imetystarinoita nykymutsi

Imetystarinoita ja -vinkkejä äideiltä äideille

Imetystarinoita ja -vinkkejä äideiltä äideille

Imetys herättää äideissä monenlaisia kysymyksiä ja tunteita, joten päätimme kerätä tähän imetystarinoita ja -vinkkejä muilta äideiltä.

Joskus paras apu löytyy toisten äitien kokemuksista ja vertaistuesta – muiden imetystarinoita kuunnellen ja niistä oppien.

Imetystarinoita – Hämmennystä ja haparointia

Olen viikon vanhan esikoisen hämmentynyt ja hormonihuuruinen äiti. Istun sohvalla tyyny- ja peittokasan keskellä yrittäen löytää sopivaa imetysasentoa.

Tuijotan puhelimen näytöltä kuvaa oikeaoppisesta imetysotteesta.

En ymmärrä kuvaa enkä varsinkaan sitä, miten noin 15 sekunnin välein otteensa irrottavan vauvan saisi pysymään aloillaan mitään otetta harjoittelemaan.

Tuskastun ja saatan heittää vieressä istuvalle puolisolle jotain nasevaa kaikkien seesteisten imetyskuvien joutamisesta alimpaan maanrakoon.

Siinä hetkessä kaiken epävarmuuden keskellä seesteisyys ja imetys tuntuu kovin kaukaa haetulta yhdistelmältä.

Tulevina viikkoina imetys alkaa hiljalleen luonnistua. Vaikka vauva on edelleen rinnalla suunnilleen yhtä rauhallinen kuin viisivuotias karkkihyllyllä, alan pikkuhiljaa päästä jyvälle siitä, mikä on juuri se meidän juttumme ja mikä ei.

Silti kaipaan välillä jonkun kokeneemman sanomaan, että tämä riittää.

Että sinä pärjäät ihan hyvin ja ei ole syytä huoleen. Minäkin ajattelin aikoinaan juuri noin.

Imetystarinoita – ”Miksi tästä ei puhuttu etukäteen?”

Istun kahvilla ystäväni kanssa ja kuuntelen sivukorvalla toisessa pöydässä käytävää keskustelua. ”Heräsin monena aamuna siitä maitolammikosta ja ihmettelin, että mikä tää homma on.

Miten ihmeessä tästäkään ei puhuttu mitään etukäteen?

Kerta ei ole ensimmäinen eikä se jää viimeiseksi, kun kuulen jonkin lausuvan samaa imetykseen liittyen.

imetystarinoita

Imetykseen liittyvää tietoa on nykyisin kohtalaisen hyvin saatavilla, mikäli vain osaa hakeutua tiedon lähteille. On oppaita ja kokonaisia imetykselle pyhitettyjä sivustoja sekä tukiryhmiä livenä ja Facebookissa.

Oikeanlainen tieto oikeassa hetkessä luo hyvän pohjan onnistuneelle imetystaipaleelle.

Monenkirjavia imetyskokemuksia ja imetykseen liittyviä tunteita ei kuitenkaan pysty kuvaamaan pelkillä suosituksilla ja teorialla.

Joskus riittää, kun kuulee, että joku toinenkin on miettinyt noin ja tuolle toisellekin on käynyt samoin.

Nykymutsin imetyskirja kertoo äitien tarinat ja vinkit

Päätän, että tässä on jotain, mihin on syytä tarttua. Pyydän mukaan hyvän ystäväni, jonka kanssa lähdemme suunnittelemaan projektia, jossa kirjan tekemistä lähestytään uudesta näkökulmasta.

Tahdomme kuulla parhaat vinkit, hauskimmat tarinat ja pahimmat epätoivon hetket suoraan äideiltä ja teemme sen julkisesti sosiaalisessa mediassa!

Uskomme siihen, että erilaisten imetyskokemusten jakaminen rohkaisee äitejä etsimään ratkaisuja ongelmiin ja tekee näkyväksi imetykseen liittyviä iloja ja suruja.

Jotta saisimme mukaan kokemuksia mahdollisimman laajasti, perustamme projektille Facebook-sivun, jonka kautta ryhdymme keräämään tarinoita. Nykymutsin imetyskirja on saanut alkusysäyksensä.

Kun julkistamme kirjaprojektin, on minun ja esikoiseni yhteinen imetystaival jatkunut jo yhdeksän kuukautta.

Pumppaan maitoa niiden päivien varalle, kun työstän kirjaa kodin ulkopuolella ja nukun katkonaisia öitä, kun vauva päättää aloittaa seuraavan tiheän imun kautensa yön tunteihin aivan erityisesti satsaten.

Poden hetken epäonnistumisen fiiliksiä, kun hyvin alkanut unikoulukokeilu näyttää valuvan lisääntyvien yöimetysten myötä hukkaan, mutta kieltäydyn lopulta ajattelemasta niin ja päädyn kehumaan itseäni melko erinomaiseksi kehittyneestä taidostani nukkua ja imettää yhtä aikaa.

Ehtii sen unikoulun myöhemminkin, nyt hei imetetään!

Tule mukaan jakamaan oma imetystarinasi!

Lähde Nykymutsin imetyskirjan matkaan ja kerro, mitä sinun mielestäsi jokaisen äidin tulisi tietää ennen imetystä!

Voit seurata meitä ja jakaa tarinasi Facebookissa ja Instagramissa. Toivomme mukaan kaikenlaisia imetystarinoita ja imettäjiä kestosta ja tyylistä riippumatta. Tervetuloa!

Laura Talvitie

laura@imetyskirja.fi

> Lue täältä muita vieraskirjoituksia

Lue tästä Tiheän imun kausi – Näillä ohjeilla selviät imetysmaratonista

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös