Juoksurattaat parkissa

Testissä juoksurattaat – Beemoo Sport Kombo

Testissä juoksurattaat – Kevyet juoksurattaat päivittäiseen käyttöön

Tämä Testissä juoksurattaat -artikkeli on tehty yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

Saimme Beemoo Sport Kombo -juoksurattaat vauhdittamaan kevätlenkkejämme. Olemme käyttäneet niitä päivittäin kauppareissuilla ja ovatpa ne toimineet myös innoittajana juoksulenkkien starttailussa.

Ahkerana lenkkikahvittelijana mukinpidike ja säilykelokero olivat ominaisuuksia, joita odotin eniten.

Vihdoinkin takkini säästyisi kahvin roiskeilta ja loputon pelko siitä, että avaimet jotenkin onnistuvat kiipeämään pois taskusta olisi ohitse. Edellisissä rattaissamme ei näitä ominaisuuksia löytynyt.

Juoksurattaat

Laatikosta juoksurattaat kaivettuani oli ensituntuma kevyt. Kokoaminenkin oli kohtalaisen helppoa. Rattaat painavat 10,6 kiloa ja niitä suositellaan 6kk-4-vuotiaille lapsille. Maksimikuormitus on 15 kiloa, joten voin paljastaa jo heti, että meille nämä rattaat jäävät ainoiksi välineiksi taaperon kärräilyyn.

Juoksurattaat, jossa suuret pyörät ja kääntyvä etupyörä

Suuret pyörät ja kääntyvä etupyörä ovat juoksurattaiden etu kaikenlaisissa maastoissa ja suojaava kuomu pelastaa kärräilijät säiden armoilta.

Luin myös muiden testaajien käyttökokemuksia ja joku oli sitä mieltä, että rattaat kääntyvät raskaasti.

Pisti miettimään, että millaisilla traktoreilla olen ennen kärräillyt, sillä minun mielestäni nämä juoksurattaat kääntyvät melkein kuin unelma.

Ehkä edellisten rattaiden etupyöräongelmilla on jotain tekemistä sen kanssa, että nämä tuntuvat kevyiltä käännettäviltä.

Juoksurattaat parkissa

Rattaiden tavarakori on juuri sen kokoinen, että lähikauppaostokset ja kuravaatteet sujahtavat sinne helposti. Tykkäsin myös kuomusta, jonka saa venytettyä vetoketjun ansiosta varsin suojaavaksi.

Koska kuomussa on läpinäkyvä kurkistusluukku, pystyn seurailemaan jälkikasvuni unia – mikäli hän nyt enää koskaan suostuu nukahtamaan vaunuihin – vauhdissa.

Rattaiden selkänoja ei mene ihan makuuasentoon, mutta sen saa kyllä riittävän alas niin, että taaperon on siinä ihan hyvä nukkua.

Kurkistusluukku juoksurattaissa

Juoksurattaiden kuomu

Erityisesti talvella olisin arvostanut suojaavaa kupua, sillä joka säällä ulkoilevina olemme saaneet kerran jos toisenkin rännät ja loskat naamallemme. 

Suuret pyörät hämmästyttivät aluksi. Olemme tottuneet pienempiin, mutta katsoppas vain miten paljon näppärämmin isot pyörät ylittävät kivet ja kuopat.

Iskunvaimennuksen ansiosta ei kulkeminen kivisillä oikoreiteillä tuntunut niin pomppivilta kuin aikaisemmilla traktoreilla. Kääntyvä etupyörä on etu lähikaupassa sukkuloidessa ja pyörän saa myös tarpeen tullessa lukittua.

Bonuksena heijastimet, viisipistevaljaat ja kumilla päällystetty työntöaisa

Rattaissa on heijastimet sivuilla, mikä on erittäin hyvä juttu syksyn pimeinä iltoina. Heijastimia ei koskaan voi olla liikaa ja varmaan jokainen lapsiarkea elävä tietää, että toisinaan se mitä etsii on kätketty kaikkein pimeimpään nurkkaan kaapin perälle.

Nämä rattaat voivat siis säästää heijastimillaan ulos vanhemman hermoja – varsinkin pimeinä iltoina.

Lapsi pysyy turvallisesti kyydissä viisipistevaljaiden ansiosta ilman turvakaartakin. Rattaissa saa tarvittaessa turvakaaaren irti ja se onkin hyvä ominaisuus siinä vaiheessa, kun lapsi kasvaa ja haluaa säästää omaa selkäänsä ylösnostelulta.

Taapero juoksurattaiden kyydissä

Työntöaisa juoksurattaisaa

Työntöaisa on päällystetty kumilla ja se kääntyy hieman, jotteivät ranteet pääse rasittumaan liikaa.

Siinä pysyy muuten kumin ansiosta myös peitto aika näppärästi roikkumassa ja rattaista onkin muodostumassa taaperolleni uskollinen ratsu, joka odottaa väsynyttä leikkijää luokseen leikkikentän laidalla.

Rattaiden hinta-laatusuhde on hyvä

Mielestäni näissä rattaissa kohtaavat hinta ja laatu. Näihin rattaisiin ei tarvitse satsata koko kuukauden palkkaa, mutta paketti on hintaansa nähden varsin näppärä, siisti ja toimiva.

Juoksurattaat parkissa

Suosittelisin näitä erityisesti aktiiviselle perheelle, joissa vaunuja ei enää tarvita ja haussa on toimivat ja näppärät joka paikan rattaat.

Ja nyt jaan vielä mitallit juoksurattaiden parhaille ominaisuuksille:

  1. Keveys – Säästää selkää ja tekee työntämisestä vaivatonta sekä kävellessä että juostessa
  2. Vetoketjullinen kuomu – Suojaa lasta säällä kuin säällä
  3. Iso tavarakori – Sekä ruokaostokset että lapsen tavarat hengailevat korissa sulassa sovussa

Ja kunniakirjat menevät seuraaville ominaisuuksille:

  1. Isot ilmatäytteiset pyörät – Selviytyminen mutkikkaassakin maastossa helpottu
  2. Heijastimet – Kun kesä taittuu syksyksi ja heijastimet ovat kadoksissa, ei tarvitse pelätä jäävänsä auton alle

Rattaiden mitat ja tiedot löytyvät kätevästi Jollyroomin sivuilta.

Juoksurattaat leikkikentällä

Rattaisiin mahtuu siis kaikki tarvittava ja ne sopivat tämän hetkisiin tarpeisiimme hyvin. Meille näistä juoksurattaista muodostui jo kuukauden käytön aikana uskollinen ratsu odottamaan leikkikentän laitaan.

Lue tästä lasten sadevaatteista

Vieraile myös: www.jollyroom.fi

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös