terveyshelppi kokemuksia

TerveysHelppi kokemuksia – Vähennä turhia lääkärikäyntejä lapsen kanssa

TerveysHelppi kokemuksia – Vähennä turhia lääkärikäyntejä lapsen kanssa

Seuraavan TerveysHelppi kokemuksia -artikkelin mahdollistaa yhteistyömme TerveysHelppi-palvelun kanssa

Harva lapsiperhe selviää ilman lääkärikäyntejä lasten ollessa pieniä. Monesti saattaa miettiä onko tämä turha käynti, pitäisikö vielä odottaa? Onko olemassa turvallinen tapa vähentää turhia lääkärikäyntejä lapsen kanssa? Kyselimme LähiTapiolan TerveysHelppi kokemuksia, jotka ovat vähentäneet lääkärikäyntejä.

Henri Klemetti perheineen on käyttänyt sekä yksityisiä, että julkisia palveluita lasten sairastumisten yhteydessä. Nyt he kuitenkin päätyivät soittamaan TerveysHelppiin.

Tässä Klemetin perheen TerveysHelppi-kokemuksia:

“Aamoksella oli ollut pari päivää kurkkukipua ja käytiin paikallisella terveysasemalla lauantai–iltana, kun yksityiset lääkäriasemat eivät olleet auki. Siellä otettiin nieluviljely ja kerrottiin että tulos tulee keskiviikoksi ja katsotaan lääkitys sen mukaan ja ohjeistettiin syömään särkylääkettä siihen asti. Maanantaina Aamoksen kuume nousi 40 asteeseen ja soittelin TerveysHelppiin kysyäkseni mitä pitäisi tehdä.

Sairaanhoitaja kartoitti tilannetta, ja sanoi että lääkäri soittelee meille heiltä puolen tunnin kuluttua ja katsoo tilannetta. Lääkäri soitti ja oli hyvin empaattinen ja kyseli oireet sekä pyysi lähettämään iho-oireistakin kuvan kännykällä. Tämän jälkeen hän soitti vielä uudelleen ja määräsi tarvittavat lääkkeet ja kävin vain apteekissa hakemassa lääkkeet ilman, että piti lähteä sairaan lapsen kanssa lääkärin vastaanotolle erikseen. Puhelun jälkeen tuli ihmeteltyä miten helpolla asia hoitui”, kertoo Henri tyytyväisenä.

terveyshelppi kokemuksia

Klemetin perhe käy yleensä yksityisellä lääkäriasemalla, koska lapsilla on lapsivakuutus. Yksityisille lääkäriasemille pääsee nopeasti, eikä tarvitse jonottaa. Julkiselle puolelle tulee lähdettyä lähinnä viikonloppuiltaisin, jos yksityiset lähellä eivät ole avoinna. Julkisen puolen hoidon osalta palvelu on toiminut hyvin silloin, kun ajat on varattu etukäteen.

Akuuteissa tilanteissa jonotusaika saattaa venyä tunteihin, ja on inhottavaa istua sairaan lapsen kanssa tuntikausia sairaalan käytävillä. Joissain tapauksissa TerveysHelppi olisi voinut auttaa ja lääkärikäynti olisi voitu välttää.

Henri Klemetti kokee, että TerveysHelppi palvelu toimii lähes kaikissa sairastumisissa tai tapaturmissa, jos tilanne ei vaadi esimerkiksi ambulanssilla lähtemistä hoitoon.

Sairaanhoitajat ovat osanneet neuvoa hoidossa ja valita läheltä kätevästi oikean lääkärin suoraan riippuen oireista, eikä ole tarvinnut miettiä itse mille lääkärille menisi. Tämä nopeuttaa lääkäriajan saamista ja antaa mielenrauhaa vanhemmille.

Sairaanhoitaja pystyy myös antamaan neuvoja siitä, mitä asioita lapsen kunnosta pitää seurata, ja koska on syytä lähteä päivystykseen.

TerveysHelppi kokemuksia

Välillä lääkärissä joutuu juoksemaan monta kertaa

Pikkulapsiperheessä on iso operaatio aina lähteä uudestaan kuljettamaan sairasta lasta lääkäriin pahimmillaan useita kertoja saman sairauden aikana esimerkiksi tilanteen pahentuessa.

”Meillä on useinkin ns. turhia lääkärikäyntejä, joissa todetaan, että tulkaa tilanteen muuttuessa uudestaan ja sitten taas joudutaan menemään uudestaan hetken päästä. Usein näissä tilanteissa vanhempien intuitio on ollut oikea, vaikka aluksi lääkäri passittaisikin kotiin”, kertoo Henri.

“Alussa en vain muistanut aina käyttää palvelua, nykyään soitan suoraan TerveysHelppiin”

Uusien palveluiden käyttö osaksi rutiinia vie joskus aikansa. Henri kertoi, että aluksi hän ei muistanut palvelua. Saatuaan hyviä TerveysHelppi kokemuksia soitosta palveluun on tullut rutiini.

“Olen käyttänyt joskus kunnan terveysneuvontaa ja pidin TerveysHelppiä samantapaisena. Se on kuitenkin paljon enemmän. TerveysHelppi on siitä loistava palvelu että sieltä saa hoito-ohjeita asiantuntijoilta ja tarvittaessa ajan yksityiselle lääkäriasemalle nopeasti. Käyntiä ei välttämättä tarvitse maksaa edes kaikissa paikoissa ensin itse, vaan maksu menee suoraan lapsivakuutuksen piikkiin”, toteaa Henri Klemetti.

TerveysHelppi kokemuksia löytyy myös Lapsi Oksentaa – vaarana kuivuminen artikkelista.

Lue myös Vakavan sairauden vakuutus lapselle – Mielenrauhaa vanhemmille

TerveysHelppi kokemuksia Henri Klemetti

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös