sairaalakassi

Sairaalakassi – Mitä pakata mukaan synnytykseen?

Sairaalakassi – Mitä pakata mukaan synnytykseen?

Synnytykseen mukaan otettava sairaalakassi on hyvä pakata valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa. Sairaalakassin sisältö voi kuitenkin aiheuttaa odottavalle äidille päänvaivaa, etenkin jos on lähdössä synnyttämään ihka ensimmäistä kertaa. Tässä minun vinkkini tärkeimmistä mukaan otettavista tavaroista.

sairaalakassi

 • Vauvan kotiutumisvaatteet
  • Vauvan vaatetuksessa kannattaa ottaa huomioon sää ja vuodenaika. Vauvalle hyvä vaatesetti on esimerkiksi body, housut, sukat, tumput, myssy ja haalari/lämpöpussi. Kannattaa valita sellaiset vaatekappaleet, jotka on helppo pukea vastasyntyneen päälle. Sairaala-ajan vauva voi viettää sairaalan vaatetuksessa, joten yksi vaatekerta riittää hyvin.
 • Omat kotiutumisvaatteet
  • Äidille itselleen on hyvä olla mukana mukavat puhtaat vaatteet, jotka voi vaihtaa päälle viimeistään kotiin lähtiessä. Osa äideistä haluaa viettää myös sairaala-ajan omissa tutuissa vaatteissa. Asuksi kannattaa valita mahdollisimmat mukavat vaatteet, joissa on hyvä imettää ja hoitaa vastasyntynyttä. Myös omat sisätossut ja sukat saattavat istua jalkaan huomattavasti paremmin, kuin sairaalasukat ja -tohvelit.
 • Imetysliivit
  • Panosta alusta lähtien laadukkaisiin ja hyvin istuviin imetysliiveihin, jolloin imetys on miellyttävämpää.
 • Maidonkerääjät
  • Hyvä apu, mikäli maito nousee runsaasti jo sairaalassaolon aikana.
 • Liivinsuojat
  • Monet pitävät enemmän kankaisista liivinsuojista, kuin sairaalan kertakäyttöisistä. Kankaiset liivinsuojat ovat usein huomattavasti ihoystävällisempi vaihtoehto.
 • Äitiyskortti
  • Tärkeistä tärkein!
 • Musiikkia
  • Musiikkia voi sairaalassa kuunnella cd-soittimesta, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kuulokkeilla omasta puhelimesta.
 • Lukemista, ajanvietettä
  • Sairaalaan voi pakata mukaan esimerkiksi kirjoja tai ristikkolehtiä reissun venähtämisen varalta. Useimmat äidit kuitenkin haluavat keskittyä vain synnytykseen ja uuteen tulokkaaseen, jossa riittääkin ihmeteltävää tuoreille vanhemmille.
 • Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet
  • Synnytyksen jälkeen on miellyttävää, kun on omat hygieniatarvikkeet mukana. Muista ainakin hammasharja ja -tahna, hiusharja, hiuslenkkejä/pinnejä, kosteusvoide ja deodorantti.
 • Omat henkilökohtaiset lääkkeet
  • Sairaalasta saat tietenkin särkylääkettä yms., mutta mahdolliset omat henkilökohtaiset lääkkeet tulee olla pakattuna mukaan.
 • Puhelin
  • Kännykkä toimii niin kamerana, musiikkisoittimena, kuin televisionakin. Myös tilannepäivitystä odottavat sukulaiset ja ystävät ilahtuvat varmasti, kun saavat tiedon pienokaisesta tuoreeltaan.
 • Kamera
  • Muista varata tilaa kameran muistikortille!
 • Laturit puhelimeen ja kameraan
 • Eväät
  • Monet haluavat ottaa mukaan omia eväitä, jotta uupumuksen hetkellä on varmasti itselle mieluista naposteltavaa tarjolla. Kannattaa myös muistaa, että useimmiten sairaalassa isä tai muu tukihenkilö jää ilman ruokaa, ellei ole varustautunut omin eväin.

sairaalakassi

Valmistaudu ajoissa, tarkista vielä viime hetkellä!

Useimmat pakkaavat sairaalakassin valmiiksi jo hyvissä ajoin synnytystä, jopa viikkoja ennen laskettua aikaa. Kaikkea ei kuitenkaan pysty pakkaamaan laukkuun ennakkoon, sillä monet mukaan otettavista tavaroista ovat käytössä jokapäiväisessä arjessa. On siis hyvä tehdä muistilista itselle, josta voi synnytyssairaalaan lähtiessä nopeasti tarkistaa, onko kaikki tarvittava mukana.

Lisäksi vauvan kotiin tuomista varten tarvitaan turvakaukalo ja turvakaukalon autoon kiinnitettävä jalusta, mikäli kotimatka taitetaan autolla. Myös kantovälineen käytön opettelun voi halutessaan aloittaa jo synnytyssairaalassa.

Lue Sairaalakassin sisältö artikkelista, mitä päätoimittajamme Heidi pakkasi mukaan sairaalaan

25 vinkkiä mitä tehdä äitiyslomalla h-hetkeä odotellessa.

Millainen on hyvä isä?

Ennenaikaiset supistukset huolestuttavat.

 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös