DIY lastenhoitajien lahjat

DIY-lahjat lastenhoitajille

DIY-lahjat lastenhoitajille

Enää on vajaa kolme viikkoa aikaa koulujen ja päiväkotien kevätjuhliin.

Mikäli et halua viedä hoitajille sitä, mitä he ovat kyllästymiseen asti saaneet, eli maitosuklaalevy ja ruusu – tee tänä vuonna itse.

Me ollaan joka vuosi tehty itse lahjat hoitajille, niin joulu- kuin kevätjuhlaan. Hoitajat tykkäävät saada jotain, mitä lapset ovat tehneet omin pikku kätösin, ja lapset rakastavat askartelua.

Esittelen nyt meidän DIY -lahjat, mitä annettiin joululahjoiksi mummoille ja kerhon ohjaajille. Ja hei, äitienpäiväkin kolkuttaa jo ovella, joten poimi tästä kiva idea äitienpäivään!

DIY lahjat
DIY-lahja hoitajille

Kassin sisältä löytyy itse leivottu piparkakku varustettuna omalla nimellä, lasipurkkiin leivottu itse herkkuja, patahanskat sekä patalaput, ja kassina toimii itse koristeltut kangaskassit.

Tarvikkeet, joita tarvitset DIY-lahjan tekemiseen:

  • Kangaskassi (paras on puuvillainen)
  • Patahanskat ja patalaput
  • Sabloneja (meillä oli kirjain sabloni sekä tarrakuvio sabloni noihin kassien kulmiin)
  • Kangasvärejä
  • Halutessasi kangastusseja
  • Teippiä

Ensimmäisenä silitin kassit, patahanskat ja patalaput. Näiden teko kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä ainakin itse olen niin peukalo keskellä kämmentä -ihminen, enkä yhtään luotu näihin DIY-projekteihin, että näitä sai aina vähän säätää ja venkslata värien kuivumisien vuoksi.

Aloitin kangaskasseista, laitoin kangaskassien sisään vanhan lakanan, joka saa värjääntyä. Mikäli et pistä kassin sisään mitään suojaa, tulee värit läpi toiselle puolelle. Kirjainsablonit teipattiin kiinni kassiin ja lapset tuputtivat vanutyynyillä kangasvärejä sablonista. Koska nuo kuviosablonit olivat niin ohutta viivaa, oli lapsille helpompi värittää ne kangastusseilla.

Ja tässä kohtaa vinkki vitonen! Paljon helpompi valinta on muovisablonit nimen kirjoittamiseen, sillä näiden leikattavien kirjainsablonien kanssa sai odottaa aina puolipäivää yhden kirjaimen kuivumista, ennenkuin pystyi tekemään toisen kirjaimen.

Patahanskat ja -laput on tehty samalla tavalla, sabloneiden kanssa kangasväreillä ja -tusseilla värittämistä.

DIY lahja

Varmistaaksesi parhaan lopputuloksen, anna kassien ja patalappujen kuivua rauhassa kokonainen vuorokausi, ja tämän jälkeen varovasti painele lämmitetyllä silitysraudalla väritettyjen kohtien päältä. Näin kuviot ja tekstit ovat pesunvarmasti painuneet kankaisiin kiinni.

Ja hei, ei hätää – tässä ei tarvitse olla askartelu ihminen! Mä en sellainen ole nimittäin tippaakaan, en osaa tehdä mitään nätisti, eikä multa löydy visuaalista silmää. Lapset pääsee tekemään, ja itse tarvitsee olla vain assarina mukana auttamassa. Nämä tällaiset DIY lahjat ovat aika takuuvarmat lahjat varsinkin isoäideille, ja lastenhoitajille.

Me aletaan huomenna askartelemaan tämän vuoden äitienpäivälahjoja, jälleen pikkusormille jotain kivaa tekemistä.

Ps. Täältä voit lukea aikaisempia kirjoituksiani.

Krista Aalto

Kirjoittaja on kahden pienen riitapukarin äiti.

Täällä seurataan lasten hyvinä päivinä minien muotia ja elämää, ja huonoina päivinä puretaan kiukkua tekstiksi. Äidin henkireikä on liikunta, ja syksyllä koittavat ensimmäiset bikini fitness -kisat.

Instagram @Fitkrista

Takaisin ylös