoita on vain muutama, mutta silti nuo lapset tykkää ne koluta läpi moneen kertaan, ja mikä ihaninta, se on museo, jossa saa juosta ja kikattaa niin että halli raikuu!

Ratikkamuseo

Muistetaan myös Helsingin kaupungin tarjoama puistolounas! Tää on ihan huippu juttu. Tyttö on joka kesä pyytänyt päästä puistoruokailemaan, ja me ollaan käyty joka kesä kerran siellä. Tänä kesänä käydään kyllä useammin. Ainakin meidän puistoruokailu on isossa leikkipuistossa, jossa takuuvarmasti näkee kavereita, joita ei välttämättä muuten lomalla näkisi.

Joka päivä ei jaksa lasten kanssa lähteä reissaamaan toiselle puolelle kaupunkia puolen elämän kokoisen laukun kanssa, joten kodinkin lähistöllä voi kehitellä kaikkea kivaa. Perus leikkipuistoilut on aika pop, varsinkin kesällä on useat päiväkodit kiinni, joten niiden pihoille pääsee leikkimään. Myös metsäretket on aivan ihania, sieltä löytyy kukkia ja perhosia ja ties mitä, ja loppukesästä olet kouluttanut lapsillesi marjastajan hermot!

metsäretki

Ja mikäpä olisi ihanempaa kesällä, kuin mökkeily? Jos ei omaa mökkiä löydy, niin voihan sitä repästä ja lähteä vaikka telttailemaan!

mökkeily

 

Se on aina hyvä aloittaa nämä tekstit rennolla asenteella, eihän tästä kesästä mikään kiireinen tule. Tässäpä tulla tupsahti ainakin 22 vinkkiä lomalle, siinä on jo melkein yksi lomakuukausi buukattu täyteen.

Löydät lisää tekstejäni täältä.

Krista Aalto

Kirjoittaja on kahden pienen riitapukarin äiti.

Täällä seurataan lasten hyvinä päivinä minien muotia ja elämää, ja huonoina päivinä puretaan kiukkua tekstiksi. Äidin henkireikä on liikunta, ja syksyllä koittavat ensimmäiset bikini fitness -kisat.

Instagram @Fitkrista

Takaisin ylös