Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa – palvelukokemuksella on väliä

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Vietimme kaksi viikkoa Dominikaanisessa Tasavallassa. Keräsimme Punta Cana kokemuksia lasten kanssa maaliskuussa. Miltäs ne sitten tuntuivat? No lämpimältä, muttei liian kuumalta. Syy reissuun oli työmatka, joka oli yhdistetty palkinto- ja koulutusmatka. Olen ollut kahdesti aiemmin samalla saarella, mutta Puerto Platassa saaren pohjoispuolella.

Nyt suuntasimme Punta Canaan, jossa Karibian meri kohtaa Atlantin.

Lennot maksoi meiltä neljältä hiukan yli 2300€ ja pienin meni sylilapsena. Air Berlinin lennot olivat edullisimmat ja vaihtoajoiltaan parhaat. Odotusaikaa oli vain muutaman tunnin mennessä ja viisi tuntia tullessa. Asustelimme kahdessa eri hotellissa. Ensimmäisen viikon majoituksen osalta kävi vähän huono tuuri palvelun osalta. Toinen viikko vietettiin Hard Rock Hotel Punta Canassa, jossa oli töihini liittyvä reissuosuus. Molemmat olivat All Inclusive -kohteita.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Palvelu vaikuttaa lomafiilikseen

Yhden tähden erolla oli tällä kertaa todella suuri vaikutus palvelun tasoon. Ensimmäisessä neljän tähden kohteessa Sirenis hotellissa tuskailimme palvelun kanssa, jota parhaansa mukaan yritti paikata meille osoitettu Ricky-niminen henkilö. Hotellissa oli vastuuhenkilöt joka matkustajalle ja ilman sitä olisi pata ollut kyllä hiukan jumissa. No oli se nytkin.

Homma meni vihkoon jo sisäänkirjautumisesta lähtien. Lähes vuorokauden matkanteon jälkeen sitä toivoisi sulavaa sisäänkirjautumista ja ruokaa etenkin lapsille. Yli tunnin vastaanottovirkailijat ihmettelivät tylyinä tietokoneen ruutua ja minä työntelin vaunuissa kuopusta esikoisen säntäillessä pitkin poikin. Nyt sentään toinen oli sidottu kiinni.

Jostain syystä eivät pystyneet kirjaamaan meitä sisään, eivätkä siitä kovin innokkaasti tiedottaneet meitä. Kun lopulta saimme avaimet, kärräsimme itsemme kovalla vaivalla vaunujen kanssa toiseen kerrokseen todetaksemme Rickyn kanssa, että huone oli väärä. Takaisin ihmettelemään mikä on homman nimi kantaen vaunuja portaita pitkin. Seuraavaksi kävelimme ison alueen toiseen päähän rannan tuntumaan, josta huoneemme löytyi.

Kello lähenteli kuutta ja ainoa paikka, josta sai ruokaa ennen seitsemää oli mennyt kiinni. Ricky järjesti kokilta kuivuneita kananpaloja lapsille ja minä sain ylikypsää parsakaalia. Varsinainen All Inclusive -elämys.

Kello oli Suomen aikaa keskiyö, joten olimme kaikki väsyneitä matkustamisesta. Sänky oli sentään leveä ja huone ihan ok. Lempeä lämpö lupaili kuitenkin hyvää.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Upea auringonnousu rannalla

Luonnollisesti lapset heräsivät Suomen aikaa aamulla eli keskellä yötä Dominikaanisen aikaa. Sitä jatkui viisi yötä. Iso plussa hotellille siitä, että aamiaista sai neljästä eteenpäin ja olimmekin siellä ainoita monena yönä. Koko matkan ikimuistoisin hetki oli nauttia upeasta auringonnoususta rannalla kuuden jälkeen.

Jos aikaeroa ei olisi ollut, olisimme jääneet ilman tätä elämystä. Lapset kirmasivat rannalla auringon noustessa ja isompi myös uiskenteli innoissaan lämpimässä meressä.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Pojat rakensivat hiekkalinnaa ja iloitsivat lämmöstä. Ikuistimme näitä hetkiä videolle ja kameralle. Ranta oli tosi kiva ja hotellialue muutenkin. Leikkipaikka ulkona rannan tuntumassa oli viihtyisä.

Alueella oleva Aquagames-vesipuisto oli hauska myös. Hemmotteluhoidot aaltojen lyödessä rantaan oli parasta rentoutumista ainakin äidille. Mutta heikko palvelu pilasi kokonaiselämyksen, joka olisi muuten voinut lähennellä hyvää.

Muutama iloinen vastaan sata yrmynaamaa ei oikein nostata fiilistä. Olin lukenut Trip Advisorista samansuuntaista arviota palvelusta ja ajattelin niiden olevan vain joidenkin urputtajien mielipiteitä. Ikäväkseni oli pakko todeta, että kohteessa oli selkeästi johtamisongelma, ja työhönsä kyllästyneitä ihmisiä paljon. Huonoja Punta Cana kokemuksia kannattaa siis ainakin osittain uskoa.

Tylyn kohtelun lisäksi asioita unohdeltiin. Esimerkiksi luvattuja erikoisruokavalioita ei Ala Carte -paikoista löytynyt. Special-illassa rannalla söimme pelkkää riisiä ja parsakaalia.

Sama toistui muissakin Ala Carte -paikoissa, ja totesimme buffan olevan paras lapsiperheille muutenkin. Vaihtoehtoja oli riittävästi ja ruokaa sai heti eteensä. All Inclusive -paketin hinta kahdelle aikuiselle maksoi etukäteen tilattuna noin 1100€.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Näin palvelun kuuluu toimia

Siirryimme toiseksi viikoksi viiden tähden Hard Rock Hotel Punta Canaan. Sisäänkirjautuminen oli täysi vastakohta ensimmäisen viikon kokemukselle.

Hotellin aula oli täynnä porukkaa, mutta samantien luoksemme tuli kaksi ihmistä. He ohjasivat meidät istumaan, toivat skumppalasit, lapsille mehua ja vieressä oli kuppikakkutaivas. He ottivat passimme ja menivät tiskille hoitamaan kirjautumisen puolestamme. Samaan aikaan luoksemme tuli 3 muuta, ottamaan laukkuja ja kyselemään kuulumisia.

Emme ehtineet edes maistaa juomia, kun homma oli jo hoidettu ja huone oli valmiina.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Työmatkaani liittyvä matkatoimiston yhteyshenkilö, jota en ollut aiemmin tavannut tuli tervehtimään minua nimeltä ja tuomaan nimikyltin. Huomasin, että heillä oli kuvat kansiossa kaikista 240:sta matkalle saapuvasta ihmisestä. Pieni asia, joka tekee vaikutuksen.

Iloksemme koko hotellin väki oli aidosti asiakaspalveluhenkistä. Olimme jo ehtineet pelätä, että saaren mentaliteettiin kuuluu mököttäminen.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Loistava leikkipaikka ja neljän käden hieronta

Sisätiloissa oli aivan mahtava leikkipaikka, mikä olikin elinehto äidin ollessa koulutuksilla. Isi hengasi poikien kanssa valtavalla hotellialueella ja leikkipaikalla. Jätskibaari oli tietysti esikoisen lempiravintola.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Sisätilat olivat hulppeat ja fiilis, kuin kauppakeskuksessa. Erilaisia ravintoloita oli paljon, mutta nyt tulee miinus. Moni kollegani sairastui vatsatautiin ja heillä nousi kuume – ei siis mitään täydellisiä Punta Cana kokemuksia. Löysimme jälkikäteen artikkelin, jossa kerrottiin monen sairastuneen ruoasta. Osalla sairastelu jatkui vielä kotimaassakin. Tuon tason hotellilla ei pitäisi olla hygieniaongelmia. Huoneet olivat tilavat ja poreamme keskellä hauska. Lasten sairastelu matkoilla on aina ikävää ja joillain reissuilla on lapsilla ollut esimerkiksi kuumetta. Olen onnellinen, että tämä reissu selvittiin koko porukka terveinä.

Kuunneltuamme pari yötä juhlatuulella olevien nuorten möykkää pyysimme siirtoa rauhallisempaan paikkaan. Unet olivat siis todella huonoja ja yöimetysten vieroituksessakin palasimme lähtökuoppiin, kun ei poitsua viitsinyt huudattaa hotellissa. Parasta täälläkin äidin mielestä oli hemmotteluhoidot.

Kävin ihan käsittämättömässä neljän käden hieronnassa. Päräyttävä kokemus ja spa alue oli täyden kympin arvoinen keidas. Kaksi hierojaa hieroi minua samaan aikaan. En ymmärrä, miten pystyivät tekemään sen niin samassa rytmissä.

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Mennäänkö uudestaan Punta Canaan?

Vastaus on, että ei jos kyse on omasta lomasta. Ilmasto oli ihana: ei liian kuuma, mutta tarpeeksi kuuma. Kuvissakin paikka näyttää kivalta, mutta ensimmäisen viikon palvelu tai lähinnä sen puute jätti kyllä niin pahan arven, että ei tule välttämättä selailtua Punta Canan -hotelleja.

Fiilis on kaikessa tärkeintä ja etenkin matkailussa. Kirjoitin aiemmin Karibian risteily lasten kanssa – Unelmaloma lapsille ja vanhemmille. Se oli todella ihana matka ja heti olisi tehnyt mieli varata uusi. Nyt kun on takana myös Punta Cana kokemuksia, niin tällä kertaa Karibia vie helpon voiton.

Haaveissa on risteillä 24 päivän reissu Tyynellä Valtamerellä seuraavien vuosien aikana. Paljon on muitakin matkahaaveita kuten Malediivit, Mauritius ja Alpit. Tänä vuonna on luvassa ainakin seuraavat kohteet lasten kanssa: Ruotsin risteily ja Tanskan Legoland, rakkauden Rodos, Ibiza ja Dubai. Minkälaisia matkatarinoita sinä haluaisit lukea noista kohteista?

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Punta Cana kokemuksia lasten kanssa

Lue täältä kokemuksia Ras al Khaimahista

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös