Ensikoti

Äitien parhaaksi – Ensikoti tarjoaa avun uuteen elämään

Äitien parhaaksi – Ensikoti antaa tukea vanhemmuuteen

Naistenklinikan perhehuoneessa oli kuuma ja vastasyntynyt tuhisi kainalossani. Minusta oli tullut äiti. Silloin en vielä tiennyt, miten ensikoti tulisi liittymään elämääni.

Muistot ovat heinäkuiselta päivältä kymmenen vuoden takaa, jonka jälkeen moni asia elämässäni muuttui. Muun muassa se, että halusin tehdä maailmasta paremman paikan.

Oman navan tuijottamisen sijaan huomioni kiinnittyi tyttäreeni. Se ei kuitenkaan riittänyt. Sisäinen hyväntekijäni oli herännyt eloon.

Sen sijaan, että olisin myynyt Ellan pieneksi jääneet vaatteet, halusin lahjoittaa ne jollekin. Otin yhteyttä Espoon Ensikoti Esmiinaan. Löysin sen netistä.

Lasten vaatteiden lisäksi lahjoitin leluja, kirjoja ja mammatarvikkeita kerta toisensa jälkeen. Näistä hetkistä syntyi yhteistyö, joka on kasvanut ja kehittynyt vuosien ajan.

ensikoti lahjoitus

Ensikodista apua uuteen elämään

Ensikodit auttavat erityistä tukea vaativia vauvaperheitä. Perheet Vanhemmat oppivat rakentamaan vuorovaikutusta ja hyvää kiintymyssuhdetta vauvan kanssa.

Perheet saavat tukea myös arjenhallintaan. Yhdessä opetellaan tekemään ruokaa, siivoamaan ja pesemään pyykkiä.

Ensikotiin voi tulla odotusvaiheessa tai vauvan syntymän jälkeen. Avohoitoyksiköissä perheet asuvat jo omissa kodeissaan ja käyvän Ensikodissa useamman kerran viikossa vanhemmuutta tukevassa toiminnassa.

Ensikodista saa tarvittaessa myös päihdekuntoutusta.

Sinäkin voit auttaa

Ensikodin asiakasperheitä voi auttaa monella tavalla. Mikäli haluat, voit lahjoittaa hyvälaatuisia ja käyttökelpoisia tavaroita perheille; vaatteita, leluja, kirjoja, kodintarvikkeita jne. Halutessasi voit ryhtyä vapaaehtoiseksi. Voit auttaa lastenhoidossa, arjen askareissa tai ryhtyä ystäväksi äidille. Äidin voi viedä vaikka kirjastoon, uimaan tai elokuviin.

Koulutan työkseni valmentajia. Valmentajien kanssa olemme järjestäneet erilaisia valmennustilaisuuksia, joissa on annettu keinoja luoda parempaa itsetuntoa, rakentaa ihmissuhteita tai opeteltu tunnetaitoja.

Onko sinulla ammatti, jonka avulla voisit auttaa perheitä? Voit auttaa perheitä esimerkiksi taloustaidoissa, kehonhuollossa, sisustamisessa tai ruuanlaitossa. Halutessasi voit lahjoittaa vaikka lahjakortteja hierontaan, kampaajalle tai manikyyriin. Parasta on, kun löydät sinulle sopivan tavan auttaa. Lisätietoja löydät Ensikotien omilta sivuilta.

Hemmottele äitiä

Tulevan äitienpäivän kunniaksi olemme keränneet äideille hemmottelevia lahjoja, kuten ihonhoitotuotteita, hiustuotteita, meikkejä ja muuta mukavaa.

Äidit ovat hyvin kiitollisia pienistäkin lahjoista. Hemmottelu on yksi tapa pitää itsestä huolta ja tuntea itsensä arvokkaaksi. Asia, jonka jokainen äiti on ansainnut.

Mikäli sinä haluat olla mukana, voit lahjoittaa äideille jotakin kivaa lahjaksi. Tuotteiden tulee olla luonnollisesti uusia. Lahjoja ei kannata pakata, henkilökunta hoitaa sen puolestasi. Samalla he voivat valita sopivat tuotteet itse kullekin äidille.

Pääkaupunkiseudulta löytyvät seuraavat yksiköt, jonne tuotteita voi lahjoittaa. Valitse sinulle sopiva yksikkö. Soitathan ennen kuin menet, että henkilökuntaa on paikalla.

HELSINGIN ENSIKODIT

Avopalveluyksikkö Pesä (20 äitiä)

Nokiantie 2- 4

  1. 040 535 9868

Päiväryhmä Varvara (5 äitiä)

Ensikodintie 4

044 726 0793

Vallilan ensikoti, Balanssi- ja Triangeliyksiköt (14 äitiä)

Ensi-Kodin tie 4

050 330 3977

Oulunkylän ensikoti (5 äitiä)

Kantakyläntie 23

040 556 9327

ESPOON ENSIKODIT

Avopalveluyksikkö Esmiina (15 äitiä)

Tinurinkuja 4, 3. krs

  1. 044 726 0789

Ensikoti Helmiina (5 äitiä)

Kivenlahdenkatu 1 A

  1. 050 467 9307

Mikäli asut muulla kuin pääkaupunkiseudulla, niin Ensikoteja löytyy ympäri Suomea. Lisätietoja löydät täältä.

Kiitos, että autat. Uskon siihen, että jokainen meistä muuttaa joka päivä maailmaa pienillä teoilla. Se, mihin suuntaan sinä teet muutosta, on sinusta itsestäsi kiinni. Tämä on yksi tapa tehdä hyvää.

Ihanaa äitienpäivän odotusta sinulle ja läheisillesi!

Anne Karilahti
Äiti, valmentaja, yrittäjä
anne.karilahti@valmentamo.fi
040 59 39 339

Olemme hemmottelemassa äitejä 8.6.2017 Vallilan yksikössä Helsingissä. Jos haluat olla mukana, laita minulle viestiä.

>> Lue täältä vuoden 2018 uusista päivähoitomaksuista

Vieraskirjoittaja

Haluatko olla mukana kertomassa tarinasi sivustollamme? Ota yhteyttä meihin rohkeasti joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse info(a)lapsiarkea.com

Takaisin ylös